ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εβδομάδα πρόκρισης και μεταγραφών

Ο Αραμπί στο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλκμααρ
Ο Αραμπί στο φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλκμααρ EUROKINISSI SPORTS

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακού αποτελεί η νίκη-πρόκριση επί της Μακάμπι Χάιφα. Ταυτόχρονα, όμως, οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους. Ολοκληρώνουν τις μεταγραφές του Χουάνγκ και του Λάιντνερ προχωρούν για την προσθήκη εξτρέμ.

Ο αγώνας ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα την Τετάρτη (27/7, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι κρίσιμος για πολλούς και πολλά.

Όταν διακυβεύεται μια πρόκριση (στον 3ο προκριματικό γύρο) στο Champions League, που στο βάθος περιλαμβάνει τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που σημαίνει πολλά για το πρεστίζ της πειραϊκής ομάδας, ενώ υπάρχει και το οικονομικό όφελος των περίπου 40.000.000 ευρώ, είναι λογικό η προσοχή των ερυθρόλευκων να έχει εστιαστεί σε αυτό.

Τούτη την ώρα, για τον Ολυμπιακό προέχει η νίκη-πρόκριση εις βάρος της ισραηλινής ομάδας, εξ ου και οι αυξημένοι ρυθμοί και η ένταση στις τελευταίες προπονήσεις που είναι βραδινές, πότε στο Καραϊσκάκης και πότε στο Ρέντη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές νιώθουν την πίεση και το “πρέπει” της πρόκρισης που αφορά, τόσο στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα όσο και σε εκείνο που ακολουθεί, εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί, με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Συνέχεια επαφών και διαπραγματεύσεων

Όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες έχουν να κάνουν τη δουλειά τους και η διοίκηση τη δική της. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν σημαίνουν αυτόματα και παύση κάθε άλλης δραστηριότητας.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις για ποδοσφαιριστές που τους ενδιαφέρουν από την διεθνή αγορά, καθώς οι αγώνες δεν σταματούν. Η πειραϊκή ομάδα θα έχει παιχνίδια κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη στο εξής, οπότε στην Πλατεία Αλεξάδρας χρειάζεται να ενεργούν σε δύο μέτωπα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του Νοτιοκορεάτη κεντρικού μεσοεπιθετικού, Ιν-Μπόεμ Χουάνγκ και του Ισραηλινού αριστερού μπακ, Ντόρον Λάιντνερ και, παράλληλα, κινείται για την απόκτηση εξτρέμ.

Οι ερυθρόλευκοι καταβάλουν προσπάθειες ώστε κλείσει και ο τελευταίος μέσα στην εβδομάδα. Να θυμίσουμε, ότι ο Ολυμπιακός την Πέμπτη το βράδυ (28/7) θα πρέπει να δηλώσει τη νέα λίστα στην UEFA για τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όλα αυτά μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι δύο αλλαγές που θα γίνουν στη λίστα θα είναι η ενσωμάτωση του Ιν-Μπόεμ Χουάνγκ, η μεταγραφή του οποίου αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι την Πέμπτη (28/7) και του Λάιντνερ.

Από εκεί και πέρα, για τον εξτρέμ, αν δεν έχει αποκτηθεί μέχρι τις 28 του μήνα, έχει δικαίωμα ο Ολυμπιακός για αλλαγή μέχρι την παραμονή του πρώτου αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου, δηλαδή, τη Δευτέρα (1/8) ή την Τρίτη (2/8), εφόσον φυσικά έχει πάρει την πρόκριση και τεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Το πρώτο ματς της επόμενης προκριματικής φάσης του Champions League έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 2 ή 3 Αυγούστου.

Άρα, ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο τη Δευτέρα (1/7) θα επιδιώξει να θέσει στη διάθεση του Μαρτίνς δύο - τρεις καινούργιους παίκτες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νέος εξτρέμ θα είναι διαθέσιμος από τη φάση των play-offs και έπειτα - το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 16 ή 17 Αυγούστου.

Όμως, καλό θα ήταν ο Πορτογάλος τεχνικός να τον έχει σύντομα στο Ρέντη, προκειμένου να εγκλιματιστεί, να έχει κάποιες προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και να είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Σε ό,τι αφορά στον εξτρέμ υπάρχουν επαφές, μεταξύ άλλων, με τους Εμπουκού, Ταμπάτα, Καμπράλ, Αμούζου, ενώ στα υπόψη του Ολυμπιακού είναι ο Γιανουζάι και άλλοι δύο παίκτες από το αγγλικό και γαλλικό πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ