ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "φτερά" του Ολυμπιακού: Τα "παιδιά" από την Πορτογαλία και η μεγάλη έκπληξη

Ο Ρασίντ Γκεζάλ της Φιορεντίνα μονομαχεί με τον Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα για τη Serie A 2019-2020 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 26 Ιουλίου 2020
Ο Ρασίντ Γκεζάλ της Φιορεντίνα μονομαχεί με τον Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα για τη Serie A 2019-2020 στο "Ολίμπικο", Ρώμη | Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 © 2021 RICCARDO DE LUCA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τικίνιο ήρθε για να "γεμίσει" την κορυφή της επίθεσης και σειρά στην αναζήτηση του Ολυμπιακού παίρνουν τα "φτερά". Τα δεδομένα για Ενταό, Ενκουντού, Γκεζάλ, τα "παιδιά" από την Πορτογαλία και η μεγάλη έκπληξη.

Φουλάρει ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του πρώτου από τους δύο εξτρέμ που αναζητά και οι άνθρωποι της ΠΑΕ χτυπούν παράλληλα σε διάφορα μέτωπα. Στόχος είναι η ομάδα να πάει τουλάχιστον με έναν επιπλέον ακραίο, αυτόν που θα καλύψει το κενό του Μπρούμα, στα προκριματικά του Champions League, ενώ θα ακολουθήσει ένας ακόμη μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν διαμορφωθεί.

Το ότι οι "ερυθρόλευκοι" επιχειρούν σε διαφορετικά μέτωπα είναι ξεκάθαρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς εξετάζει περιπτώσεις από την Πορτογαλία, απ’ όπου έχει προτείνει παίκτη (Μπρούνο Ταμπάτα της Σπόρτινγκ) και ο Ντέκο, μάνατζερ του Τικίνιο, όπως συζητήσαμε και χθες στο The Show Must Go On, ενώ ο κόουτς τσεκάρει και δύο υποψηφιότητες (Τσέρβι, Τάαραμπ) από τη Μπενφίκα. Την ίδια ώρα το τμήμα σκάουτινγκ έχει εφοδιάσει την τεχνική ηγεσία με τη δική του ενδιαφέρουσα λίστα.

Σε αυτήν βρίσκεται ψηλά το όνομα του Σενεγαλέζου Ενταό της τουρκικής Καραγκιουμρούκ. Στα 24 χρόνια του έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας (40 εμφανίσεις, 11 γκολ και 9 ασίστ), δείχνει περίπτωση με μεγάλη προοπτική κι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Φρανσουά Μοδέστο. Ο Κορσικανός αρχισκάουτερ των "ερυθρολεύκων" τον πρότεινε "με κλειστά μάτια" και με τη σύμφωνη γνώμη του κόουτς, γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί έναν χρόνο πριν μείνει ελεύθερος.

Οι άνθρωποι της ομάδας του προτείνουν παραμονή εκτοξεύοντας τις αποδοχές του από τις 100.000 ευρώ (!) που πήρε φέτος, συν κάποια μπόνους, αλλά δεν είναι εύκολο, καθώς ο παίκτης έχει πλέον προτάσεις στα χέρια του και ψάχνει διακαώς το επόμενο βήμα. Η επιλογή του Ολυμπιακού τον εξιτάρει, είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, τον τσεκάρουν και οι μεγάλοι του τουρκικού πρωταθλήματος. Αγωνίζεται συνήθως στο δεξί άκρο της επίθεσης, με βασικά προσόντα την ταχύτητα και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του.

Σταθερή αξία στις αναζητήσεις του Ολυμπιακού στην Τουρκία αποτελεί τα τελευταία δύο χρόνια ο 26χρονος Γάλλος Ενκουντού της πρωταθλήτριας Μπεσίκτας. Παίκτης υψηλού επιπέδου, με καταγωγή από το Καμερούν, πήγε στο σύλλογο της Κωνσταντινούπολης από την Τότεναμ. Πέρυσι σε 38 παιχνίδια, πέτυχε 8 γκολ, μοίρασε και 5 ασίστ. Δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμή πώλησής του είναι αρκετά αλμυρή. Τέτοια που να ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα και να απαιτεί υπέρβαση…

Πολύ αξιόλογη περίπτωση είναι και ο Αλγερινός Ρασίντ Γκεζάλ (29), ο οποίος επίσης αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στη Μπεσίκτας, ως δανεικός από τη Λέστερ. Αριστεροπόδαρος, εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και ικανός στο ένας με έναν, ταιριάζει γάντι σε αυτό που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Έκλεισε τη χρονιά στην Τουρκία με 35 συμμετοχές, 8 γκολ και 18 ασίστ! Μένει ελεύθερος από τη Λέστερ το καλοκαίρι του 2022, αλλά και η δική του περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Τον διεκδικούν πολλοί μνηστήρες κι ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσά τους.

Πέρα από αυτούς, υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που παίζουν δυνατά και είτε δεν έχουν γραφθεί, είτε έχουν περάσει στα ψιλά γράμματα του ρεπορτάζ. Η πρόθεση, ωστόσο, παραμένει να κλείσει ο ένας εξτρέμ το συντομότερο δυνατό. Καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν πως "ψήνεται" και κάτι άλλο, πολύ δυνατό και ως όνομα και ως βιογραφικό, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες. Κι όσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μπορεί να ακουστεί ακόμη κι ο… Κριστιάνο Ρονάλντο, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος ακραίος επιθετικός θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα το συντομότερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ