ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το εντυπωσιακό comeback του Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Στον αγώνα με τη Σίτι στην Αγγλία τον έψαχνε μέχρι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Από τότε μέχρι τώρα ο Κώστας Φορτούνης πήρε το μήνυμα του Μαρτίνς κι έδειξε μέσα στο γήπεδο πόσο απαραίτητος είναι για τον Ολυμπιακό.

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σχέσεις (στ)οργής. Ο Κώστας Φορτούνης από την ημέρα που επέστρεψε ως επαγγελματίας στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού. Ο πιο ποιοτικός του Έλληνας ποδοσφαιριστής, αρχηγός, ένας από εκείνους που -παραδοσιακά- είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από τη… συννεφιά που δημιουργήθηκε στη σχέση του με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θεώρησε νωθρή την παρουσία του στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον αντικατέστησε στο ημίχρονο και στη συνέχεια τον απέκλεισε από την αποστολή για τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad (3/11). Εξήγησε αυτή του την απόφαση λέγοντας ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός επικαλέστηκε ενοχλήσεις και δεν είχε πάρει μέρος στην προπόνηση της προηγούμενης ημέρας.

Η αντίδραση του “Φορτού” ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Έκανε αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, όταν τους “χτυπάς” στον εγωισμό. Είδε από την τηλεόραση την αναμέτρηση με τους Πολίτες, άκουσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να δηλώνει ότι τον… έψαχνε στο συγκεκριμένο ματς και επέστρεψε δριμύτερος. Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα μετρά 12 σερί συμμετοχές, πολύ υψηλού επιπέδου, με συγκομιδή έως τώρα 2 γκολ και 7 ασίστ.

Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, κλείδωσε το ματς με την ασίστ προς τον Μασούρα για το 0-2, πήρε φόρα από τις δύο συμμετοχές του με την Εθνική ομάδα και στη συνέχεια αγωνίστηκε χωρίς ανάσα σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος κι άλλα τρία στο Champions League.

To sms που του έστειλε ο Πέδρο Μαρτίνς μεταφράστηκε σωστά από τον 28χρονο μπαλαντέρ και ο Ολυμπιακός έχει ξανά στο γήπεδο τον ηγέτη του. Σε ένα διάστημα που τον έχει μεγάλη ανάγκη λόγω και της απουσίας του Βαλμπουενά. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο “Φορτού” έκανε αυτό το εντυπωσιακό comeback παίζοντας κυρίως στα άκρα της επίθεσης κι όχι στη θέση του 10αριού που τον έχουμε συνηθίσει εδώ και χρόνο. Δείγμα κι αυτό της διάθεσής του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ