FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτά έκανε ο Όρτα στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα

Ο Αντρέ Όρτα στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Αντρέ Όρτα στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Αντρέ Όρτα προσέφερε το πρώτο του δείγμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και απέδειξε πως έχει τα φόντα να γίνει σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη του σερί νίκη στην Stoiximan Super League. Αγχώθηκε μεν λίγο, αλλά επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από την αρχή του παιχνιδιού τα "φώτα" έπεσαν πάνω στον Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, αγωνιζόμενος στο πλευρό του Σαντιάγκο Έσε στον άξονα του Ολυμπιακού για 61 λεπτά, όταν και έδωσε τη θέση του στον Τσικίνιο.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε το δίκτυο μεταβιβάσεων και το μέσο χώρος δράσης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ

Ο Όρτα (5) είχε μέσο χώρο δράσης ακριβώς στη μεσαία γραμμή και αριστερά. Εκεί συνεργάστηκε κυρίως με Μαρτίνς (10) και Ορτέγκα (3), ενώ συχνά μετέφερε το παιχνίδι προς τον Έσε (32) και τον Φορτούνη (7), ο οποίος συνέκλινε αρκετά, πριν ο Καρβαλιάλ τον τοποθετήσει στη θέση "10".

Επιδραστικός από τα πρώτα του λεπτά

Ο 27χρονος Πορτογάλος μέσος ήταν επιδραστικός από τα πρώτα του λεπτά στην αναμέτρησης. Είχε συχνά την πρωτοβουλία στην κυκλοφορία, βοηθούσε στην δημιουργία απειλητικών καταστάσεων για την αντίπαλη άμυνα, ενώ συνεισέφερε και ανασταλτικά, όταν οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά.

Μπορείτε με τη βοήθεια της Opta μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του στον αγωνιστικό χώρο, όπως και τις κορυφαίες του επιδόσεις στην αναμέτρηση.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Όρτα με την μπάλα απέναντι στον ΠΑΣ
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Όρτα με την μπάλα απέναντι στον ΠΑΣ

Ο Όρτα στα 61 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 78 ενέργειες με την μπάλα. Ένα πολύ μεγάλο νούμερο για τον χρόνο που έπαιξε, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες. Ο μέσος χώρος δράσης του ήταν στο κέντρο και αριστερά, ωστόσο είχε ενέργειες σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου μεταξύ των δύο περιοχών.

Είχε μία τελική, με το σουτ του να κοντράρει στα σώματα, την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Αθανασίου να σκοράρει, ενώ είχε και δέκα ανακτήσεις κατοχής, τις έξι από αυτές στη μεσαία γραμμή. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Κορυφαίος στις μεταβιβάσεις στην επίθεση

Ο Αντρέ Όρτα, όπως προαναφέρθηκε, ήταν πολύτιμος στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού, βοηθώντας δραστικά στο χτίσιμο των επιθέσεων, κυρίως από την αριστερή πλευρά. Στο γράφημα της Opta δείτε όλες του τις μεταβιβάσεις στην αναμέτρηση.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Όρτα απέναντι στον ΠΑΣ
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Όρτα απέναντι στον ΠΑΣ

Ο Όρτα είχε 60/67 πάσες, δηλαδή 90% ακρίβεια. Μάλιστα, οι περισσότερες ανεπιτυχείς του πάσες ήταν μακρινές μεταβιβάσεις, οι οποίες και ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Επιπλέον, είχε 39/46 πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού σε μεταβιβάσεις στην επίθεση, έχοντας 24/29.

Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το 80ο ματς του Όρτα υπό τις οδηγίες του Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος τον εμπιστεύεται "τυφλά" και γι' αυτό τον πήρε και στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος χαφ προορίζεται να έχει ρόλο σημείου αναφοράς στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων και στο πρώτο του δείγμα με τα ερυθρόλευκα.

Δείτε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ