ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η σιγουριά του Μπα έχει δώσει ώθηση στην ερυθρόλευκη άμυνα

Ο Ουσεϊνού Μπα πανηγυρίζει στο Βόλος - Ολυμπιακός
Ο Ουσεϊνού Μπα πανηγυρίζει στο Βόλος - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων αγωνιστικών είναι η παρουσία του Ουσεϊνού Μπα στην ενδεκάδα, με τον 27χρονο Σενεγαλέζο να δίνει ώθηση στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο θετικό βήμα στα playoffs της Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 του Βόλου, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πλέον βρίσκονται στο -1 από την δεύτερη ΑΕΚ και στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι Πειραιώτες βασίζονται στην ισχυρή τους μεσοεπιθετική λειτουργία, ωστόσο ο αμυντικός τομέας θα κρίνει πολλά στα τελευταία εννέα παιχνίδια, ειδικά κόντρα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Η άμυνα ήταν η αδυναμία του Ολυμπιακού φέτος. Ωστόσο, στα τελευταία παιχνίδια έχει δείξει πολύ μεγάλη βελτίωση. Ενδεικτικά μετά το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί πάνω από ένα xG, ενώ στα τελευταία έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Πασχαλάκης έχει μαζέψει δύο φορές την μπάλα από την εστία του.

  • Παναιτωλικός (εντός) - 0.62xG κατά
  • Λαμία (εκτός) - 0.18xG κατά
  • Παναθηναϊκός (εντός) - 0.24xG κατά
  • Λεβαδειακός (εντός) - 0.33xG κατά
  • ΑΕΚ (εκτός) - 0.90xG κατά
  • Βόλος (εκτός) - 0.08xG κατά

Το ένα γκολ που έχει δεχθεί ο Μπα

Ο Ουσεϊνού Μπα μπήκε ξανά δυναμικά στην εξίσωση του Ολυμπιακού στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Είχε μπει αλλαγή στο 57ο λεπτό στη θέση του τραυματία Παναγιώτη Ρέτσου και εκ τότε δεν έχει βγει από την ενδεκάδα των ερυθρόλευκων.

Για την ακρίβεια στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Stoiximan Super League δεν έχει χάσει λεπτό, με την παρουσία του να δίνει σταθερότητα και ηρεμία στην άμυνα του Ολυμπιακού. Στα ματς που έχει αγωνιστεί βασικός μέσα στο 2023, οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ, στο ντέρμπι της OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ.

Η εικόνα του στο πρώτο ματς των playoffs

Στο πρώτο παιχνίδι των playoffs, ο Ουσεϊνού Μπα έδινε την απαραίτητη σταθερότητα στους ερυθρόλευκους, όπως έκανε και στις προηγούμενες αναμετρήσεις που ξεκίνησε βασικός.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τι έκανε ο 27χρονος Σενεγελάζος κόντρα στον Βόλο.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μπα στο Βόλος - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μπα στο Βόλος - Ολυμπιακός

Ο Μπα ήταν από αυτούς που οργάνωναν το παιχνίδι του Ολυμπιακού από πίσω. Μάλιστα, το έκανε με σχετική άνεση και ακρίβεια, καθώς είχε 52 πετυχημένες από τις συνολικά 55 πάσες που δοκίμασε συνολικά.

Μάλιστα το 80% των μεταβιβάσεων του ήταν προς τα μπροστά, κάτι που σημαίνει πως ήθελε να προωθήσει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων και να συμμετέχει ενεργά στο build up.

Στο παιχνίδι είχε 59 ενέργειες με την μπάλα. Όποτε χρειαζόταν συνέβαλε και ανασταλτικά, με τέσσερις ανακτήσεις κατοχής και δύο απομακρύνσεις της μπάλας. Γενικά, ήταν εκ των ποδοσφαιριστών που προσέφερε ηρεμία και σιγουριά στους ερυθρόλευκους.

Η παρουσία του είναι από τα μεγαλύτερα κέρδη του Μίτσελ και αναμένεται να είναι ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες του Ολυμπιακού στα εννέα επόμενα ματς των playoffs.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ