ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αγωνία στο "κόκκινο" για μπακ, Σεμέδο και Μανωλά

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο EUROKINISSI

Ανακοινώνεται μέσα στη μέρα ο δανεισμός του Πολωνού “πασπαρτού” Καρμπόβνικ, επιμονή για τον Βραζιλιάνο Πιτόν και όχι μόνο, κορυφώνεται η προσπάθεια... αποκόλλησης του Σεμέδο για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής Μανωλά.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στον Ολυμπιακό, προκειμένου οι αρμόδιοι του συλλόγου να προλάβουν το χρόνο και να γεμίσουν με τα κατάλληλα κομμάτια τα κενά στο ρόστερ. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, καθώς απομένουν λιγότερες από τέσσερις ημέρες μέχρι το βράδυ της Τρίτης (31/8) οπότε κι ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. Στην πρώτη γραμμή, μετά την απόκτηση του “πασπαρτού”, Πολωνού Καρμπόβνικ, βρίσκεται η απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ, η... αποκόλληση του Ρούμπεν Σεμέδο, ενώ μέχρι την ύστατη ώρα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Μανωλά, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια.

Αν επιχειρήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι με μια χρονική σειρά, η συμφωνία με τη Μπράιτον για δανεισμό με οψιόν αγοράς του 20χρονου Πολωνού αμυντικού Μίχαλ Καρμπόβνικ, αποτελεί μια έξυπνη κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, με τεράστια προοπτική, αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας, κυρίως αριστερά παρότι δεξιοπόδαρος, ενώ έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος.

Είναι μια επένδυση πλήρους μέλλοντος, ένας παίκτης που έχουν τσεκάρει ορισμένα από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη, με τους “ερυθρόλευκους” να του δίνουν τη δυνατότητα για το επόμενο στέρεο βήμα στην καριέρα του. Αυτή η συμφωνία θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην ημέρα, ωστόσο, η αναζήτηση για έναν ακόμη αριστερό μπακ συνεχίζεται από τη στιγμή που ο Καρμπόβνικ υπολογίζεται και για δεξιά, όσο το βήμα του Κένι Λαλά παραμένει μετέωρο…

Για τον 21χρονο Βραζιλιάνο Πιτόν της Κορίνθιανς είναι γεγονός ότι οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα πρώτο γερό μπάσιμο, αλλά η ομάδα του αξίωσε πολλά περισσότερα από το 1,5 εκατ. ευρώ της αρχικής προσφοράς από την Ελλάδα και είναι άγνωστο αν θα βρεθεί άκρη μέσα σε τόσο στενά πλαίσια από πλευράς χρόνου. Παράλληλα, τσεκάρονται και δύο-τρεις περιπτώσεις από ευρωπαϊκά κλαμπ, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει λευκός καπνός, ούτε για αγορά, ούτε για δανεισμό με οψιόν.

Το κυρίαρχο θέμα των τελευταίων ημερών παραμένει ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ, ο οποίος άλλαξε ατζέντη τους προηγούμενους μήνες και από τον Ουλίσε Σάντος μετακινήθηκε στο γκρουπ του “χρυσοδάκτυλου” Ζόρζε Μέντες, αν δεν είχε “λερώσει” το ποινικό του μητρώο τώρα θα έκανε προπονήσεις μαζί με Ποντένσε, Σα στη Γουλβς και ο Κώστας Μανωλάς θα είχε ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της καρδιάς του.

Για την υπόθεση Μανωλά, το SPORT24 σάς ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια εδώ και ένα 10ήμερο, ωστόσο, όλη η ιστορία κόλλησε και κολλάει ως τώρα στην αποχώρηση του Ρούμπεν. Ο Σεμέδο δεσμεύει στον προϋπολογισμό του Ολυμπιακού ενάμιση εκατομμύριο ευρώ ως ετήσιες απολαβές, βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε πέρυσι. Κάπου εκεί είναι οι απολαβές του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, υψηλά συμβόλαια έχουν και οι Μπα, Σισέ μετά τις τελευταίες αναπροσαρμογές, άρα το να μην έχει αποχωρήσει κανείς και να έρθει ο Μανωλάς ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε διαδοχικές υπερβάσεις, με σύμμαχο τη σφοδρή επιθυμία του ίδιου του Μανωλά, για να πετύχει το colpo grosso. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ωστόσο, περίμεναν ότι ο Σεμέδο θα έχει μετακινηθεί στη Γουλβς, με τη μεταγραφή να είναι έτοιμη, αλλά να κολλάει τελικά στην άδεια εργασίας. Τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα μετά και το Brexit.

Από τότε μέχρι τώρα, ο Κώστας Μανωλάς είναι με τις βαλίτσες στο χέρι, αλλά όσο ο Σεμέδο δεν βρίσκει ομάδα που θα του καλύψει έστω το συμβόλαιο με ετήσιο δανεισμό, η επιστροφή του έχει παγώσει. Δεν είναι τυχαίο ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, έχουν γίνει κουβέντες για τράμπα του με τον Καμαρά, αλλά και τον ίδιο τον Σεμέδο, την ώρα που ακούγεται ότι τον έχουν προσεγγίσει ξανά και πορτογαλικές ομάδες. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, έχουν στενέψει επικίνδυνα και πλέον τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο…

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν θέλει να δώσει τον Καμαρά ως αντάλλαγμα για τον Μανωλά, επειδή πολύ απλά για να φέρει στόπερ, πρέπει να “διώξει” στόπερ κι όχι χαφ. Την ίδια ώρα στη Νάπολι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι συνεχίζει το πρέσινγκ στον 30χρονο Έλληνα στόπερ, καθώς φοβάται πως αν γίνει τελικά πραγματικότητα η επιστροφή στον Πειραιά, μπορεί να μην προλάβει να πάρει ικανό αντικαταστάτη…

Πού καταλήγουμε; Αν μέσα στο Σαββατοκύριακο βρεθεί ομάδα να πάρει τον Ρούμπεν Σεμέδο, υπάρχουν πιθανότητες να γίνει και του Μανωλά. Έστω την ύστατη ώρα. Μέσα σε 3-4 μέρες έχουν γίνει πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλα, ιδιαίτερα αν είναι πολλές οι ανοικτές υποθέσεις και επηρεάζει η μία την άλλη ως συγκοινωνούντα δοχεία. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ