STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Η επέλαση συνεχίζεται, το πήρε και αυτό με Εμβιλά

Ο Εμβιλά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ο Εμβιλά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ EUROKINISSI

Με ήρωα τον Εμβιλά, ο οποίος σκόραρε στο 84', ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ επικρατώντας 1-0 στην 23η αγωνιστική της Super League Interwetten στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην βρέθηκαν στην καλύτερη τους μέρα, ωστόσο κατάφεραν και επικράτησαν 1-0 της Ένωσης. Ήρωας για την ομάδα του Μαρτίνς ήταν ο Γιάν Εμβιλά που σκόραρε στο 84ο λεπτό.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έφτασε τους 56 βαθμούς και διατήρησε στο +9 τη διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ παρέμεινε στη 3η θέση έχοντας 39 πόντους. Στο πρώτο μέρος δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, με τον Μαντί να έχει δοκάρι. Στο β' μέρος η ΑΕΚ ανέβηκε, αλλά παρουσίασε αδυναμίες στην τελική ενέργεια, με τον Εμβιλά να την τιμωρεί.

Η ομάδα του Μαρτίνς πλέον συγκεντρώνεται στη μάχη του Europa League, όπου την Πέμπτη (17/2, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) θα αντιμετωπίσει την Αταλάντα για τα μπαράζ της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Ο Εμβιλά τιμώρησε την Ένωση

Με το παιχνίδι να μπαίνει στην τελική του ευθεία, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο των Καρβάλιο και Αραμπί, ενώ ο Γέφτιτς αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ από την πλευρά της ΑΕΚ. Ο ρυθμός της Ένωσης έπεσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 84' οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν την πόρτα του Τσιντώτα. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Ονιεκούρου έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο ίδιο λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ. Έπειτα από κόρνερ από τα αριστερά, ο Μανωλάς έπιασε πρώτη κεφαλιά. Ο Εμβιλά έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Τσιντώτας και ο Γάλλος πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μέχρι και το τέλος του αγώνα βρήκε κενούς χώρους και προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί. Στο 90+2' ο Αραμπί προώθησε στον Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ έφυγε τετ α τετ αμαρκάριστος, πλάσαρε, με τον Τσιντώτα να αποκρούει σε κόρνερ. Το σκορ υπέρ των ερυθρόλευκων, έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.

Ανέβηκε η ΑΕΚ στο β' μέρος

Στο β' μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να περάσει τον Ονιεκούρου στη θέση του Μαντί Καμαρά και να γυρίσει τον Αγκιμπού στη θέση "10" σε σχηματισμό 4-2-3-1. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Η πρώτη "καθαρή" ευκαιρία για την ΑΕΚ κατεγράφη στο 57'. Ο Ανσαριφάρντ έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα προσγειώθηκε στην αγκαλιά του Βατσλίκ.

Το τέμπο ήταν χαμηλό, με την ΑΕΚ να επιχειρεί να γίνει απειλητική, όσο κυλούσε ο χρόνος. Στο 65' Μανωλάς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. "Κρέμασε" τον Βατσλίκ στην προσπάθειά να του να διώξει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 66' ο Σιμόες έχασε νέα ευκαιρία, με τον κίπερ του Ολυμπιακού να μπλοκάρει. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα. Η ΑΕΚ έπαιζε στην κόντρα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους, όμως έδειχνε αδυναμία στην τελική ενέργεια.

Το δοκάρι του Καμαρά ξεχώρισε στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3. Ο Μαρτίνς επέλεξε άξονα με Μπουχαλάκη - Εμβιλά - Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά κινήθηκε στο ένα άκρο της επίθεσης, με τον Τικίνιο στην κορυφή. Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς, με τον Ανσαριφάρντ αντικαθιστά τον τραυματία Αραούχο και τον Βράνιες να μένει στον πάγκο για ένα ακόμα παιχνίδι. Τη θέση του κράτησε ο Χατζισαφί.

Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να συγκεντρώνεται κυρίως στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Με 4-4-2 ήταν η αρχική της προσέγγιση και αμυνόταν με δύο τετράδες. Στο 8' οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με ένα σουτ του Μπουχαλάκη να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 10ο λεπτό η ομάδα του Μαρτίνς είχε καλή στιγμή για να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Μαντί Καμαρά στην περιοχή. Εκείνος έκανε το σουτ, ο Χατζισαφί και ο Σιμόες έκαναν τάκλιν για να ανακόψουν. Η μπάλα κόντραρε στον Ιρανό, πήρε ύψος, τόσο ώστε να προσκρούσει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρυνθεί. Στο 26' μάλιστα ο Μασούρας βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν καθαρά εκτεθειμένος.

Η ΑΕΚ στάθηκε ικανοποιητικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ειδικά μετά το 27ο λεπτό, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε πλευρά σε Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, η Ένωση επιχείρησε να γίνει περισσότερο απειλητική. Στο 37' ο Αμραμπάτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει με ένα σουτ τον Βατσλίκ που έδιωξε, ενώ στο 42' ο Ανσαριφάρντ πήρε μία πρώτη κεφαλιά, με τον Λαλά να διώχνει προ του Τσούμπερ σε κόρνερ. Έτσι, το 0-0 παράμεινε στο πρώτο μέρος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ