FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Έτσι το έκανε ο Μεντιλίμπαρ στην Τούμπα - Ο εξτρέμ Ροντινέι, η πίεση στον Μεϊτέ και τα όργια του Ποντένσε

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα και ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την τεσσάρα των ερυθρόλευκων στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν με τεσσάρα από την Τούμπα, πλήρωσαν τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα και πήραν το αίμα τους πίσω για την τέσσαρα του 1ου γύρου στο "Καραϊσκάκης".

Ο άγνωστος Χ καθόρισε τα πάντα

Στην κουβέντα πριν το μεγάλο ντέρμπι σημειώσαμε πως η μάχη έχει έναν άγνωστο Χ. "Γνωρίζουμε πώς έφτασαν εδώ οι δύο ομάδες, τι έχουν δείξει μέχρι τώρα στη σεζόν, όπως και τι έγινε στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου και την ιστορική τεσσάρα του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα κάνει ο Μεντιλίμπαρ. Πόσο θα αλλάξει τον Ολυμπιακό σε σχέση με την Πέμπτη, πόσο μικρό ή μεγάλο θα είναι το rotation, πόσο πολύ θα παίξει με μακρινές μπαλιές στην Τούμπα".

Και τελικά ο άγνωστος Χ καθόρισε τα πάντα.

Έτσι τον κατέβασε ο Μεντιλίμπαρ

Το ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ στο πρωτάθλημα ήταν ίσως το κορυφαίο που έχει κάνει προπονητής σε ντέρμπι. Έτσι έπαιξε ο Ολυμπιακός του Βάσκου στην Τούμπα.

Ο χώρος δράσης κι οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού στην Τούμπα
Ο χώρος δράσης κι οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν τρεις παίκτες πίσω, αφού ο Ορτέγκα (3) έμεινε χαμηλά, σχεδόν δίπλα στους Κάρμο (16) και Μπιανκόν (41).

Ο Έσε (32) ήταν στο ρόλο του εξαριού, Τσικίνιο (6) και Όρτα (5) οι εσωτερικοί μέσοι λίγο πιο μπροστά. Ο Ροντινέι (23) έπαιξε πολύ ψηλά για μία ακόμη φορά, δίνοντας το πλάτος στα δεξιά, με τον Φορτούνη (7) να έρχεται πιο κεντρικά.

Η στόχευση στον Μεϊτέ

Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τους μέσους του ΠΑΟΚ και ειδικά τον Μεϊτέ. Ο Βάσκος προφανώς είδε όσα έκανε ο Γάλλος απέναντι στην ΑΕΚ και κατάλαβε πως πρέπει να τον περιορίσει.

Τα κατάφερε: Ο Μεϊτέ με την ΑΕΚ είχε 12(!) ανακτήσεις κατοχής και απέναντι στον Ολυμπιακό είχε μόλις πέντε. Την προηγούμενη Κυριακή ο Γάλλος είχε 10 κουβαλήματα μπάλας, αλλά απέναντι στους ερυθρόλευκους είχε μόλις τέσσερα.

Το απίστευτο 30/31 του Έσε

Τσικίνιο και Όρτα έκαναν πολλή δουλειά σε Μεϊτέ και Οζντόεφ, ενώ ο Έσε ήταν εξαιρετικός πιο χαμηλά στο γήπεδο.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Έσε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Οι κορυφαίες επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Έσε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο 22χρονος Αργεντινός τελείωσε τον αγώνα με 30/31 μεταβιβάσεις. Μόνο μία λάθος πάσα, 100% ευστοχία στις πάσες πάνω από τη σέντρα/στην επίθεση και πέντε ανακτήσεις κατοχής .

Η ραψωδία του Ποντένσε

Και στα αριστερά οργίασε ο Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος έκανε τεράστια εμφάνιση. Θα αρκούσε η οβίδα εκτός περιοχής που έκανε το 1-2 ή η ασίστ στον Ελ Κααμπί για το 1-3.

Όμως ο Ποντένσε έκανε έκανε πραγματικά σπουδαίο ματς από την αρχή μέχρι το τέλος του ντέρμπι. Μόνιμη πηγή κινδύνου, αφού εκτός από την ασίστ στο 1-3, ο Πορτογάλος είναι αυτός που φτιάχνει το 0-1: δική του είναι η κάθετη στον Τσικίνιο που τελικά έκανε γκολ ο Ναβάρο στο ριμπάουντ.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Ποντένσε με την μπάλα
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Ποντένσε με την μπάλα

Ο Ποντένσε τελείωσε το παιχνίδι με επτά ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή. Φοβερή επίδοση, αν υπολογίσει κανείς ότι περισσότερες είχε μόνο απέναντι στον Ατρόμητο (12) και πως κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει κάνει σε φετινό ντέρμπι περισσότερες ενέργειες στην περιοχή του αντιπάλου.

Και σκόρερ και δημιουργός και πατήματα στην περιοχή και εννιά κουβαλήματα μπάλας εκτός έδρας: μόνο ο σπρίντερ Ροντινέι είχε περισσότερα (10) που όμως έρχεται από πιο χαμηλά.

Κεφαλιά στη μικρή περιοχή

Ο άσος του Ολυμπιακού έδειξε από την αρχή φοβερή διάθεση και μεγάλη θέληση.

Αρκεί κανείς να θυμηθεί τη φάση στην αρχή του αγώνα, μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Ποντένσε κινήθηκε ως φορ στο 2ο δοκάρι και κατάφερε με ένα εκπληκτικό άλμα να πάρει την κεφαλιά από τον Σάστρε στην πρώτη τελική του αγώνα.

Ο Πορτογάλος το ήθελε πολύ και καθόλου τυχαία ο Μεντιλίμπαρ τους άλλαξε όλους στην επίθεση εκτός από εκείνον, παρότι ο Ποντένσε έπαιζε στην ουσία μόνος του στην αριστερή πλευρά, με τον Ορτέγκα να μένει χαμηλά.

Δείτε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ