ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Αλ Χιλάλ 4-0

Ολυμπιακός-Αλ Χιλάλ 4-0
Γκαλέτης για Λια

Νίκη με 4-0 επί της Αλ Χιλάλ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Ανόρθωσης. Ντιόγκο: "Είμαι χαρούμενος"

Ο Βαλβέρδε δοκίμασε λάτιν ενδεκάδα για το μεγάλο παιχνίδι με τους Κύπριους χρησιμοποιώντας στην ίδια ενδεκάδα τους Λέτο, Γκαλέτι, Μπελούτσι και Ντουνού οι οποίοι έδειξαν πως είναι σε θέση να βοηθήσουν σε μία εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο.
Λάτιν 11άδα ενόψει Ανόρθωσης

Ο Ερνεστό Βαλβέρδε θα ήθελε να είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του έτσι ώστε να δοκιμάσει ενδεκάδα ενόψει τους επαναληπτικού με την Ανόρθωση αλλά οι απουσίες των διεθνών και του τραυματία Αντώνη Νικοπολίδη δεν του έδωσαν αυτή την δυνατότητα.

Παρ όλα αυτά ο Ισπανός τεχνικός έδειξε τι έχει στον μυαλό του χρησιμοποιώντας τον Μπελούστι στην επίθεση, τον Άντζα στην άμυνα, τον Λέτο από την αρχή και τον Ντουντού στην πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κόβατς με τον Τάσο Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντιντιέ Ντομί στο αριστερό και τους Μπράβο, Άντζα στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή ο Στολτίδης είχε ως παρτενέρ στα χαφ τον Ντουντού με τον τελευταίο να έχει πιο δημιουργικό ρόλο από τον έλληνα μέσο. Στα δεξιά της μεσαία γραμμης επέστρεψε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με τον συμπατριώτη του, Λέτο στα αριστερά.

Στην επίθεση ο Νταρκο Κοβάσεβιτς ήταν στην κορυφή, άλλωστε δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ εκτός του Μήτρογλου, με τον Φερνάντο Μπελούτσι να είναι λίγο πιο πίσω και να δίνει βοήθειες στον Σέρβο.

Με επιθετική διάθεση από την αρχή

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση πιέζοντας την Αλ Χιλάλ από τα πρώτα λεπτά αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του κέντρου. Οι προθέσεις των πρωταθλητών ήταν σαφείς από την αρχή με τον Λέτο να είναι ο αποδέκτης της μπάλας και ο δημιουργός των περισσοτέρων επιθετικών ενεργειών των γηπεδούχων.

Η πρώτη “επίσκεψη” των νταμπλούχων στα καρέ της Σαουδαραβικής άμυνας ήταν μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Γκαλέτι εκτέλεσε το κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς από πολ΄τ καλή θέση πέρασε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετή διάθεση παρά το φιλικό της αναμέτρησης με τους λατίνους να είναι αυτοί που... τραβούσαν την ομάδα στην επίθεση και τον Μπελούτσι να προσφέρει θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη με μία “μαγική” τρίπλα στην μεσαία γραμμή στο 5'.

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Κοβάσεβιτς απείλησε για δεύτερη φορά αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία. Ο Γκαλέτι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κοβάσεβιτς κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε το προσωπικό του μαρκάρισμα, σουτάρε με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια αμυντικών και να απομακρύνεται.

Άνοιξε το παιχνίδι του και σκόραρε

Όσο πέρναγε η ώρα το παιχνίδι των ερυθρολεύκων απλωνόταν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο με τον Μπελούτσι να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή, ανοίγοντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού είτε δεξιά στον Γκαλέτι είτε αριστερά στον Λέτο. Με τους ερυθρόλευκους να επιτίθενται και από τις δύο πτέρυγες η άμυνα της Αλ Χιλάλ όπως ήταν φυσικό άνοιξε και οι χώροι άρχισαν να δημιουργούνται για τους μέσους και τους επιθετικούς του Ολυμπιακού.

Στο 19ο λεπτό ο κεφάτος Λουτσιάνο Γκαλέτι μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά αλλά το δυνατό συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενουμένων. Ο μέσος των πρωταθλητών όμως δεν χαρίστηκε στην αμέσως επόμενη φάση. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπελούτσι από τον άξονα χωρίς να το πολυσκεφτεί έδωσε με εξαιρετική πάσα στον Γκαλέτι, με τον τελευταίο να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή της Αλ Χιλάλ και με διαγώνιο σουτ να νικά τον ανήμπορο να αντιδράσει τερματοφύλακα.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έπαιζε όπως ζητούσε ο προπονητής του (αν και ο Βαλβέρδε είχε αρκετά παράπονα) με τις επιθέσεις να γίνονται από τα άκρα και τον Μπελούτσι να δείχνει πως η θέση σαν ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό είναι εκεί που μπορεί να προσφέρει.

Ο Ισπανός τεχνικός ζητούσε συνεχώς η μπάλα να πηγαίνει στα πλάγια, να γεμίζει περισσότερο η περιοχή με τον "Μπελού" να βοηθάει τον Κοβάσεβιτς και τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν πιο δυνατά στις φάσεις.

Ίδιο μοτίβο στην επανάληψη

Μπορεί η αναμέτρηση με την Αλ Χιλάλ να είχε τον τίτλο “φιλικό” αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε μόνο έτσι δεν το έβλεπε. Ο Λέτο είχε αιμάτωμα και ο Ντουντού ένα σχίσιμο λίγο πιο πάνω από το φρύδι που έτρεχε συνεχώς αίμα αλλά δεν υπήρξε καν η σκέψη να αντικατασταθούν. Ο Ισπανός τεχνικός αντιμετώπιζε το παιχνίδι σαν επίσημο καθώς συγκεκριμένα οι δύο ποδοσφαιριστές έπρεπε να πάρουν λεπτά συμμετοχής για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό με την Ανόρθωση.

Τα ρίσκα αυτά έπρεπε να τα πάρει ο Βαλβέρδε αφού μεταγραφές στην ώρα τους δεν έγιναν με τα γνωστά αποτελέσματα στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό τώρα να ρισκάρει τραυματισμούς με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο να προετοιμαστούν με την ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν και στο δεύτερο ημίχρονο την κατοχής της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να το εκμεταλλευθεί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς μόνο του στην περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιθέσεις να ολοκληρώνοντας έξω από την μεγάλη περιοχή με σουτ των Μπελούτσι και Στολτίδη.

Αλλαγή στην αριστερή πτέρυγα και... 3-0



Με την συμπλήρωση μία ώρας αγώνα ο Βαλβέρδε αποφάσισε να αλλάξει την αριστερή του πτέρυγα καθώς ο Λέτο όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν όλο και πιο εμφανείς στις κινήσεις του. Αντί του Αργεντινού πέρασε ο Τζόρτζεβιτς με τον Λεονάρντο να αντικαθιστά τον Ντομί.

Με τις αλλαγές ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι ρυθμό με τον Μπελούτσι να είναι αυτός που έτρεχε περισσότερο δείχνοντας το μεγαλύτερο πάθος από όλους.

Ο Τζόρτζεβιτς λίγο μετά την είσοδό του συμμετείχε στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων με τον Μπελούτσι να σκοράρει στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης από φάση που ξεκίνησε ο ίδιος με κεφαλιά πάσα στον “Τζόλε” και επιστροφή της μπάλας από το Σέρβο για την κοντινή προβολή του “Μπελού”.

Πέντε λεπτά αργότερα έγινε το 3-0 με τον Μπελούτσι να κάνει την δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι. Ο Πάντος άνοιξε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, με πάσα δεξιά στον Αργεντίνο μέσο και εκείνος με σέντρα βρήκε τον Κοβάσεβιτς, που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει με κεφαλιά.

Ο Μπελούτσι αντικαταστάθηκε από τον Όσκαρ στο 75' έχοντας στο ενεργητικό του 2 ασίστ και ένα γκολ. Μαζί του αποχώρησε και ο Γκαλέτι με τον Βαλβέρδε να δείχνει πως θέλει να ξεκουράσει κάποιες βασικές μονάδες.

Παρ όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν σκορ πρόκρισης ενόψει Ανόρθωσης στο 87ο λεπτό όταν ο Λεονάρντο έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Αλ Χιλάλ και με παράλληλη μπαλιά σέρβιρε... μισό γκολ στον Κοβάσεβιτς που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Ντομί (60΄ Τζόρτζεβιτς), Πάντος, Άντζας (80΄ Κ. Παπαδόπουλος), Ραούλ Μπράβο, Στολτίδης, Ντούντου (67΄ Μενδρινός), Λέτο (60΄ Λεονάρντο)), Γκαλέτι (76΄ Οσκαρ), Μπελούτσι (76΄ Κατσικογιάννης), Κοβάσεβιτς (89΄ Νικλιτσιώτης).

Ντιόγκο: "Είμαι πολύ χαρούμενος"



Στην ανάπαυλα του αγώνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ντιόγκο, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Αθήνα και το γήπεδο του Ολυμπιακού:

" Ήρθα σε μία πολύ όμορφη χώρα και σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο. Νιώθω ότι είμαι στην Βραζιλία. Μεταξύ εμένα και της ομάδας ήταν όλα κανονισμένα από την αρχή. Το πρόβλημα ήταν με την Πορτουγκέζα και τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Σωκράτη Κόκκαλη και τον αντιπρόεδρο κύριο Χρυσικόπουλο που είχαν την υπομονή για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή.



Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι στο γήπεδο. Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός σε κάνει να νιώθεις όμορφα να παίξεις μπάλα. Αυτό συζήτησα και με την μητέρα μου. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παίξω όσο νωρίτερα γίνεται για τον Ολυμπιακό".

























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ