FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο 98άρης Εμβιλά έκανε τον Φαμπίνιο

Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει το 1-0 επί της ΑΕΚ
Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει το 1-0 επί της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Το γκολ που ήταν ίδιο με αυτό του Φαμπίνιο και οι 98 ενέργειες με την μπάλα. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την εμφάνιση του Εμβιλά που έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Για 84 λεπτά το ντέρμπι ήταν χωρίς σκορ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ήταν στο 0-0, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να απειλήσουν και την Ένωση να δείχνει πολύ επικίνδυνη στην κόντρα, χωρίς όμως κι εκείνη να έχει βρει μεγάλη ευκαιρία.

Όλα άλλαξαν σε ένα λεπτό. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Βαλμπουενά, ο αμαρκάριστος Εμβιλά βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να εκτελέσει δύο φορές και να νικήσει τον Τσιντώτα για το 1-0 που έμεινε μέχρι το τέλος και κράτησε την ομάδα του Μαρτίνς στο +9 από τον ΠΑΟΚ.

Δείτε στο σχετικό widget της Opta/Stats Perform την πορεία της απειλής των δύο ομάδων μέσω των τελικών και των expected goals.

Για 84' οι δύο ομάδες ήταν πολύ χαμηλά στην απειλή, με την Ένωση να βρίσκεται πάνω από τους ερυθρόλευκους. Η 2η εκτελέση του Εμβιλά και το τετ-α-τετ του Ονιεκούρου "εκτόξευσαν" τον Ολυμπιακό στο 1.56 των xG.

Η Ένωση αμύνθηκε καλά, ένιωσε κατά τη διάρκεια του ματς ότι εκείνη αξίζει περισσότερο τη νίκη και τελικά το πηλίκο έγραψε "δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού".

Η ομοιότητα με το γκολ του Φαμπίνιο

Για να έρθει αυτή η νίκη ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ξανά τις στημένες φάσεις και ο Εμβιλά έκανε τον Φαμπίνιο. Δεν υπερβάλλουμε, το γκολ του Γάλλου με δύο άμεσες εκτελέσεις πάνω στην κίνηση έχει τεράστια ομοιότητα με το γκολ του Φαμπίνιο στην εκτός έδρας νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπέρνλι.

Κόρνερ από αριστερά και ο αμυντικός μέσος έρχεται να βρει εστία με την πρώτη προσπάθειά του και δίχτυα με τη δεύτερη, πάνω στην κίνηση.

Οι 98 ενέργειες και η θέση στα δεξιά στο πρώτο ημίχρονο

Και πριν το νικητήριο γκολ ο Εμβιλά ήταν εκ των πρωταγωνιστών, ίσως και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος είχε 98 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη του ντέρμπι.

Ο Εμβιλά πάτησε σε όλο το πλάτος της μεσαίας γραμμής. Επιλέξτε το κουμπί "Πρώτο ημίχρονο" για να δείτε πως ο Γάλλος στα πρώτα 45' κινήθηκε πολύ στα δεξιά, ακόμα και πάνω από τη σέντρα.

Κι αυτό γιατί η αρχική πρόθεση του Μαρτίνς ήταν να παίξει πολύ από εκεί ο Ολυμπιακός, με τον Εμβιλά να έρχεται πολύ δεξιά και τον Λαλά να παίζει πάνω στον Χατζησαφί.

Κορυφαίος πασέρ του Ολυμπιακού

Δείτε στο επόμενο widget και τις μεταβιβάσεις του Γάλλου στο ντέρμπι.

Ο Εμβιλά είχε 70/83 πάσες, 33/42 πάνω από τη σέντρα και 15/20 στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, προς την επίθεση. Σε όλους τους τομείς οι επιδόσεις του Γάλλου ήταν οι κορυφαίες του γηπέδου.

Στις πάσες ο Εμβιλά προσέθεσε και έξι ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες από παίκτη του Ολυμπιακού.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ