STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Άρης 3-1: Αγρινιώτικη τριάρα και απότομη προσγείωση για τους κίτρινους

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός πήρε μία μεγάλη νίκη επικρατώντας 3-1 του Άρη στη δεύτερη αγωνιστική της Super League. Ο Σενγκέλια άνοιξε το σκορ στο 15' για να ισοφαρίσει ο Πάλμα στο 20'. Καρέλης (63') και Νταγκό (77') κλείδωσαν το τρίποντο για τους Αγρινιώτες.

Το πρώτο του τρίποντο πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 3-1 του Άρη στη 2η αγωνιστική της Super League. Οι Αγρινιώτες έκαναν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και μπόρεσαν με τους Σενγκέλια (15'), Καρέλη (63') και Νταγκό (77') να νικήσουν. Στους τρεις πόντους παρέμειναν οι κίτρινοι.

Οι τελικές και τα expected goals στο Παναιτωλικός - Άρης
Οι τελικές και τα expected goals στο Παναιτωλικός - Άρης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και θέληση από τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Μάλιστα στο 9ο λεπτό οι Αγρινιώτες είχαν καλή στιγμή όταν ο Νταγκό έφυγε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά δεν τον νίκησε. Οι γηπεδούχοι χτυπούσαν στην κόντρα και στο 15' έκαναν το 1-0. Ο Ντίας είδε τον Σενγκέλια στα δεξιά της περιοχής. Ο Γεωργιανός, σύγκλινε, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Ο Άρης ανέβηκε και απάντησε άμεσα. Ο Λουίς Πάλμα με ωραία ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους του, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έγραψε το 1-1. Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να χάνει ευκαιρία για το 2-1 στο 35'. Ο Ντέιμπι Φλόρες εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μπούργος ήθελε από την ομάδα του να τροφοδοτήσει περισσότερο τον Γκρέι, χωρίς βέβαια μεγάλη επιτυχία. Στο 55' ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη μέσα από την περιοχή. Στο 63ο λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα.

Ο Νταγκό έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Φαμπιάνο έβαλε το κεφάλι του και αλλοίωσε την πορεία της μπάλας που χτύπησε στο δοκάρι. Ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Καρέλης έχασε νέα σημαντική ευκαιρία, όταν πέρασε τον Κουέστα, αλλά αστόχησε.

Ο Άρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Παναιτωλικός "κλείδωσε" το τρίποντο στο 77'. Ο Ντουάρτε γέμισε από τα δεξιά, ο Νταγκό πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κουέστα. Οι Αγρινιώτες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ντίας. Το 3-1 δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός - Άρης
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναιτωλικός - Άρης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης (83' Λιάβας), Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59' Ντουάρτε), Ντίαζ, Σενγκέλια (71' Μόρσεϊ), Νταγκό (83' Χουχούμης), Καρέλης (83' Ζοάο Πέδρο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία (73' Ζερβινιό), Μαντσίνι (62' Καμάτσο), Ιτούρμπε (73' Γκαρσία), Πάλμα (62' Παπέ Σεΐχ), Γκρέι (85' Χατζηιωάννου).

Δείτε τη Game Night για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League και τον αγώνα της Εθνικής με το Βέλγιο:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ