ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φουλάρει ο Μανωλάς, τεστ για Λοβέρα ως αντί-Ροντρίγκες και αντί-Αγκιμπού

Ο Κώστας Μανωλάς κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό
Ο Κώστας Μανωλάς κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Αρχίζει να φουλάρει ο Κώστας Μανωλάς για να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το νέο χρόνο ενώ ο Λοβέρα επιστρέφει για να τον τσεκάρει ο Πέδρο Μαρτίνς και να δει αν μπορεί να καλύψει το κενό των Ροντρίγκες και Αγκιμπού που θα πάνε στο Κύπελλο εθνών Αφρικής.

Επιστρέφει ο Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στην πατρίδα του και σε συνεννόηση με την διοίκηση του Ολυμπιακού θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους για την απόκτηση του αριστερού μπακ ο οποίος θα πλαισιώσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Παράλληλα, το βλέμμα του Πορτογάλου τεχνικού θα πέσει τις προσεχείς ημέρες και σε δύο ποδοσφαιριστές, τον Κώστα Μανωλά και τον Μάξι Λοβέρα.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ανεβάζει από σήμερα στροφές στις προπονήσεις προκειμένου να είναι έτοιμος στις αρχές Ιανουαρίου με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι έχουν άδεια μέχρι και την Τρίτη (28/12), αλλά ο Μανωλάς ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί πιστά, με καθημερινή εκγύμναση και θεωρεί πως θα είναι πανέτοιμος και την επιστροφή της πειραϊκής ομάδας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επίσης, στο Ρέντη θα βρεθεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα και ο Μάξι Λοβέρα, ο δανεισμός του οποίου στη Ρασίνγκ Κλουμπ έληξε και επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός επιθετικός αναμένεται να δώσει το “παρών” στις προπονήσεις την Τετάρτη (29/12) ή την Πέμπτη (30/12) και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.

Τον τσεκάρει ο Μαρτίνς

Ο Λοβέρα από την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε τεστ από τον Μαρτίνς, ο οποίος θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται αγωνιστικά ο 22χρονος επιθετικός και στη συνέχεια θα αποφασίσει για την παραμονή του ή μη στο ρόστερ. Το θέμα με τον Αργεντινό είναι ότι δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και πιάνει θέση ξένου και οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη έξι στο έμψυχο δυναμικό τους. Με τον Πορτογάλο προπονητή να αναγκάζεται σε κάθε παιχνίδι να αφήνει εκτός 20άδας έναν μη κοινοτικό παίκτη, πότε τον Κούντε, πότε τον Μπα και πότε τον Ονιεκουρού.

Σε ό,τι αφορά τον Λοβέρα, ο Μαρτίνς θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στους δύο ρόλους που τον προορίζει, αυτόν του αντί-Ροντρίγκες και εκείνον του αντί-Αγκιμπού. Ο Αργεντινός στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό (34 συμμετοχές, 2 τέρματα, 5 ασίστ) είχε χρησιμοποιηθεί κυρίως ως αριστερός εξτρέμ και σε κάποια παιχνίδια ως επιτελικός χαφ.

Ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής είχε πει τότε ότι νιώθει καλύτερα παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ, έχοντας ελευθερία κινήσεων, δηλαδή να κινείται στους χώρους που παίζει και ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Λοβέρα κατά την παρουσία του στην Ρασίνγκ Κλουμπ (36 αγώνες, 6 ασίστ) αγωνίστηκε και ως κεντρικός μεσοεπιθετικός και στις θέσεις των εξτρέμ και πλάι στον σέντερ φορ.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του Μαρτίνς τι θα αποφασίσει και του ποδοσφαιριστή να αρπάξει την ευκαιρία -παρεμπιπτόντως, έχει κάνει ενέργειες για την έκδοση ιταλικού διαβατηρίου. Στο χέρι του Λοβέρα είναι να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ