ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλήρωση Europa League: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα για ένα εισιτήριο στους 16

Κλήρωση Europa League: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αταλάντα για ένα εισιτήριο στους 16
INTIME

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League. Πρώτο παιχνίδι στην Ιταλία στις 17 Φεβρουαρίου, δεύτερο στις 24 του μήνα.

Η Αταλάντα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται έτσι για πρώτη φορά στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων (οι ομάδες που προέρχονται από το Champions League) στις 17 Φεβρουαρίου και οι δεύτεροι στις έδρες των ισχυρών (οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa League) στις 24 του μήνα.

Τα φετινά νοκ άουτ του Europa League θα είναι και τα πρώτα που θα διεξαχθούν δίχως τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, όπως συνέβη και στα προκριματικά. Αν οι δύο ομάδες σημειώσουν τα ίδια γκολ σε 180 λεπτά, θα χρειαστούν παράταση και ίσως πέναλτι, ανεξαρτήτως ποια έχει σημειώσει περισσότερα εκτός έδρας.

Europa League: Τα ζευγάρια στα μπαράζ των 16

  1. Σεβίλλη - Ντίναμο Ζάγκρεμπ
  2. Αταλάντα - Ολυμπιακός
  3. Λειψία - Ρεάλ Σοσιεδάδ
  4. Μπαρτσελόνα - Νάπολι
  5. Ζενίτ - Μπέτις
  6. Ντόρτμουντ - Ρέιντζερς
  7. Σέριφ - Μπράγκα
  8. Πόρτο - Λάτσιο

Europa League: Τα γκρουπ δυναμικότητας

  • Ισχυροί: Ολυμπιακός, Ρέιντζερς, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Νάπολι, Λάτσιο, Μπράγκα, Μπέτις, Ντίναμο Ζάγκρεμπ
  • Ανίσχυροι: Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ, Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Σεβίλλη, Ζενίτ

Europa League: Οι ομάδες που περιμένουν στη φάση των 16

  • Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ, Γαλατάσαραϊ, Ερυθρός Αστέρας, Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ

Η κλήρωση διεξήχθη με περιορισμούς, αφού δεν επιτρεπόταν να πέσουν μαζί ομάδες από την ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η κλήρωση της φάσης των 16 θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου και δεν θα επιτραπεί να κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 10 Μαρτίου και οι δεύτερη μία εβδομάδα αργότερα.

Η κλήρωση των προημιτελικών, του ημιτελικού και του τελικού θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις 18 Μαρτίου και δεν θα έχει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι δεύτεροι στις 14 του μήνα. Οι ημιτελικοί θα αρχίσουν στις 28 Απριλίου και οι δεύτεροι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου, στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΠΟΛΙ ΛΑΤΣΙΟ ΜΠΡΑΓΚΑ ΜΠΕΤΙΣ ΛΕΙΨΙΑ ΠΟΡΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΕΡΙΦ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ