ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έτοιμος ιατρικά ο Φορτούνης και επιστροφή Αγκιμπού - Βαλμπουενά ενόψει ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα
Ο Κώστας Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Επιστροφές για τον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με τους Αγκιμπού Καμαρά και Ματιέ Βαλμπουενά να προπονούνται κανονικά και τον Κώστα Φορτούνη να είναι έτοιμος ιατρικά και στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4), με τον Πέδρο Μαρτίνς να μετράει επιστροφές ενόψει του αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (27/4, 20:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24) στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Ματιέ Βαλμπουενά, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη λόγω των τραυματισμών τους από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (είχαν χτυπήματα στα πόδια και στη μέση αντίστοιχα) έλαβαν κανονικά μέρος στην προπόνηση και αναμένεται την Τρίτη (26/4) συμπεριληφθούν στην αποστολή για το ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος είχε νιώσει κάποιες ενοχλήσεις στη φτέρνα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας αλλά είχε προπονηθεί την παραμονή του πρώτου αγώνα όμως δεν ήταν στην 23άδα, πλέον είναι έτοιμος ιατρικά, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον Ρέντη.

Ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός θα υποβληθεί σε τεστ ετοιμότητας την Τρίτη (26/4) το απόγευμα στην προπόνηση και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, λογικά, θα είναι στην αποστολή.

Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς στην Τούμπα έπαιξε χωρίς "δεκάρι" (ο Μαρτίνς επίλεξε σχήμα 4-3-3, με τον Μαντί Καμαρά πιο κοντά στον Τικίνιο), καθώς οι Φορτούνης, Καμαρά και Βαλμπουενά είχαν μείνει στην Αθήνα, ενώ ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν στον πάγκο.

Όταν μάλιστα, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής πέρασε στον αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς χρησιμοποιήθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ.

Αυτή τη φορά, ο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του αρκετούς δημιουργικούς κεντρικούς μεσοεπιθετικούς και με την κατάλληλη διαχείριση μπορεί να πάρει πράγματα από τον καθένα, καθώς ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μεγαλύτερη δημιουργία και κυρίως γκολ για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Προς το παρόν μοιάζει το σύστημα 4-3-3 να έχει το προβάδισμα, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής έχει κατά νου και το 4-2-3-1. Περισσότερα αναμένεται να φανούν στην τελευταία δοκιμή που θα γίνει στις προπονητικές εγκαταστάσεις της πειραϊκής ομάδας.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί φέρεται αυτή τη στιγμή να είναι λίγο πιο μπροστά από τον Τικίνιο Σοάρες για να ξεκινήσει στον αγώνα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν βασικός στην Τούμπα, αλλά ο Μαροκινός στράικερ μπορεί να δώσει περισσότερα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, κινούμενος εντός και εκτός μεγάλης περιοχής του Δικέφαλου του Βορρά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρτίνς θα χρειαστεί και τους δύο δεινούς σκόρερ κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως πολλά περιμένει και από τους Μασούρα και Ροντρίγκες. Οι δύο εξτρέμ μπορούν να προσφέρουν αρκετά στην πειραϊκή ομάδα, τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα.

Από εκεί και πέρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Πορτογάλου κόουτς για το κέντρο της άμυνας, καθώς ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς τα πήγαν πολύ καλά στην Τούμπα.

Ο Μαρτίνς θα πορευτεί με το ίδιο κεντρικό "δίδυμο" στα στόπερ ή θα επαναφέρει τον Σισέ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα. Η ουσία είναι πως έχει αρκετές λύσεις στα χέρια του και παίκτες οι οποίοι μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να κάνουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ