ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επιστρέφουν βασικοί παίκτες για τη νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων

Ο Εμβιλά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ο Εμβιλά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (11/5, 21:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο τέταρτο εφετινό ντέρμπι των αιωνίων, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ξανά βασικούς.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την φιέστα της στέψης του για το 47ο πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο (14/5) μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο πρώτα έχει δουλειά να κάνει. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Τετάρτη (11/5, 21:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των αιωνίων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο, όμως θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι θέλουν νίκες μέχρι το φινάλε. Επιπλέον απέναντι στους πρασίνους υπάρχουν και λόγοι πρεστίζ. Ο Ολυμπιακός σε κανονική διάρκεια και playoffs δεν έχει καταφέρει φέτος να πανηγυρίσει τρίποντο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ματς στο Νέο Φάληρο έληξε ισόπαλο (0-0) και στα άλλα δύο που διεξήχθησαν στο Απόστολος Νικολαϊδης, η ομάδα του Μαρτίνς είχε μία ισοπαλία (0-0) και μία ήττα (0-1).

Οι ερυθρόλευκοι, μάλιστα, δεν έχουν μπορέσει να σκοράρουν κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που θέλουν να αλλάξουν άμεσα. Επιπλέον, η τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο που θα βρεθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

"Παρόλο που έχουμε 24 βαθμούς διαφορά με τον Παναθηναϊκό, δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε. Στο παιχνίδι εντός έδρας ήταν χαμηλή η απόδοσή μας, στα εκτός έδρας δεν αποδώσαμε, όπως απαιτούσε η περίσταση. Θέλουμε πολύ αυτή τη φορά τη νίκη, για να την αφιερώσουμε στους φιλάθλους μας" είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς δίνοντας το σύνθημα για το ντέρμπι.

Επιστρέφουν οι βασικοί στο ντέρμπι

Την Τρίτη (10/5) οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση στον Ρέντη και ανακοίνωσαν την αποστολής τους. Στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη έλειψαν αρκετοί βασικοί, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τους δίνει ανάσες. Δεν θα ισχύσει το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα επέστρεψαν οι Σισέ, Λαλά, Μαντί, Μασούρας, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Γκάρι, Σωκράτης και Βατσλίκ, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Φορτούνης, Μανωλάς, Μπα και ο Ονιεκούρου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άνοιξε εντελώς τα χαρτιά του όσον αφορά στους παίκτες που θα επιλέξει, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως οι επιστροφές στο βασικό σχήμα θα είναι αρκετές. Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Βατσλίκ. Ο Ρέαμπτσουκ θα κινείται στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ προβάδισμα για το άλλο άκρο έχουν ο Βρουσάι και ο Ανδρούτσος.

Σίγουρη θέση στο κέντρο της άμυνας θα έχει ο Παπασταθόπουλος, ενώ ο Μπαγκαλιάνης και ο Σισέ θα διεκδικήσουν την άλλη. Ο 21χρονος στόπερ έπαιξε πολύ καλά απέναντι στους κίτρινους και έτσι έχει πιθανότητες απέναντι στον Σενεγαλέζο αμυντικό, που είναι διαθέσιμος μετά από τρία παιχνίδια.

Στον άξονα επιστρέφουν οι Μαντί Καμαρά και Γιάν Εμβιλά, ενώ υπολογίζεται ως βασικός και ο Κανέ, ο οποίος είχε θετική παρουσία στο Βικελίδης. Όσον αφορά στο ποιος θα συμπληρώσει την τριάδα θα εξαρτηθεί από τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, εάν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί με 4-3-3 τότε θα παίξει ο Μπουχαλάκης (ή ο Κανέ), διαφορετικά σε πιο επιθετικό σχήμα, τότε ο Αγκιμπού Καμαρά θα είναι εκείνος που θα αγωνιστεί.

Στο ένα επιθετικό άκρο φαίνεται πως θα παίξει ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος είχε δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ, ενώ στην άλλη πλευρά διεκδικούν μία θέση οι Μασούρας και Ροντρίγκες. Τέλος, δίλημμα υπάρχει και για τον κεντρικό επιθετικό. Ο Αραμπί είναι μεν πιο φρέσκος, καθώς πέρασε αλλαγή στο 76' την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει την ψυχολογία εξαιτίας του νικητήριου γκολ του στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Επίσης, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν στη ροή του παιχνιδιού περνώντας ως αλλαγή, όπως είναι ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά, ο Ζοάο Καρβάλιο και Ματιέ Βαλμπουενά.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης Εμβιλά, Κούντε, Ρόνι Λόπες, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μασούρας, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ