FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ είναι Ιμπαγάσα στο 8, ο Κορμπεράν έχει ήδη βελτιώσει την ομάδα, αλλά θέλει ενισχύσεις στην επίθεση

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ στη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη
Ο Ινμπόμ Χουάνγκ στη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη EUROKINISSI

Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει το 0-0 στην Τρίπολη και εξηγεί γιατί ο Χουάγνκ μπορεί να γίνει για τον Κορμπεράν ο,τι ήταν ο Ιμπαγάσα για τον Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα και έτσι μόνο δύο ομάδες έχουν έξι βαθμούς μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της φετινής Super League.

Ο Άρης έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό κι αποχαιρετά τον Μπούργος, η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Βόλο στη Ριζούπολη και μόνο ο Παναθηναϊκός έφτασε άνετα στο 2/2, αφού ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το φιλί της ζωής από τον Νάρεϊ για να γλιτώσει το έμφραγμα από τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Κυρίαρχος, αλλά χωρίς την απειλή που πρέπει

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα κυριαρχικό παιχνίδι στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός κράτησε τον Αστέρα στο μόλις 26% στην κατοχή της μπάλας, τη χαμηλότερη επίδοση των Αρκάδων στο γήπεδό τους από το καλοκαίρι του 2019, όταν και η Opta καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ είναι Ιμπαγάσα στο 8, ο Κορμπεράν έχει ήδη βελτιώσει την ομάδα, αλλά θέλει ενισχύσεις στην επίθεση

Η ομάδα του Κορμπεράν είχε τον απόλυτο έλεγχο, κράτησε τον Αστέρα "αιχμάλωτο" κάτω από τη σέντρα, χωρίς να του δίνει περιθώρια να κρατήσει την μπάλα ή να βρει χώρους στην κόντρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με πρώτο στις πάσες τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο.

Η πίεση και η οργάνωση του Ολυμπιακού για την άμεση ανάκτηση της μπάλας έδωσαν στους φιλοξενούμενους τον απόλυτο έλεγχο και κράτησαν τον Αστέρα μακριά από την περιοχή του Βατσλίκ, εκεί που οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ ευάλωτοι: αρκεί να θυμηθείτε τα ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού και τι έγινε στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Αστέρα.

Χωρίς μεγάλη ευκαιρία στην Τρίπολη, όπως και σε 13 ματς πέρυσι

Αυτό που έλειψε ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό ήταν καλύτερες αποφάσεις στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να είχαν 16 τελικές, όμως έφυγαν από την Τρίπολη χωρίς μεγάλη ευκαιρία.

Οι τελικές και τα expected goals στο Αστέρας - Ολυμπιακός
Οι τελικές και τα expected goals στο Αστέρας - Ολυμπιακός

Όχι βέβαια πως αυτό αποτελεί είδηση. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς μεγάλη ευκαιρία σε 13 αγώνες. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν είχε μεγάλη ευκαιρία και στα τέσσερα(!) ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και σε άλλα δύο με τον Άρη.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε μεγάλη ευκαιρία και στα δύο ματς με τον Ιωνικό και στα δύο ματς με τον Βόλο και απέναντι στον Παναιτωλικό, τη Λαμία και τον Απόλλωνα που υποβιβάστηκε.

Παρόλα αυτά βρήκε νίκες σ' αυτά τα ματς χάρις σε γκολ από στημένες φάσεις ή με εκτελέσεις πέναλτι. Πράγματα που δεν επαναλαμβάνονται κατά παραγγελία.

Η βελτίωση από τον Κορμπεράν χρειάζεται και προσθήκες

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά φαίνεται πως ο Κορμπεράν επαναφέρει την πίεση ψηλά, την άμεση ανάκτηση της μπάλας και τις δομημένες επιθέσεις. Επίσης φαίνεται πως το υλικό του χρειάζεται προσθήκες.

Σίγουρα έναν, ίσως και δύο αν φύγει ο Μασούρας, παίκτες που μπορούν να παίξουν στο πλάι και να προσφέρουν ατομική ενέργεια και πατήματα στην περιοχή.

Παίκτες που θα δώσουν ψηλά στο γήπεδο αυτό που λείπει για να εξαργυρωθεί η καλή δουλειά και οργάνωση που υπάρχει μέχρι εκεί.

Χουάνγκ, ο εγκέφαλος που ήταν παντού

Μέχρι να δούμε τις προσθήκες, είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπο του Χουάνγκ τον μέσο που δίπλα στον Εμβιλά μπορεί να γίνει ο εγκέφαλος του Ολυμπιακό στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Νοτιοκορεάτης έπαιξε στο 8 στην Τρίπολη και ήταν παντού. Δείτε στο γράφημα της Opta τις 114 ενέργειες του.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Ίνμπομ Χουάνγκ
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Ίνμπομ Χουάνγκ SPORT24 / OPTA

Ο Χουάγνκ πάτησε όλο το γήπεδο ανάμεσα στις δύο περιοχές, κέρδισε 4/8 μονομαχίες, ενώ είχε και επτά ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον αγώνα. Τα έκανε όλα.

Οι μεταβιβάσεις και τα στατιστικά του Χουάνγκ
Οι μεταβιβάσεις και τα στατιστικά του Χουάνγκ SPORT24 / OPTA

Ο μέσος του Ολυμπιακού είχε 87/101 πάσες και 36/45 στην επίθεση, με το 66% των μεταβιβάσεων του να είναι προωθημένες, προς τα μπροστά.

Βέβαια, η μετακίνησή του πιο χαμηλά στο γήπεδο μπορεί να οργάνωσε άψογα τον Ολυμπιακό με και χωρίς την μπάλα, αλλά στέρησε από τον Χουάνγκ την παρουσία ψηλά, στην επίθεση. Ο Νοτιοκορεάτης δεν πάτησε ποτέ περιοχή, ενώ τελείωσε το ματς χωρίς να φτιάξει ευκαιρία.

Βρήκε Ιμπαγάσα, θέλει κι άλλους στην επίθεση

Είναι νωρίς, αλλά ο Χουάνγκ μοιάζει να μπορεί να δώσει από το 8 στον Κορμπεράν αυτά που έδινε κάποτε από την ίδια θέση ο Ιμπαγάσα στον Βαλβέρδε.

Μένει βέβαια να δούμε καλύτερα πράγματα στο 10. Εκεί που ο Ζινγκερνάγκελ δείχνει ακόμα βαρύς, εκεί που υπάρχει και η επιστροφή του Φορτούνη, παίκτη που αν είναι καλά μπορεί εύκολα να βελτιώσει τα πάντα με την παρουσία του.

Στον Κορμπεράν λείπουν ακόμα σημαντικά κομμάτια. Αλλά φαίνεται πως ο Ισπανός έχει ήδη βελτιώσει πολλά στον Ολυμπιακό.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ