ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η μεταγραφική ενίσχυση, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και η πρόκληση με την Αταλάντα

Ολυμπιακός: Η μεταγραφική ενίσχυση, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και η πρόκληση με την Αταλάντα
EUROKINISSI

Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις του. Η Αταλάντα αλλά και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι κρίσιμοι παράγοντες για τις κινήσεις που θα προχωρήσουν οι ερυθρόλευκοι στο μεταγραφικό σκέλος.

Δύσκολη η κλήρωση για τον Ολυμπιακό καθώς έφερε στον δρόμο του την Αταλάντα στα μπαράζ του Europa League, αλλά δεν υπάρχει ομάδα που να προκρίθηκε ή να αποκλείστηκε πριν ακόμη μπει στο γήπεδο για να αγωνιστεί. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, έχουν περισσότερο από δύο μήνες μπροστά τους για να εμφανιστούν όπως πρέπει και να διεκδικήσουν την πρόκριση εις βάρος των Μπεργκαμάσκι με φόντο τους “16” της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αυτό που μπορεί να ελέγξει και να πράξει είναι το πως θα προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αγωνιστικά και πνευματικά για τις δύο καυτές αναμετρήσεις του Φεβρουαρίου με την Αταλάντα.

Να κοιτάξει πως θα είναι διαφορετική εντός αγωνιστικού χώρου, πιο μαχητική, γρήγορη, πειστική και ανταγωνιστική. Στο χέρι του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι να ανεβάσουν στροφές και να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή.

Προέχουν οι υποχρεώσεις του 2021

Μέχρι να έρθει η ώρα όμως για τους δύο κρίσιμους αγώνες με την Αταλάντα, μεσολαβούν αρκετά πράγματα. Και τα βήματα που θα ακολουθηθούν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές είναι συγκεκριμένα.

Πρώτον, για τον Πορτογάλο τεχνικό και τους παίκτες προέχουν οι δύο νίκες μέσα στην εβδομάδα στα παιχνίδια πρωταθλήματος επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και της Λαμίας στο Καραϊσκάκης και στη συνέχεια, ο αγώνας ρεβάνς και η πρόκριση στο Κύπελλο εις βάρος του Λεβαδειακού. Στόχος είναι η διατήρηση ή η αύξηση του +8 στη βαθμολογία της Super League Interwetten και ταυτόχρονα η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την ενίσχυση

Δεύτερον, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ή δεκαπενθήμερο θα ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι προτίθενται να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες τους και να ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση εναντίον των Μπεργκαμάσκι στο Europa League.

Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Μαρτίνς, τον Καρεμπέ και τον Μοντέστο θα τρέξουν τις υποθέσεις των παικτών που έχουν ξεχωρίσει και τους απασχολούν από τη διεθνή αγορά, με σκοπό να βρίσκονται στο Ρέντη όσο πιο νωρίς μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα αποτελούν η απόκτηση αριστερού μπακ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Ρέαμπτσιουκ, στόπερ σε ενδεχόμενο πώλησης του Σεμέδο και εφόσον απουσιάσει -μαζί με τον Σισέ- και ο Μπα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και κεντρικού χαφ.

Ο Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Κούντε θα ενσωματωθούν στις Εθνικές ομάδες της Γουινέας και του Καμερούν αντίστοιχα, που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μείνει στο Ρέντη με τον Εμβιλά, τον Μπουχαλάκη, τον Ανδρούτσο που εδώ και ένα χρόνο παίζει ως δεξιός μπακ και τον Σουρλή που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα.

Κατά συνέπεια, θα χρειαστεί κάποια προσθήκη. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι και από τις θέσεις των εξτρέμ θα απουσιάσουν ο Ροντρίγκες και ο Ονιεκούρου. Τουλάχιστον εκεί υπάρχουν αρκετές λύσεις, όπως των Μασούρα, Λόπες, Βαλμπουενά και Βρουσάι.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρίκης επηρεάζει την ενίσχυση

Τρίτον, ο βαθμός ενίσχυσης του ρόστερ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παικτών που θα κληθούν και θα φύγουν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και από τυχόν πώληση ποδοσφαιριστή. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, είναι διαφορετικό να ταξιδέψουν πέντε ή έξι παίκτες και άλλο να αποχωρήσουν και οι οκτώ Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που έχει ο Ολυμπιακός στο δυναμικό του (Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Σισέ, Μπα, Κούντε, Ονιεκουρού, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί).

Σχετικά με το δεύτερο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να φτάσει μία εξαιρετική πρόταση για την παραχώρηση παίκτη που θα βάλει σε σκέψεις τους ερυθρόλευκους.

Τέταρτον, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του Ιανουαρίου (Απόλλων Σμύρνης εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός, Παναθηναϊκός εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός και ΠΑΟΚ εκτός έδρας) πριν μπει στον «καυτό» και πολύ βαρύ αγωνιστικά Φεβρουάριο με επτά παιχνίδια σε 25 μέρες (Παναιτωλικός εντός, Ιωνικός εκτός, ΑΕΚ εντός, Αταλάντα εκτός, Βόλος εκτός, Αταλάντα εντός και ΟΦΗ εκτός έδρας).

Δύσκολη αλλά με "ψεγάδια" η Αταλάντα

Σχετικά με την ομάδα του Μπέργκαμο, αξίζει να σταθεί κανείς στο γεγονός πως είναι σταθερά στην πρώτη τριάδα της Serie A τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, έχοντας μάλιστα την καλύτερη επίθεση, αλλά και ότι την τρέχουσα περίοδο είναι πιο επικίνδυνη μακριά από το σπίτι της.

Η Αταλάντα είναι αήττητη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα με οκτώ νίκες και μία ισοπαλία, καθώς έχει κερδίσει 1-0 την Γιουβέντους, 3-2 την Νάπολι, 2-1 την Τορίνο, 3-1 την Σαμπντόρια, 4-1 την Έμπολι, 2-1 την Ελλάς Βερόνα, 2-1 την Κάλιαρι, 1-0 την Σαλερνιτάνα και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Ίντερ.

Όσο για την Ευρώπη, ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Βιγιαρεάλ (2-2) και τους Γιανγκ Μπόις (3-3) για τη φάση των ομίλων του Champions League και ηττήθηκε μόνο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-3) με τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Η ιταλική ομάδα πάντως δεν είναι άτρωτη και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της, όπως αυτές φάνηκαν στην τελευταία ήττα της από τη Βιγιαρεάλ στο Μπέργκαμο (2-3), όπου έχασε την πρόκριση στους “16” του Champions League. Αλλά και νωρίτερα, στις εντός έδρας ήττες της στο πρωτάθλημα από την Μίλαν (2-3) και την Φιορεντίνα (1-2).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ