ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 2-1

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 2-1
olyerithros

Με γκολ των Νούνιες και Λούα Λούα, οι Πειραιώτες νίκησαν 2-1, τον Ερυθρό Αστέρα σε φιλικό ανθρωπιάς

Εντυπωσιακοί στο πρώτο 20λεπτο οι "ερυθρόλευκοι", δημιούργησαν πέντε καλές ευκαιρίες για γκολ, με κύριους άξονες των επιθετικών τους προσπαθειών τους Γκαλέτι, Αρτσούμπι και Κοβάσεβιτς.
Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, ο Ερυθρός Αστέρας προηγήθηκε με υπέροχο τέρμα του Μίλιγιατς (δυνατό σουτ έξω από την περιοχή), με τους Πειραιώτες να "πονοκεφαλιάζουν" προς το τέλος του ημιχρόνου, καθώς ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε.

Η ισοφάριση ήρθε με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε υπέροχα εκτελεσμένο φάουλ του Νούνιες, ενώ την "φιλική" νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας έδωσε ο Λούα Λούα με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 81ο λεπτό, δέκα λεπτά μόλις μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Το φιλικό αυτό δεν είχε όμως κέρδη μόνο για τον Τάκη Λεμονή, που είδε την ομάδα του να είναι σε καλή κατάσταση λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ (18/9) με τη Λάτσιο, αλλά και για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας στην Πελοπόννησο, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, τα έσοδα από την αναμέτρηση ήταν 302.000 ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων από την περιοχή Ζαχάρω Ηλείας.

Επτά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι
Πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής, καθώς μόνο οι Γκαλέτι, Ντομί, Κοβάσεβιτς και Στολτίδης είχαν πάρει φανέλα βασικού στη Λεωφόρο. Κάτω από την εστία κάθησε ο Μιχάλης Σηφάκης, την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Πάντος, Λαμπρόπουλος, Σέζαρ και Ντομί, με τους Στολτίδη και Μενδρινό να είναι τα δύο αμυντικά χαφ.

Οι δύο παίκτες στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Γκαλέτι (δεξιά) και Αρτσούμπι (αριστερά), με τον Κοβάσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης και τον Νούνιες να τον "υποστηρίζει".

Μπορεί το παιχνίδι να είχε τον χαρακτήρα του φιλικού, ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αρκετά ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, κυριαρχώντας απόλυτα στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο είχαν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν πέντε εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ.

Μάλιστα, στις τρεις πρώτες φάσεις οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, με το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού (δεύτερό του παιχνίδι με την "ερυθρόλευκη" φανέλα μετά το φιλικό του Σαββάτου με το Βύζα Μεγάρων) να δημιουργεί, και τον Σέρβο φορ να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Συνεργασία για σεμινάριο Αρτσούμπι-Κοβάσεβιτς
Η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν οι δύο παίκτες ήταν στο 5ο λεπτό, με τον Αρτσούμπι να βρίσκει τον Κοβάσεβιτς με ωραία μπαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, και τον τελευταίο να κάνει το κοντρόλ και να πραγματοποιεί το δυνατό σουτ με το αριστερό, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ραντζέλοβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο κινητικός Αρτσούμπι έβγαλε τη μπαλιά στον Κοβάσεβιτς, το πλασέ του Σέρβου φορ δεν απείλησε πάντως τον Σέρβο γκολκίπερ. Με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου, ο Κοβάσεβιτς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από καλοζυγισμένη εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά του Αρτσούμπι, με τη μπάλα να φεύγει και πάλι άουτ.

Η υπεροχή των "ερυθρολεύκων" της Ελλάδας στο πρώτο τέταρτο ήταν εμφανής διά γυμνού οφθαλμού, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον ρυθμό στο χώρο του κέντρου και τα άκρα να δουλεύουν ρολόι.

Μάλιστα μετά την αρχικό ικανοποιητικό ξεκίνημα του Αρτσούμπι, ανέβασε στροφές και ο Γκαλέτι, ο οποίος τροφοδοτήθηκε πολύ από τους συμπαίκτες του και δημιούργησε ουκ ολίγα ρήγματα στην άμυνα του Ερυθρού Αστέρα, ταλαιπωρώνοντας αφάνταστα τον προσωπικό του αντίπαλο είτε με τις σέντρες-διαβήτη που έκανε είτε με επελάσεις κατά μέτωπο.

"Δαίμονας" από τη δεξιά πλευρά ο Γκαλέτι
Στο 16ο λεπτό, η διαγώνια μπαλιά του Στολτίδη πίσω από τη σέντρα έφτασε "συστημένη" στον Γκαλέτι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, αυτός προχώρησε, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Πάντο, το σουτ του οποιου κόντραρε στο σώμα του Αντζέλκοβιτς και έφυγε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζούλιο Σέζαρ κέρδισε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Γκαλέτι, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Οι αξιόλογες φάσεις στην περιοχή του Ερυθρού Αστέρα διαδέχονταν η μία την άλλη, και στο 19' ήταν η σειρά του Γκαλέτι να φτάσει μία ανάσα από το 1-0.

Ο ταχύτατος Αργεντινός έκανε "ποδιά" στον άτυχο Αντζέλκοβιτς που προσπάθησε να τον κόψει, μπήκε στην περιοχή, με τον Ραντζέλοβιτς να αναγκάζεται σε μία ακόμα θετική επέμβαση.

Ενδεικτική της τρομερής διάθεσης του Αργεντινού φορ η φάση του 18ου λεπτού, όταν γύρισε μέχρι την περιοχή της ομάδας του και έκοψε με τάκλιν αυτοθυσίας την τελευταία στιγμή αντεπίθεση των Σέρβων.

"Απάντησαν" στις ευκαιρίες με γκολ-ποίημα
Όλα κυλούσαν καλά για τον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτό, όμως από την ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε διαφύγει το... σημαντικότερο, η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου που είναι το γκολ.

Μπορεί οι πρωταθλητές Σερβίας να περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο σε αυτό το διάστημα, όμως στο 21ο λεπτό φρόντισαν να επιβεβαίωσουν τον άγραφο νόμο του αθλήματος, που λέει ότι η ομάδα που χάνει τα γκολ, τελικά "τιμωρείται".

Ο Μιλοβάνοβιτς κινήθηκε ωραία από τη δεξιά πλευρά, πάσαρε στον Μίλιγιατς, ο οποίος "ζύγισε" το πόδι του και με ένα άπιαστο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σηφάκη, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του παρά την εκτίναξή του.

Το γκολ αυτό έριξε κάπως την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα επόμενα λεπτά και τους παίκτες του Αστέρα να βγαίνουν με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Παρόλα αυτά, οι επόμενες δύο καλές ευκαιρίες του ματς ανήκουν στους Πειραιώτες.

Κοντά στο 1-1 Νούνιες και Κοβάσεβιτς
Η πρώτη με το σουτ του Νούνιες εκτός περιοχής να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ραντζέλοβιτς (28') και η δεύτερη στο 30ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Νούνιες μετά από σέντρα του Γκαλέτι και λάθος κοντρόλ του Μπάστα, με τον Αργεντινό να κάνει ωραίο κοντρόλ και να επιχειρεί πλασέ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ερυθρού Αστέρα.

Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Κοβάσεβιτς πάνω στην κίνηση (πάσα από Αρτσούμπι) που πέρασε άουτ στο 37', και τους φιλοξενούμενους να "απαντούν" με σουτ του Μιλοβάνοβιτς στο 39', όπου ο Σηφάκης έδειξε τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε.

Αποχώρηση Γκαλέτι, "ερυθρόλευκα" καρδιοχτύπια
Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στο σκορ αλλά και να έχει μία σημαντική απώλεια, με τον Γκαλέτι να αποχωρεί λόγω τραβήγματος στους προσαγωγούς (τη θέση του πήρε ο νεαρός Βασιλογιάννης) και τους "ερυθρόλευκους" να αγωνιούν καθώς έρχεται και η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λάτσιο...

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν... καρμπόν με το πρώτο, καθώς και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δραστήριος, με τη (θεμελιώδη) διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ερυθρού Αστέρα, στην πρώτη καλή φάση των Πειραιωτών.

Ισοφάριση με το... καλημέρα
Στο 48ο λεπτό, ο Νούνιες εκτέλεσε άψογα φάουλ με το δεξί έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει από το τείχος και να καταλήγει συστημένη στα δίχτυα, με τον Ραντζέλκοβιτς να παρακολουθεί "άγαλμα" την πορεία της χωρίς να μπορεί να τη σταματήσει.

Δύο λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή, με τους Νούνιες και Κοβάσεβιτς να κάνουν ωραία το ένα-δύο, και τον Ντομί που είχε προωθηθεί να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την εστία.

Στο 52ο λεπτό το σουτ του Σάλας στην κίνηση πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 54ο λεπτό ο-πανταχού παρών στο δεύτερο μέρος- Νούνιες "τρύπωσε" στην μεγάλη περιοχή, με το σουτ του να υποχρεώνει τον Ραντζέλοβιτς να διώξει σε υπερένταση.

Είσοδος για "Τζόλε" και Λούα Λούα
Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά (οι φιλοξενούμενοι είχαν προχωρήσει άλλωστε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους), με την μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το 70ο λεπτό να είναι η κεφαλιά του Κοβάσεβιτς στο 64ο λεπτό (μετά από ωραία ενέργεια του Βασιλογιάννη) που κατέληξε στην αγκαλιά του Ραντζέλκοβιτς.

Ο Τάκης Λεμονής πέρασε λίγο μετά τα μισά του δευτέρου μέρους τους Τζόρτζεβιτς και Λούα Λούα, θέλοντας να δει σε τί κατάσταση βρίσκονται (ειδικά ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" που προερχόταν από τραυματισμό) ενόψει Λάτσιο, με τους δύο παίκτες να φωνάζουν "παρών".

Οι Πειραιώτες έγιναν περισσότερο κινητικοί μετά την είσοδο αυτών των δύο ποιοτικών μονάδων τους, με τον Λούα Λούα να φροντίζει για μία ακόμη φορά να... ευχαριστήσει την εξέδρα, η οποία τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή.

"Εθισμένος" με τα γκολ, αλλά χωρίς τούμπα...
Στο 81ο λεπτό ξεκίνησε κατά μέτωπο επίθεση από το κέντρο του γηπέδου, έσπασε τη μπάλα αριστέρα στον Κοβάσεβιτς, αυτός έκανε το σουτ που αποκρούστηκε από τον Ραντζέλοβιτς, ωστόσο ο αρχηγός του Κονγκό πήρε το "ριμπάουντ" και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το 2-1.

Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Λούα Λούα στο "Καραϊσκάκη" μετά τα δύο που πέτυχε στο φιλικό με την Λεβάντε, ωστόσο αυτή τη φορά απέτυχε να πανηγυρίσει με το σήμα κατατεθέν του, την ανάποπη τούμπα...

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως ο Σηφάκης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, με το τελικό σκορ να κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σηφάκης, Πάντος, Σέζαρ, Λαμπρόπουλος, Ντομί, Γκαλέτι(45’ Βασιλογιάννης), Στολτίδης(84’ Κατσικογιάννης), Μενδρινός(62’ Τζόρτζεβιτς), Αρτσούμπι, Νούνιες(Λούα Λούα) και Κοβάσεβιτς

Ερυθρός Αστέρας: Ραντζέλοβιτς, Αντέλκοβιτς, Μίλιγιατς, Κόρομαν, Τούτοριτς, Τρίσοβιτς, Σίλβα, Γκουεγιέ, Μπάστα, Μιλοβάνοβιτς, Γιέστροβιτς

*" Τα όμορφια χωριά... καίγονται είτε από πολέμους είτε από εμπρησμούς. Ως πότε και γιατί;", ήταν το περιεχόμενο πανό που αναρτήθηκε στην θύρα 7, με σαφή αναφορά τόσο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία πριν μερικά χρόνια όσο και στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσουν που συγκλόνισαν για 15 μέρες την Ελλάδα και προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των πυρκαγιών στη χώρα μας, με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου.

* Λίγο πριν την λήξη του αγώνα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια που διατέθηκαν έφτασε τα 302.000 ευρώ, ποσό που όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του Ολυμπιακού θα διατεθεί για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην περιοχή Ζαχάρω Ηλείας.



















































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ