ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός "γεννάει" διεθνείς

Οι Πορτογάλοι Σα, Σεμέδο και Ποντένσε κατά την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό
Οι Πορτογάλοι Σα, Σεμέδο και Ποντένσε κατά την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αποτελεί το διαβατήριο των ποδοσφαιριστών για να κληθούν στις εθνικές τους ομάδες. Το Sport24.gr καταγράφει τις 10+2 περιπτώσεις από το 2018 μέχρι σήμερα, από τότε που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Από το 2018 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί συνεχώς άλματα. Έχει παίξει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, έχει κάνει σπουδαίες νίκες στην Ευρώπη, έχει κατακτήσει ιστορικές προκρίσεις και ασφαλώς για όλα αυτά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει το κλαμπ. Όσο καλός και να 'ναι ένας προπονητής και οι συνεργάτες του, αν δεν υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, οι πιθανότητες για τίτλους και νίκες εκτός των συνόρων είναι σαφέστατα πολύ λιγότερες.

Αυτή τη διετία, λοιπόν, οι περισσότερες κινήσεις που έχουν γίνει σε επιλογές προσώπων έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες. Μια που έχουν διακοπεί τα πρωταθλήματα και διανύουμε ημέρες εθνικών ομάδων, αξίζει να δει κανείς πόσοι παίκτες του Ολυμπιακού έφτασαν να κληθούν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, κυρίως λόγω των εμφανίσεών τους με τους "ερυθρόλεκους". Ας μην το πιάσουμε το θέμα από τα περασμένα χρόνια, ας καταγράψουμε τι έχει συμβεί από το 2018, επί Μαρτίνς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Λεονάρντο Κούτρης, Κώστας Τσιμίκας και Ανδρέας Μπουχαλάκης έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική Ελλάδας ως παίκτες του Ολυμπιακού. Ο πρώτος στις 15/11/18, στο Ελλάδα - Φινλανδία για το Nations League.

Τσιμίκας και Κούτρης κατά την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό
Τσιμίκας και Κούτρης κατά την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο νυν αριστερός μπακ της Λίβερπουλ στις 12/10/18, στο Ελλάδα - Ουγγαρία για το Nations League. Ο "Μπούχα" στις 08/09/18, στο Εσθονία - Ελλάδα για το Nations League κι αυτός.

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ

Θα πει κανείς ότι δεν είναι και τόσο σπουδαίο επίτευγμα να κληθεί κανείς στην Εθνική από τη στιγμή που παίζει στον Ολυμπιακό και θα συμφωνήσουμε. Εδώ όμως φτάσαμε να κληθούν τρεις παίκτες στην εθνική Πορτογαλίας μέσα από τη θητεία τους στους "ερυθρόλευκους". Μιλάμε για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που βρίσκεται στην 5η θέση του FIFA ranking, που κατέκτησε το Euro 2016 και το UEFA Nations League το 2018-2019.

O Ρούμπεν Σεμέδο με τη φανέλα της Πορτογαλίας κόντρα στην Ισπανία

Ο τερματοφύλακας Ζοζέ Σα, ο κεντρικός αμυντικός Ρούμπεν Σεμέδο και ο εξτρέμ Ντανιέλ Ποντένσε συμπεριλήφθησαν στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος. Κι αν ο πρώτος ακόμη δεν έχει κάνει ντεμπούτο, οι άλλοι δύο έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός. O Σεμέδο έχει ήδη παίξει με Ισπανία και Ανδόρα, ενώ ο Ποντένσε, ο οποίος κλήθηκε ως παίκτης του Ολυμπιακού αλλά έκανε ντεμπούτο έχοντας πάρει μεταγραφή στη Γουλβς, αγωνίστηκε με τη Σουηδία για το Nations League.

ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ

Ο Ολυμπιακούς τους αγόρασε πολύ φθηνά και αυτοί όχι μόνο εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή τους αξία, αλλά κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Ο Παπ Σισέ και ο Ουσεϊνού Μπα στη Σενεγάλη, ο Μαντί Καμαρά με τη Γουϊνέα. O Σισέ έκανε ντεμπούτο στις 13/10/18 κόντρα στο Σουδάν, βάζοντας μάλιστα γκολ στην πρώτη του συμμετοχή. Ήδη μετρά τρεις συμμετοχές.

Οι κολλητοί Μπα, Σισέ και Καμαρά
Οι κολλητοί Μπα, Σισέ και Καμαρά EUROKINISSI

Ο συμπατριώτης του Μπα έχει κληθεί από τον Αλιού Σισέ και είναι ζήτημα χρόνου να παίξει κι αυτός. Όσο για τον Καμαρά, πήρε το χρίσμα στις 9/9/18 σε αγώνα με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ήδη μετρά 13 συμμετοχές, αλλά και ένα γκολ το οποίο σημείωσε την Τετάρτη (11/11).

Ο ΣΕΡΒΟΣ

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς ήρθε από τη Ραντνίτσκι Νις και μπήκε αμέσως στα βαθιά. Συμμετοχές στο Champions League, πολύ σημαντικά γκολ και παρουσία που οδήγησε τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στην απόφαση να τον καλέσει στην εθνική Σερβίας.

Ο Ραντζέλοβιτς στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ
Ο Ραντζέλοβιτς στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ EUROKINISSI

Σε ηλικία 23 ετών έχει τη δυνατότητα να κάνει ντεμπούτο σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να μην έχει επιτυχίες, αλλά το άφθονο ταλέντο και οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές ουδέποτε του έλειπαν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ραντζέλοβιτς κλήθηκε για τους αγώνες με Σκωτία (12/11), Ουγγαρία (15/11) και Ρωσία (18/11). Ο πρώτος αγώνας είναι τελικός playoffs για το Euro 2020 και οι άλλοι δύο για το Nations League.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΑΜΠΙ, ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Έχει αξία να σταθούμε και σε δύο ακόμη περιπτώσεις. Πριν έρθει στον Ολυμπιακό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, είχε αγωνιστεί τελευταία φορά με την εθνική του Μαρόκο στις 16 Ιανουαρίου 2017. Μέσα από τα διαδοχικά του γκολ και τις φοβερές εμφανίσεις με τους "ερυθρόλευκους" κλήθηκε εκ νέου, από τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και έπαιξε στις 15 Νοεμβρίου 2019. Δηλαδή δύο χρόνια, εννέα μήνες και 30 μέρες μετά.

Αραμπί και Σουντανί πανηγυρίζουν με τα "ερυθρόλευκα"
Αραμπί και Σουντανί πανηγυρίζουν με τα "ερυθρόλευκα" EUROKINISSI

Ανάλογη περίπτωση είναι και ο Χιλάλ Σουντανί. Στις 7 Ιουνίου 2018 είχε παίξει με την Αλγερία κόντρα στην Πορτογαία. Οι πολύ καλές του παρουσίες με τον Ολυμπιακό, μέχρι να τραυματιστεί πέρυσι, είχαν ως αποτέλεσμα να τον καλέσει ο Τζαμέλ Μπελμαντί και να αγωνιστεί στις 14 Νοεμβρίου 2019 κόντρα στη Ζάμπια, δηλαδή ένα χρόνο, πέντε μήνες και οκτώ μέρες μετά.

Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές βοήθησαν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο επίπεδο που βρίσκεται, αλλά και οι ίδιοι βοηθήθηκαν, φτάνοντας να κληθούν και να εκπροσωπήσουν τα χρώματα των εθνικών τους ομάδων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ