ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η εικόνα των Μανωλά και Λοβέρα στο Ρέντη και η επιπλέον κόπωση του Αγκιμπού Καμαρά

Ο Μανωλάς κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό
Ο Μανωλάς κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Πότε έχει προγραμματιστεί η επανεμφάνιση του Κώστα Μανωλά και τι ισχύει με τον Μαξ Λοβέρα. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης έχει τις λεπτομέρειες για την κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών που γύρισαν στον Ολυμπιακό και τα διαδοχικά ταξίδια του Αγκιμπού Καμαρά.

Ανεβάζει στροφές ο Κώστας Μανωλάς και σύντομα θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ανυπομονεί για να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα και η πραγματικότητα είναι ότι δούλεψε αρκετά τις τελευταίες ημέρες όπου οι υπόλοιποι συμπαίκτες του έκαναν χρήση της άδειας τους.

Ο Μανωλάς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και την Τετάρτη (29/12) και από εβδομάδα θα μπει στο κανονικό ρυθμό των προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Όμως, ο ίδιος ήδη νιώθει πολύ καλά, μίλησε και με τον Μαρτίνς και όλα δείχνουν ότι θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης, στις 9 Ιανουαρίου.

Η δεύτερη ευκαιρία του Λοβέρα

Παράλληλα, ο Μάξι Λοβέρα πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη και, μάλιστα, πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας δείχνοντας σε καλή κατάσταση. Παρόλο, που ο παίκτης τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρισκόταν σε διακοπές και το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με την Ρασίνγκ Κλουμπ ήταν πριν από δύο μήνες (κόντρα στην Ντεφένσα, στις 30 Οκτωβρίου).

Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί σε τεστ από τον Μαρτίνς στο Ρέντη και είναι στο χέρι του να αρπάξει τη δεύτερη ευκαιρία που ετοιμάζεται να του δώσει ο προπονητής του Ολυμπιακού μέσα στον Ιανουάριο.

Η ταλαιπωρία του Αγκιμπού

Από εκεί και πέρα, ο Αγκιμπού Καμαρά ταξίδεψε μαζί με την αποστολή της Εθνικής Γουινέας στο Κιγκάλι για τα δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τη Ρουάντα ενόψει της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τα ματς στην πρωτεύουσα της Ρουάντα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 2 Ιανουαρίου και την επόμενη Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γουινέας, Καμπά Ντιαβαρά δήλωσε ότι οι δύο αγώνες προετοιμασίας θα επιτρέψουν στην ομάδα του να προετοιμαστεί καλύτερα, αλλά αυτό δεν παύει να αποτελεί έξτρα κόπωση για τον Αγκιμπού και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Διότι, η Εθνική Γουινέας ταξίδεψε στη Ρουάντα, θα δώσει δύο φιλικά ματς και στις 7 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για το Καμερούν, όπου τρεις ημέρες αργότερα (10/1) θα αντιμετωπίσει το Μαλάουι στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Και οι αποστάσεις στην Αφρική δεν είναι μικρές, οπότε υπάρχει έξτρα επιβάρυνση και από τα ταξίδια και από τα φιλικά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται, ότι η Γουινέα συμμετέχει στον Β´ Όμιλο μαζί με τη Σενεγάλη του Πάπε Αμπού Σισέ, την Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων θα πάρουν την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ το εισιτήριο θα πάρουν και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες από τους έξι ομίλους. Η Γουινέα είχε φτάσει στους “16” του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2019 (είχε προκριθεί ως καλύτερη τρίτη από τον όμιλο), όπου είχε αποκλειστεί από τη μετέπειτα Πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ