ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έξι "τελικοί", δύο τίτλοι, ένας ποδοσφαιρικός άθλος και μια τεράστια πρόκληση

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έξι "τελικούς" που είναι όλη η χρονιά, τόσο στο Conference League όσο και στη Stoiximan Super League, έχοντας μπροστά τους έναν άθλο και μια πρόκληση.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός γνώρισε δύο ήττες στο Καραϊσκάκης από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκό, όπου οι περισσότεροι θεώρησαν τότε ότι θα τον έθεταν εκτός Ευρώπης και πρωταθλήματος. Όμως, οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν άμεσα και στα δύο "μέτωπα" και άλλαξαν την κατάσταση.

Αν έλεγε κάποιος τότε ότι θα έφτανε ο Μάιος και ο Ολυμπιακός θα διεκδικούσε ευρωπαϊκό τίτλο και, ταυτόχρονα, θα ήταν στο χέρι του να πάρει το πρωτάθλημα, ενδεχομένως όλοι να τον κοιτούσαν περίεργα. Σε μία σεζόν, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν τρεις διαφορετικούς προπονητές και αθλητικούς διευθυντές και αποκτήθηκαν καμιά τριανταριά παίκτες, μπήκαν στην τελική ευθεία με τα φρένα σπασμένα και διεκδικούν δύο τίτλους.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια ένα βήμα από τον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στην OPAP Arena και τρία παιχνίδια μακριά στο πρωτάθλημα από την κατάκτηση του τροπαίου. Διότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, εάν η πειραϊκή ομάδα κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαϊδης κατακτά το πρωτάθλημα.

Θα πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανηφόρα μπροστά του και είναι βουνό τα εμπόδια. Είναι σαφές ότι οι ερυθρόλευκοι είναι το αουτσάιντερ στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην Premier League έχοντας την προοπτική της εξόδου στο Champions League και έχει εξαπλάσια αξία από την πειραϊκή ομάδα.

Όπως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν τον πρώτο λόγο και στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή, σε μία θέση που το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι υπό αμφισβήτηση και έχουν να παίξουν εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και εντός με την ΑΕΚ. Και τους δύο τελευταίους, η πειραϊκή ομάδα δεν τους έχει κερδίσει ακόμη στη σεζόν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός κυνηγάει έναν ποδοσφαιρικό άθλο, μία υπέρβαση που δεν θα έχει προηγούμενο, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι μαθημένοι στα δύσκολα και στις μεγάλες προκλήσεις. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό αγωνιστικά και έχει κάνει τους παίκτες να πιστεύουν πάλι στις δυνατότητές τους και στα μεγάλα αποτελέσματα.

Ο Βάσκος τεχνικός αντιμετωπίζει τους 5+1 "τελικούς" που έχει η πειραϊκή ομάδα μπροστά της και ως μία προσωπική πρόκληση, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, όταν ανέλαβε τη Σεβίλλη προς το φινάλε της σεζόν και την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League και, παράλληλα, την κράτησε στη La Liga.

Το έργο του Ισπανού κόουτς είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Ολυμπιακός θα παίξει μέσα σε μία εβδομάδα, στις 2 και 9 Μαϊου, την πρόκρισή του στον τελικό του Conference League (και εφόσον προκριθεί θα περιμένει στον τελικό της 29ης Μαϊου τον νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα – Μπριζ) και σε άλλη μία εβδομάδα (12/5 ΠΑΟΚ, 15/5 ΑΕΚ, 19/5 Παναθηναϊκός) την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, μέσα σε έντεκα ημέρες (9 – 19 Μαϊου), οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν τέσσερις καθοριστικούς αγώνες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση και ο Μεντιλίμπαρ και οι ποδοσφαιριστές είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ