STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Βόλος 0-1: Ο πρώην κιτρινόμαυρος Ντέλετιτς πλήγωσε την Ένωση στη Ριζούπολη

Ο Ντέλετιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Ντέλετιτς πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Βόλος πήρε το τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ στη Ριζούπολη χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μίλος Ντέλετιτς στο 19'. Η Ένωση προσπάθησε να σκοράρει και να αποσπάσει κάτι από το παιχνίδι, όμως ο εξαιρετικός γκολκίπερ Κλέιμαν και η σωστή αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων μπλόκαραν τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα.

Η πρώτη απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ στη Super League ήρθε στη δεύτερη αγωνιστική, καθώς η Ένωση ηττήθηκε από τον Βόλο με 1-0 στη Ριζούπολη, παρουσία αρκετών χιλιάδων φιλάθλων της. Ο δήμιος της ΑΕΚ ήταν ένας πρώην κιτρινόμαυρος, ο Μίλος Ντέλετιτς, με ένα αρκετά δύσκολο και δυνατό σουτ στο 19'.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ - Βόλος
Οι τελικές και τα expected goals στο ΑΕΚ - Βόλος

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κακή απομάκρυνση του Τζαβέλλα, ο Ντέλετιτς χωρίς να βλέπει την εστία έκανε ένα σουτ, γυρίζοντας όμορφα το κορμί του και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στάνκοβιτς, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς σε κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Αλμέιδα, είτε ο Κλέιμαν είτε οι αμυντικοί του Βόλου είχαν απάντηση.

Για την Ένωση επίσημο ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα έκανε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, σε αντίθεση με τον Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος έμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε σχέση με τον Βόλο, όμως η ομάδα της Μαγνησίας της δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα, ειδικότερα στο πρώτο κομμάτι του πρώτου μέρους.

Αρχικά προειδοποίησε με τον Βίκτορ Φερνάντεθ στο τέταρτο λεπτό, με τον Ντέλετιτς να σημειώνει το γκολ που έπιασε όλη την άμυνα της ΑΕΚ στον ύπνο. Η Ένωση άρχισε να πιέζεται κάτι που εκδήλωσε και σε διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Γρήγορα όμως περιόρισε τον Βόλο στα καρέ του και προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κλέιμαν με κάποιες τελικές προσπάθειες, δίχως αποτέλεσμα.

Καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν στο 32ο λεπτό. Γιόνσον και Τσούμπερ συνδυάστηκαν ταχύτατα και ο Ελβετός μεσοεπιθετικός μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Κλέιμαν απομάκρυνε σε κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση. Οι περισσότερες τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων σταματούσαν σε πόδια αμυνόμεμων του Βόλου στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει κάτι το παιχνίδι, αυτή τη φορά δημιουργώντας περισσότερες τελικές προς την εστία του Κλέιμαν. Ο Αλμέιδα πέρασε από την αρχή του ημιχρόνου τους Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, με τον δεύτερο να είναι ο πρώτος που απειλεί από πλευράς ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Ο Σέρβος μέσος με ωραία κίνηση από πλάγια θέση από τα δεξιά έκανε το σουτ, με τον Κλέιμαν να πέφτει στη γωνιά του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Η Ένωση απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 67- 68'. Αρχικά ο Τσούμπερ με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ρότα έκανε επέλαση στην περιοχή από τα δεξιά, όμως το σουτ που εξαπέλυσε κόπηκε από την άμυνα του Βόλου.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά μετά το 20' στο 78ο λεπτό. Ο Φαν Βερτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, μπήκε στην περιοχή, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πρσοπάθησε να απειλήσει κυρίως με κεφαλιές (των Λιβάι Γκαρσία στο 87', Αλμπάνη στο 89' και Γκατσίνοβιτς στο 90'), όμως καμία εξ αυτών δεν νίκησε τον Κλέιμαν.

Ο Βόλος σκόραρε στις καθυστερήσεις του δεύτερο μέρους με τον Τσοκάνη, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Πάολο Φερνάντεθ τροφοδότησε τον Ματίγια, με τον Ισπανό να φεύγει από αντικανονική θέση. Εκείνος έστρωσε στον αρχηγό των φιλοξενούμενων, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα προς την εστία.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ - Βόλος
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΑΕΚ - Βόλος

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τσούμπερ, Σιμάνσκι, Πινέδα (65' Ρότα), Γιόνσον (82' Αλμπάνης), Άμραμπατ (46' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (46' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μεταξάς (56' Ματίγια), Ντέλετιτς (80' Πίρινεν), Πάολο Φερνάντεθ, Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές), Φαν Βερτ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΒΟΛΟΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ