ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο: Η 35χρονη Μάρτα σκόραρε για την Βραζιλία και μπήκε στα βιβλία της ιστορίας

Η Μάρτα με τη φανέλα της Βραζιλίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά στους Αγώνες του Τόκιο κόντρα στην Κίνα | 21 Ιουλίου 2021
Η Μάρτα με τη φανέλα της Βραζιλίας στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά στους Αγώνες του Τόκιο κόντρα στην Κίνα | 21 Ιουλίου 2021 @2021 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Η Μάρτα σκόραρε στο 5-0 της ολυμπιακής ομάδας γυναικών της Βραζιλίας απέναντι στην Κίνα και έγινε η πρώτη παίκτρια που βρίσκει δίχτυα σε πέντε διαδοχικά Ολυμπιακά τουρνουά, έχοντας κάνει το διεθνές ντεμπούτο της το 2002.

Η Βραζιλία επιβλήθηκε με 5-0 της Κίνας για τον 6ο όμιλο του ολυμπιακού ποδοσφαιρικού τουρνουά, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στους Αγώνες του Τόκιο, με μεγάλη πρωταγωνίστρια για την ομάδα της Σελεσάο να μην είναι άλλη από την Μάρτα.

Η διάσημη αθλήτρια, η οποία βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη παίκτρια (δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ούτε σε επίπεδο ανδρών) που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων, με το ντεμπούτο της με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της να έχει γίνει το 2002.

Αυτή τη στιγμή ο Μάρτα μοιράζεται τη δεύτερη θέση όσον αφορά στον πίνακα των σκόρερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την Καναδή Κριστίν Σινκλέρ, έχοντας δύο λιγότερα από την Βραζιλιάνα Κριστέν.

Σημειώνεται πως με τα δύο γκολ απέναντι στην Κίνα, η παγκόσμιας κλάσης παίκτρια (έχει ανακηρυχτεί έξι φορές κορυφαία παίκτρια στον κόσμο με το βραβείο της FIFA) η Μάρτα έφτασε τα 111 γκολ σε συνολικά 160 συμμετοχές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ