ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ένα εκατομμύριο η πρώτη προσφορά για Εντάο

Ο Ασάν Εντάο
Ο Ασάν Εντάο ABACA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Με ένα εκατομμύριο ευρώ ξεκίνησε την κατάθεση των επίσημων προσφορών για τον Αλασανέ Εντάο ο Ολυμπιακός, ποσό που δεν καλύπτει την Καραγκουμρούκ, η οποία προφανώς ποντάρει – ακόμη – στον ντόρο που κάνει ο Σενεγαλέζος εξτρέμ, αξιώνοντας αρκετά περισσότερα.

Μέσα στη συνεχή και ολοένα διευρυμένη ονοματολογία που προκύπτει προφανώς από τα διάφορα ανοιχτά μέτωπα στα οποία δραστηριοποιείται ο Ολυμπιακός, το αδιαμφισβήτητο είναι πως η περίπτωση του Αλασανέ Εντάο βρίσκεται στην κορυφή (ή έστω στην πρώτη σειρά αυτής) των προτεραιοτήτων των "ερυθρόλευκων".

Παζάρια για τον 25χρονο Σενεγαλέζο εξτρέμ έχουν ξεκινήσει καιρό, χτες τα τουρκικά media ανέφεραν πως πήραν και επίσημη μορφή με την κατάθεση επίσημης πρότασης από τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Φατίχ Καραγκουμρούκ. Το SPORT24 επικοινώνησε με ανώτατη διοικητική πηγή του τουρκικού συλλόγου, η οποία και ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ρωτώντας αν τα 2–3 εκατομμύρια ευρώ που σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες παρουσιάζονταν να προσφέρει ο Ολυμπιακός καλύπτουν τις απαιτήσεις των νεοφώτιστων στην περυσινή Super Lig.

Η απάντηση ήταν αρκετά διαφορετική, αφού ο διοικητικός παράγοντας της Καραγκουμρούκ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έχουν προσφερθεί τόσα χρήματα στην ομάδα του και πως η προσφορά, η πρώτη επίσημη τουλάχιστον, του Ολυμπιακού είναι πολύ χαμηλότερη. Σε ποιο επίπεδο; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του SPORT24, οι "ερυθρόλευκοι" προσέφεραν 1 εκατ. ευρώ.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και το 30% που διατηρεί η πλευρά του παίκτη (στο καταβληθέν αντίτιμο πιθανής μεταγραφής του), ωστόσο εκτιμάται πως αυτό είναι κάτι που στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων ο Ολυμπιακός το έχει… τακτοποιημένο – με απ’ ευθείας συνεννόηση με την πλευρά του Εντάο - και συνεπώς, ό,τι προσφορά κάνει, αυτή αφορά αποκλειστικά τα χρήματα που θα προσφερθούν στον σύλλογο.

Στην εν λόγω προσφορά προβλέπονταν συγκεκριμένα μπόνους που αύξαναν το ποσό, χωρίς όμως και πάλι να φτάσει σε επίπεδα που "συγκίνησαν" τους υπεύθυνους της Καραγκουμρούκ, οι οποίοι "τζογάρουν" στον επικοινωνιακό ντόρο που έχει προκληθεί τη δεδομένη στιγμή για τον πρώτο τους σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα ώστε να αποσπάσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Και αυτό παρότι μέχρι στιγμής στον χορό δεν έχουν μπει (και δεν φαίνεται, ως τώρα τουλάχιστον, να έχουν και διάθεση να μπουν) οι "μεγάλες" τουρκικές ομάδες, κάτι που λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση στις επιδιώξεις τους, αφού είναι δεδομένο πως όσο περνάει ο καιρός τόσο και περισσότερο θα πιέζονται λόγω του ότι ο Εντάο μπαίνει αισίως στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ακόμη πάντως προφανώς εκτιμούν πως έχουν περιθώριο να αξιώνουν 3,5 και 4 εκατ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του Εντάο (για το 100% προφανώς το ποσό αυξάνεται), ποσά στα οποία ο Ολυμπιακός αποκλείεται – και σωστά – να φτάσει βάσει της αξιολόγησης που έχει γίνει στον ποδοσφαιριστή, αλλά και του στάτους του στον τουρκικό σύλλογο.

Που τοποθετείται το πλαφόν των "ερυθρόλευκων"; Αυτό είναι κάτι που μόνο οι πρωταθλητές Ελλάδας γνωρίζουν και αφορά την τακτική που ακολουθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, η αντίπερα πλευρά πάντως εκτιμά πως δεν προτίθενται να ξεπεράσουν – στην καλύτερη των περιπτώσεων – τα 2 εκατ. ευρώ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ