ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η ενίσχυση, τα διαμαντάκια και οι τουρκικές σειρήνες για τρεις

Ο Ντιμπί Κεϊτά
Ο Ντιμπί Κεϊτά INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης κάνει τον απολογισμό των κινήσεων του Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ποιοι ήρθαν, ποιοι αποχώρησαν, ποιοι και για πού είναι πιθανό να φύγουν.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε έντονη δραστηριότητα σε ακόμη μία μεταγραφική περίοδο δεν αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε εγρήγορση δώδεκα μήνες τον χρόνο. Δεν ασχολούνται μόνο τους τρεις του καλοκαιριού και τον ένα μήνα του χειμώνα.

Πριν από λίγες ώρες έπεσε η αυλαία στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά ήδη στην πειραϊκή ΠΑΕ σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντέστο εργάζονται προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ας κάνουμε, όμως, πρώτα τον μεταγραφικό απολογισμό του πρώτου μήνα του 2022, με τον αστερίσκο ό,τι ο Ολυμπιακός δεν βάζει στο ρελαντί τις μηχανές, διότι υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για το ενδεχόμενο παραχώρησης ποδοσφαιριστών σε αγορές που είναι ακόμη ανοιχτές όπως, για παράδειγμα, αυτή της Τουρκίας.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, κατάφερε:

Πρώτον, να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας με την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, βάζοντας στο ρόστερ του έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, έμπειρο, με θητεία στη Ρόμα και στη Νάπολι, που γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Ολυμπιακός. Πρόκειται για την πιο δυνατή μεταγραφή ελληνικής ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου. Ναι μεν αποχώρησε ο Ρούμπεν Σεμέδο που πήγε στην Πόρτο, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Πορτογάλος στόπερ ήταν ανενεργός από τον περασμένο Αύγουστο.

Δεύτερον, να δυναμώσει μεσοεπιθετικά στον άξονα, με τον ερχομό του Ζοάο Καρβάλιο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και του Μαμαντού Κανέ από τη Νέφτσι Μπακού. Ο τελευταίος είχε υπογράψει από το περασμένο καλοκαίρι στους ερυθρόλευκους, αλλά δεν είχε προλάβει να περάσει από το Ρέντη. Είναι καινούργια προσθήκη.

Ο Πορτογάλος διαθέτει την ποιότητα για να προσφέρει λύσεις στις θέσεις “8" και "10", στον χώρο ευθύνης δηλαδή του Φορτούνη (που επιστρέφει σε μία – δὐο εβδομάδες) και του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ εκεί πατάει πολλές φορές και ο Μαντί Καμαρά, χωρίς να έχει όμως τις δημιουργικές ικανότητες των τριών προηγούμενων. Όσο για τον Κανέ, μπορεί να αγωνιστεί, είτε ως αντί-Εμβιλά είτε ως αντί-Μπουχαλάκης και αντί-Κούντε. Ο διεθνής μέσος από τη Γουινέα παίζει στις θέσεις "6" και "8", ενώ στην εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ - χαφ.

Τρίτον, να επενδύσει σε νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, φέρνοντας "διαμαντάκια" στην Ελλάδα προερχόμενα από την Παρί Σεν Ζερμέν (Μπαντιουγκού Φαντιγκά), από την Ρεάλ Μαδρίτης (Ντιμπί Κεϊτά) και από την Ναντ (Αμπντουλαγέ Νταμπό). Τρεις "νέοι Αγκιμπού Καμαρά", οι οποίοι προπονούνται με την πρώτη ομάδα και έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν χώρο στο ρόστερ. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι πήραν και τον Αλμίρ Κλίτσα από την Ζενές Ες, ο οποίος εντάχθηκε στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού και έχει τεθεί στη διάθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Συνολικά, η πειραϊκή ΠΑΕ απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές για την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα κατά τη χειμερινή μεταγραφή περίοδο και επιπλέον έφερε πίσω τον Λοβέρα, τον οποίο τελικά παραχώρησε δανεικό στην Ομόνοια. Σχετικά, με τις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών, όπως αναφέραμε, δόθηκαν ο Σεμέδο στην Πόρτο και ο Λοβέρα στην Ομόνοια, αλλά εκκρεμούν άλλες τρεις υποθέσεις.

Η Μπασακσεχίρ έχει κάνει κρούση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ονιεκουρού, για τον οποίο οι ερυθρόλευκοι δαπάνησαν 4,5 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να κάνουν τη μεταγραφή του από τη Μονακό. Ο Νιγηριανός φέρεται να απασχολεί και τις Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας (αλλά ως δανεικός), οπότε τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, όταν και εκπνέει η προθεσμία των μεταγραφών στην Τουρκία.

Επίσης, η Κόνιασπορ χτύπησε την πόρτα του Ολυμπιακού για τον δανεισμό του Ρόνι Λόπες, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην πειραϊκή ομάδα από τη Σεβίλλη.

Ακόμη, ενδιαφέρον από την Τουρκία υπάρχει και για τον Κούντε, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Καμερούν και προετοιμάζεται με την εθνική του ομάδα ενόψει του αγώνα με την Αίγυπτο την Πέμπτη (3/2) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Κατά συνέπεια, το ερχόμενο επταήμερο θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ