ΑΡΗΣ

Ολυμπιακός-Άρης 1-0

Ολυμπιακός-Άρης 1-0
τζολε

Δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη για τον Ολυμπιακό, που νίκησε τον Άρη με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 79'

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος του Ολυμπιακού στο νεότευκτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αλλά είδε την ομάδα του να παίζει παθητικά και να δέχεται το γκολ της ήττας στο 79' χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Η παράβαση δόθηκε σωστά, σε ανατροπή του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς από τον Νίκο Καράμπελα. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στην επανάληψη, σε τράβηγμα φανέλας του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 66'.
Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φτάνει τις 1.000 νίκες στην Α' Εθνική, η οποία θεσπίστηκε πριν από 49 χρόνια!

Θετικότατο ντεμπούτο του Φερνάντο Μπελούτσι με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τους Πειραιώτες να παραμένουν στη 2η θέση της βαθμολογίας, ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Oι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (56' Λεντέσμα), Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι (60' Μπελούτσι), Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Άντζας, Πάντος, Λούα Λούα, Τοροσίδης.

Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο (82' Χαβίτο), Αουρέλιο (89' Κυριάκος), Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Γιάχιτς, Σανσόν, Σιστόν (53' Καράμπελας), Κοκέ.

Διαιτητής: Μαζαράκος (Άρτας)

Βοηθοί: Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών)

Παρατηρητής διαιτησίας: Γιανναδάκης (Λασιθίου)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), Σιστόν στο 23', Γκαρσία στο 39', Νέτο στο 78' (Άρης)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σύνηθες, πλέον, σύστημα 4-3-3, που μετατρεπόταν σε 4-5-1 όταν η πειραϊκή ομάδα αμυνόταν. Την εστία της πειραϊκής ομάδας υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, με τον Πατσατζόγλου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Πάντο στο αριστερό και τους Άντζα, Σέζαρ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Ο Στολτίδης, που έκανε την επανεμφάνισή του στη βασική ενδεκάδα, ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Τοροσίδη να αγωνίζεται στα δεξιά του "Ιέρο" και τον Τζόρτζεβιτς στα αριστερά. Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης (ο Σέρβος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, καθώς στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε), έχοντας στα δεξιά τον Γκαλέτι και στα αριστερά τον Λούα Λούα.

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε τον Άρη με ενισχυμένο κέντρο και σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Χαλκιάς, με την τετράδα της άμυνας - από τα δεξιά προς τα αριστερά - να απαρτίζεται από τους Νέτο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ρονάλντο και Αουρέλιο. Οι Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Σιστόν, Γκαρσία και Σανσόν ήταν οι πέντε παίκτες της μεσαίας γραμμής, με τον Κόκε να είναι ο μοναδικός προωθημένος για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Σε μία αντεπίθεση, ο Λούα Λούα έκανε επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Χαλκιάς πρόλαβε τον Κοβάτσεβιτς και μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (8'), ο Σέζαρ γλίστρησε, έδωσε την ευκαιρία στον Κόκε να φανεί επικίνδυνος, όμως λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Βραζιλιάνος στόπερ εμπόδισε τον Ισπανό επιθετικό.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά ο Άρης έπαιζε μαζική άμυνα και δεν άφησε κενούς διαδρόμους στον αντίπαλο. Πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Μαζαράκου στο 17'. Ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη στον Χαλκιά, σε κόρνερ του Γκαλέτι από τα δεξιά κι ενώ ο πορτιέρο του Άρη έχασε την μπάλα καθαρά μέσα από τα χέρια του. Το φάουλ υποδείχθηκε κι ενώ ο Στολτίδης ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 19', ο Λούα Λούα ελίχθηκε από τα αριστερά, πάσαρε στον Πάντο, ο οποίος μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση (αριστερά), ο Χαλκιάς απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Κοβάτσεβιτς, που έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία ωτου. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 28' χάθηκε μία ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Λούα Λούα έκανε την ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ πέφτοντας, με τον Χαλκιά να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Κονγκολέζος επιθετικός τραυματίστηκε στο πόδι και έγινε αλλαγή στο 35' (ο διεθνής άσος κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια) από τον Λιονέλ Νούνιες. Για επτά λεπτά, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Το ημίχρονο τελείωσε δίχως κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, καθώς τα σουτ των Γκαλέτι (39') και Νούνιες (45') δεν βρήκαν στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ και στις δύο περιπτώσεις).

Με την έναρξη της επανάληψης, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο επιθετικός και με τον κόσμο να μην σταματάει να φωνάζει, οι ερυθρόλευκοι περιόρισαν τον Άρη σε παθητικότατο ρόλο. Στο 50', ο Πάντος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κοβάτσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 56', ο Λεμονής έβαλε στον αγώνα τον Λεντέσμα (αντί του Πατσατζόγλου), ενώ στο 60' το "Γεώργιος Καραϊσκάκης"... σείστηκε από την είσοδο του Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι (σ.σ. αποθεώθηκε) στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκαλέτι, που στο 58' είχε ένα καλό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε άουτ.

Ο Αργεντινός μέσος έδειξε άμεσα το τεράστιο ταλέντο του. Στο 67', "χόρεψε" τον Νέτο από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα, στην κεφαλιά-ψαράκι του Στολτίδη. Ο Ολυμπιακός είχε... βγει όλος στην επίθεση και ήταν φυσικό επακόλουθο να υπάρξουν κενά στα μετόπισθεν. Ο Άρης είχε ένα καλό δίλεπτο και απείλησε... Στο 70', ο Κόκε έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, "έσπασε" την μπάλα αριστερά στον Σανσόν, αλλά ο Τοροσίδης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, καθώς ο παίκτης του Άρη έκανε λάθος κοντρόλ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σανσόν στο 71' επιχείρησε αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ρονάλντο μπήκε στην πορεία της μπάλας, έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ).

Στο 76', ο Μπελούτσι "έσπασε" υπέροχα την μπάλα στα δεξιά, ο Τοροσίδης έβγαλε σέντρα, "συστημένη" για το κεφάλι του Νούνιες, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι επιθέσεις των πρωταθλητών είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Στο 78', ο Μπελούτσι εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από τα αριστερά στο πρώτο δοκάρι, ο Στολτίδης με το αριστερό σούταρε δυνατά, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Κοβάτσεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Καράμπελα και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και δεν λάθεψε. Ο Χαλκιάς έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία, αλλά το αριστερό κτύπημα του αρχηγού του Ολυμπιακού βρήκε στόχο, τα δίχτυα, στο 79'. Ήταν το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Από το 80' και μετά, ο Άρης υποχρεώθηκε να βγει στην επίθεση, αλλά δεν απείλησε. Οι πρωταθλητές κράτησαν μία πολύτιμη νίκη. Μάλιστα, στο 93' αν ο Τζόρτζεβιτς έβγαζε καλύτερη σέντρα από τα δεξιά προς τον αμαρκάριστο Κοβάτσεβιτς, το δεύτερο γκολ θα ήταν γεγονός. Στο 94', το δεξί σουτ του Μπελούτσι από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε ψηλά άουτ. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς (προπονητής Άρη): " Ήταν ένα ανοιχτό ματς, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις, περισσότερο με κεφαλιές, ενώ και εμείς είχαμε φάσεις, αλλά δεν είχαμε σωστές επιλογές. Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε περισσότερο χώρο στον Ολυμπιακό. Είχαμε και σε αυτό το διάστημα ευκαιρίες, το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Αν βάζαμε γκολ στη φάση που είχαμε με τον Σανσόν, τότε θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι ήταν μέτριο. Και οι δύο ομάδες μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο".

Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Κρατάω πάνω από όλα, το δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί. Πήγαμε να βγάλουμε πολύ βιαστικές επιθέσεις και στις περιπτώσεις που είχαμε ζητήσει τις αλλαγές παιχνιδιού, αυτές έγιναν αρκετές φορές, αλλά στο ένας εναντίον ενός, δεν μπορέσαμε να περάσουμε. Από εκεί και πέρα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν δύσκολο ξεκινώντας, γιατί ανέβαινε πολύ η πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά ήμασταν πολύ πιο ήρεμοι, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και πιστεύω ότι δόθηκε και μία διαφορετική ποιότητα στο παιχνίδι με την είσοδο του Λεντέσμα και του Μπελούτσι.

Είχα πει ότι θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα (σ.σ. ο Μπελούτσι). Αυτά που μας δείχνει στις προπονήσεις, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι ένας παίκτης που όπως είδατε θα μας δώσει και στο επιθετικό παιχνίδι πιστεύω μεγαλύτερη ποιότητα και ταχύτητα. Δείχνει πάνω από όλα ότι δουλεύει πολύ σκληρά για να είναι σε αυτό το επίπεδο.

Όχι, δεν είναι κουρασμένη η ομάδα. Να καταλάβετε κάτι. Υπάρχει πίεση του αποτελέσματος, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία σε αυτά τα δεκατέσσερα περίπου λεπτά, να κάνουμε και άλλο γκολ. Υπάρχει σίγουρα η πίεση, αλλά μετά άνοιξε αρκετά το γήπεδο και λίγο πιο προσεκτικοί να ήμασταν μπορούσαμε κι άλλο γκολ.

Όχι δεν φοβήθηκα το παιχνίδι. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, αισθανόμουν σίγουρος ότι θα σκοράρουμε, ότι θα βρούμε τη φάση για να σκοράρουμε.

Κοιτάξτε, όπως είδατε ήμασταν έτοιμοι κατά κάποιο τρόπο για μία από τις δύο περιπτώσεις (σ.σ. Λεονάρντο ή Σπυρόπουλος). Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον παρακολουθήσαμε το καλοκαίρι, διαθέτει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και νομίζω ότι θα είναι μία πολύ καλή μετεγγραφή. Εφόσον τελειώσει φυσικά.

"Θα δούμε (σ.σ. για μετεγγραφές), έχουμε κοιτάξει κάποια πράγματα, το ξέρετε και για το καλοκαίρι. Νομίζω πάντως, ότι είμαστε αρκετά καλά τώρα και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι επιστρέφει και ο Λεντέσμα, επειδή αναφερθήκαμε μόνο στον Μπελούτσι. Είναι ένας εξίσου σημαντικός παίκτης.

Όχι, κάτι ειδικό δεν θα κάνουμε εν όψει Τσέλσι, απλά πιστεύω ότι μας ευνοεί κάπως ότι παίζοντας αυτά τα τρία ματς που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή το σημερινό, με Καλαμαριά και Πανιώνιο, ότι μετά πάμε σε δύο εβδομάδες που έχουμε παιχνίδια, μόνο την Κυριακή και μετά μπαίνουμε στη διαδικασία των συνεχόμενων παιχνιδιών. Πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει αρκετά και για την κατά κάποιο τρόπο ολική χρησιμοποίηση του Λεντέσμα, του Μπελούτσι. Νομίζω, περνώντας αυτά τα δύο ματς, θα μπούμε σε μία διαδικασία 15 ημερών, όπου θα κοιτάξουμε σίγουρα το προπονητικό πρόγραμμα, ώστε να το διαμορφώσουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα έχουμε μπροστά μας











".

Ο Ιεροκλής Στολτίδης, που αναδείχθηκε Vodafone MVP στον αγώνα με τον Άρη, δήλωσε: " Το ματς κρίθηκε στο γκολ. Θέλαμε πολύ τη νίκη. Μου έλειψαν τα ματς. Ο Μπελούτσι ξέρει πολλή μπάλα. Θα μας βοηθήσει πολύ, αλλά χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Παίζω όπως έπαιζα και πριν συμφωνήσω για την ανανέωση του συμβολαίου μου".

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τόνισε: " Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς φέτος. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες. Δεν συγχωρούνται άλλα λάθη. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ανεβήκαμε και πιέσαμε τον Άρη στο δεύτερο. Κρατάμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική".

Ο Φερνάντο Μπελούτσι υποστήριξε: " Ένιωσα πολύ άνετα στο πρώτο μου επίσημο ματς. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Εγώ θα προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο περνάει ο καιρός. Ο προπονητής θα κρίνει κάθε φορά αν είμαι έτοιμος ή όχι. Δική μου δουλειά είναι να προσπαθώ να είμαι έτοιμος. Νομίζω ότι βοήθησα όσο μπορούσα την ομάδα".
Όλα τα λεφτά
Ο Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι θα προσδώσει τεράστια ποιότητα στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 60ο λεπτό και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι παίκτες του Άρη και ιδιαίτερα ο Χαλκιάς, έκαναν πάρα πολλές καθυστερήσεις... Μέχρι το 79ο λεπτό, δηλαδή, γιατί μετά... έτρεχαν και δεν έφταναν.
Το SPORT 24 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
*Το επίσημο πρόγραμμα αγώνα φιλοξένησε συνέντευξη του Ζούλιο Σέζαρ. " Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι σημαντικό και θα έλεγα καθοριστικό για το μέλλον μας στο φετινό πρωτάθλημα", τόνισε ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός και υπογράμμισε: " Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον μία πολύ συμπαγής ομάδα, με πάρα πολύ οργανωμένη άμυνα".

*Στις 17:15, οι παίκτες του Άρη πάτησαν χορτάρι (πρώτη αναγνωριστική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο), ενώ στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε ο Λάμπρος Σκόρδας, που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους λιγοστούς οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρίσκονταν στις εξέδρες εκείνη την ώρα.

*Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν ξέχασαν το πράσινο παρελθόν του Κώστα Χαλκιά, ο οποίος κατά την είσοδό του για προθέρμανση αποδοκιμάστηκε έντονα.

*Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας κατέκλυσαν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για μία ακόμα φορά. Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο.

*Ο Τάκης Λεμονής είχε στην αποστολή 19 παίκτες. Εκτός 18άδας έμεινε τελικά ο Γιώργος Κατσικογιάννης.

*Όταν ανακοινώθηκε, από τον εκφωνητή του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", η ενδεκάδα και ο προπονητής του Άρη, οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών τόσο προς τους κιτρινόμαυρους παίκτες όσο και προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

*"Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", φώναξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στις 8 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 27 χρόνια από την τραγωδία στη "Θύρα 7". Πάντα, ο κόσμος της πειραϊκής ομάδας θυμάται τις 21 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδοξα στο παλιό "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

*Ο Τάκης Λεμονής έδωσε εντολή στον Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι να σηκωθεί για... ζέσταμα στο 30' και ο Αργεντινός άσος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Καταχειροκροτήθηκε...

*O Λεονάρντο βρέθηκε στο φαληρικό γήπεδο και είδε τον αγώνα από τις θέσεις των επισήμων. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ θα περάσει το πρωΐ της Δευτέρας (28/1) από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 4,5 ετών με τον Ολυμπιακό.

*Κόπηκαν 30.014 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 458.835 ευρώ.

*Ο Λούα Λούα υπέστη κάκωση δεξιάς περόνης και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.
Το Live του αγώνα
Tου Βαγγέλη Σταματόπουλου

Η 11άδα των γηπεδούχων
(Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Άντζας, Πάντος, Λούα Λούα, Τοροσίδης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Μάρκο Αουρέλιο, Α.Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Γιάχιτς, Σανσόν, Σιστόν, Κόκε
1' Έναρξη αγώνα
Έναρξη του ματς, με τους παίκτες του Άρη στη σέντρα.
1' Σουτ Αρης Παπαδόπουλος
Μακρινό σουτ του Παπαδόπουλου, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Νικοπολίδη.
4' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Επικίνδυνη σέντρα Λούα Λούα από τα αριστερά, βγάζει και μπλοκάρει ο Χαλκιάς προλαβάινοντας τον Κοβάτσεβιτς.
6' Σχόλιο
Το ματς έχει αρκετά καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Λούα Λούα.
8' Ευκαιρία Αρης
Παραλίγο λάθος του Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος γλίστρησε λίγο έξω από την περιοχή, πρόλαβε όμως την τελευταία στιγμή και έκοψε τον Κόκε πριν γίνει επικίνδυνος
14' Σχόλιο
Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο τέταρτο, με τον Άρη να στέκεται αρκετά καλά στο "Καραϊσκάκη".
17' Σχόλιο
Εκτέλεση κόρνερ από Γκαλέτι, ο Χαλκιάς βγαίνει στο ύψος της μικρής περιοχής για να μπλοκάρει τη μπάλα, την χάνει, με τον Μαζαράκο να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ. Το ριπλέι δείχνει καθαρά ότι δεν υπήρχε επαφή του γκολκίπερ του Άρη με παίκτη του Ολυμπιακού.
18' Ευκαιρία Αρης
Γρήγορο 1-2 από τους παίκτες του Άρη, διαγώνιο σουτ του Σανσόν η μπάλα έφυγε άουτ.
19' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Λούα Λούα τροφοδότησε τον Πάντο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον Χαλκιά να αποκρούει, και τον Κοβάτσεβιτς στην εξέλιξη της φάσης να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.
23' Κίτρινη κάρτα Αρης Σιστόν
24' Σουτ Ολυμπιακός
Σέντρα με φάλτσο από Λούα Λούα, η μπάλα φεύγει άουτ.
27' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Πολύ ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά από τον Λούα Λούα, απέφυγε τον Ρονάλντο, με τον Χαλκιά να βγάζει σε κόρνερ κλείνοντας σωστά τη δεξιά γωνία του.
34' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Νούνιες παίρνει τη θέση του Λούα Λούα, ο οποίος τραυματίστηκε στη φάση της ευκαιρίας που έκανε απέναντι στον Χαλκιά και αποχώρησε.
35' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πρόβλημα όσον αφορά στην ανάπτυξη παιχνιδιού.
37' Σουτ Αρης
Σουτ του Νεμπεγλέρα εκτός περιοχής, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Νικοπολίδη.
38' Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Νούνιες εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χαλκιά.
39' Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Γκαλέτι εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
39' Κίτρινη κάρτα Αρης Νάτσο Γκαρσία
41' Σουτ Ολυμπιακός
Σουτ του Κοβάτσεβιτς μέσα από την περιοχή, και υπό την πίεση Χαλκιά και αμυντικών, με τον Ρονάλντο να απομακρύνει τη μπάλα λίγα μέτρα πριν την τελική γραμμή.
43' Σουτ Ολυμπιακός
Μακρινό σουτ του Πατσατζόγλου, η μπάλα άουτ.
45' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Σέντρα-σουτ από τον Νούνιες μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ Αρης
Ευθύβολο σουτ από τον Νάτσο Γκαρσία έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
50' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εκπληκτική σέντρα ακριβείας από τα αριστερά του Πάντου, με τον Κοβάτσεβιτς να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά.
53' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Καράμπελας παίρνει τη θέση του Σιστόν.
55' Σχόλιο
Ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος και πιέζει ο Ολυμπιακός ψάχνοντας το γκολ.
56' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Λεντέσμα παίρνει τη θέση του Πατσατζόγλου.
58' Σουτ Ολυμπιακός Γκαλέτι
Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζόρτζεβιτς έστρωσε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή στον Γκαλέτι, το δυνατό σουτ του οποίου έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.
60' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπελούτσι παίρνει τη θέση του Γκαλέτι.
60' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Σέντρα Γκαλέτι από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά ο Νέτο προ του Κοβάτσεβιτς που καραδοκούσε, έδιωξε σε κόρνερ.
62' Σουτ Αρης
Σέντρα-σουτ του Σανσόν από τα δεξιά, μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.
64' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Στολτίδης βγάζει μπαλιά για τον Κοβάτσεβιτς, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να απομακρύνει.
66' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ωραία επιτόπια ντρίμπλα του Μπελούτσι στον Νεμπεγλέρα, με το σουτ του με το δεξί να φεύγει κόρνερ.
67' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Υπέροχη ατομική ενέργεια του Μπελούτσι από τα αριστερά, βγάζει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, με την κεφαλιά του Στολτίδη να καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά.
70' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός ασκεί μεγάλη πίεση στον Άρη, με τον Μπελούτσι να είναι πολύ θετικός στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων".
71' Ευκαιρία Αρης
Εκπληκτική ενέργεια του Κόκε από τα δεξιά όπου απέφυγε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, με τον Τοροσίδη να προλαβαίνει στο ύψος του πέναλτι και να διώχνει σε κόρνερ.
76' Κεφαλιά Ολυμπιακός Νούνιες
Σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Νούνιες από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά η οποία έφυγε άουτ.
77' Κίτρινη κάρτα Αρης Νέτο
78' Γκολ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
1-0 για τον Ολυμπιακό! Ο Κοβάτσεβιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καράμπελα και ο Μαζαράκος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τζόρτζεβιτς έστειλε τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Χαλκιά και έκανε το 1-0.
82' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Χαβίτο παίρνει τη θέση του Νέτο.
89' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Κυριάκος παίρνει τη θέση του Αουρέλιο.
90' Σχόλιο
Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
94' Λήξη αγώνα





































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ