ΑΕΚ

Oldies but goldies...

Oldies but goldies...
αεκ πανηγυρικο

Επιλέγοντας έναν κορμό με εμπειρία και μικρό χρόνο ζωής με στόχο τον τίτλο η ΑΕΚ κερδίζει το στοίχημα

Με βάση αυτό το σκεπτικό δεν παραχωρήθηκε ο Νίκος Λυμπερόπουλος αν και η πρόταση της Νυρεμβέργης (2,5 εκατ. ευρώ) ήταν εξαιρετική για ποδοσφαιριστή 32 ετών που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο αποκτήθηκαν ο 35χρονος Ριβάλντο και ο 32χρονος Μάρτιν Αρουαμπαρένα.
Οι τρεις προαναφερθέντες, ο Τραϊανός Δέλλας και ο Άκης Ζήκος ενδέχεται να μην βρίσκονται στην ΑΕΚ μετά από 2-3 χρόνια, ή ενδεχομένως ακόμα και να έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ως τότε ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ ελπίζουν ότι θα έχουν κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο που εκτός από τον εξορκισμό της γκρίνιας και την αδημονίας των οπαδών της ομάδας, θα ενισχύσει το αρχικό όραμα της νυν διοίκησης.

Τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται κατά βάση από διεθνείς έλληνες ποδοσφαιριστές και η οποία θα ξεκινήσει την πορεία της μέσα από ένα καινούργιο γήπεδο.

Μίλησαν οι προσωπικότητες


Η ΑΕΚ που παρουσιάστηκε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" - σε αντίθεση με εκείνη που παρατάχθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - είχε μέταλλο πρωταθλήτριας. Και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική παρουσία των προαναφερθέντων. Ή τουλάχιστον των τεσσάρων εξ αυτών αν δεχτούμε ότι ο Λυμπερόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπάθησε.

Ο Δέλλας ήταν ηγέτης στην άμυνα και όταν ο Κολοσσός παίζει καλά οπλίζει με αυτοπεποίθηση και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του ντέρμπι (και αμυντικό που σύντομα θα πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού).

Ο Ζήκος πραγματοποίησε την πειστικότερη εφετινή εμφάνισή του (καλύπτοντας και τα λάθη του μέτριου Καφέ) και ίσως τη δεύτερη καλύτερη από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το περυσινό εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Αρουαμπαρένα περιορίστηκε μεν και πάλι σε αμυντικό ρόλο, ωστόσο εξουδετέρωσε τους "δαίμονες" που χρησιμοποίησε ο Μπάγεβιτς στη δεξιά πτέρυγα (Κάλβο - Χαβίτο).

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος ο Ρίμπο. Με απίστευτες δυνάμεις, έκανε κούρσες 20 και 30 μέτρων με τη μπάλα στα πόδια έχοντας 2 και 3 αντιπάλους να τον παρεμποδίζουν, είχε γενικά συγκλονιστική παρουσία.

Η στατιστική ανάλυση του πρωταθλήματος από την αρμόδια υπηρεσία τον αξιολογεί ως πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της Superleague ως σήμερα και να αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει πάρει μπροστά στο σκοράρισμα (έχει πετύχει δύο τέρματα).

Βρίσκεται πλέον σε φουλ φόρμα, όπως άλλωστε ο ίδιος επιθυμούσε να συμβεί την περίοδο που η ΑΕΚ θα ετοιμαζόταν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Υπήρχαν και παραφωνίες


Ο Φερέρ για ακόμη ένα ματς έπρεπε να αλλάξει πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο για να διορθώσει τις δικές του εμπνεύσεις. Η ατυχής χρησιμοποίηση του Καπετάνου -αλήθεια πως τον θυμήθηκε σε ένα τόσο κρίσιμο ματς κι ενώ του είχε δώσει χρόνο συμμετοχής μόνο στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Φωστήρα; - και η "αχρήστευση" του Ριβάλντο στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα (όταν ο Βραζιλιάνος είχε ρόλο δεξιού χαφ και παρόλο που έπαιρνε πρωτοβουλίες έμοιαζε αγωνιστικά "ευνουχισμένος") δεν στοίχισαν στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο Φερέρ έκανε ματ στον Μπάγεβιτς. Η χρησιμοποίηση του Μπλάνκο και η ανάθεση ενός ελεύθερου ρόλου στον Ρίμπο μεταμόρφωσαν την ΑΕΚ και τη βοήθησαν να αποκτήσει πρωτοβουλία και να φτάσει στη νίκη.

Ο Ισπανός διέγνωσε σωστά επίσης ότι ο Ράμος ήταν σε εξαιρετική βραδιά και μπορούσε να παίξει μόνος του όλη την δεξιά πλευρά και με την αλλαγή του Σέζαρ (αντί του αρνητικού Μαντούκα) προκάλεσε τον αποσυντονισμό του Αρη, ασχέτως με το αν ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι ο ορισμός της προχειρότητας (είχε εμπνεύσεις αλλά και ως συνήθως πολλές ημιτελείς προσπάθειες).

Η ΑΕΚ είχε αποκτήσει οντότητα και στις δύο πτέρυγες και με τον Ριβάλντο ελεύθερο να κινείται πότε αριστερά και πότε στον άξονα, έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του συμπαγούς στο πρώτο ημίχρονο Άρη.

Ο δεύτερος τελικός



Η σπουδαία νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι πλέον παρελθόν καθώς η σημασία του αγώνα της Τετάρτης δεν αφήνει περιθώρια για περισσότερους πανηγυρισμούς. Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Τσεχία ψάχνοντας ακόμα ένα απαραίτητο διπλό ώστε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά της, ωστόσο η Μλάντα Μπόλεσλαβ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος σε αυτό το μικρό γήπεδο που μοιάζει με ποδοσφαιρικό κλουβί.

Η αποστολή της Ένωσης αναχωρεί αύριο για την Πράγα και από εκεί θα μεταβεί οδικώς για την μικρή πόλη όπου εδρεύει η ομάδα του πρώην τεχνικού του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού Ζντένεκ Σκάζνι.

Φερέρ: "Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς..."



Αισιόδοξος για τον αγώνα με την Μλάντα Μπόλεσλαβ εμφανίστηκε ο τεχνικός της Ένωσης, Λορέντζο Σέρα Φερέρ που τόνισε μεταξύ άλλων, πως στόχος είναι η νίκη που θα τους βοηθήσει στην υπόθεση πρόκριση.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός προπονητής του δικεφάλου τόνισε: "Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα όπως επίσης και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα παίξουμε με στόχο να κερδίσουμε. Εύχομαι να μπορέσω να συγκεντρώσω και να δώσω στους ποδοσφαιριστές το μέγιστο δυνατό κίνητρο ώστε να μας βγει ένα καλό παιχνίδι.

Η κούραση είναι κάτι που αντιμετωπίζουν οι παίκτες με τα πολλά ταξίδια και με τα συνεχόμενα παιχνίδια, όμως έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος η επιθυμία του να μπορέσουμε να προκριθούμε που ξεπερνάει αυτές τις καταστάσεις.

Η επιθυμία της πρόκρισης δεν θα μας προκαλέσει άγχος, γιατί πίεση και άγχος έχουν οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν αξίζει να υπάρχει πίεση παρά μόνο χαρά και ικανοποίηση που μετέχουμε στο Κύπελλο UEFA. Η πρόκριση εξαρτάται από αυτά που θα κάνουμε εμείς".





Πάνοπλη στην Τσεχία


Με όλα τα όπλα της θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχία, όπου θα κριθεί κατά πολύ η πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ο 19 ποδοσφαριστές που συνθέτουν την αποστολή για τον αγώνα με του Τσέχους είναι οι εξής: Μορέτο, Μάχο, Αρουαμπαρενα, Ασκάρατε, Ζεράλντο Άλβες, Έντσον Ράμος Σίλβα, Δέλλας, Καφές, Παπασταθόπουλος, Παππάς, Ενσαλίβα, Κονέ, Μανού, Μαντούκα, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.

Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί για την Πράγα την Τρίτη 4/12 στις 10.30 το πρωί, με πτήση charter. Στις 18.30 (τοπική ώρα) στο γήπεδο του αγώνα ο προπονητής της ομάδας και ένας παίκτης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Στις 19.00 (τοπική ώρα) η ομάδα θα κάνει την τελευταία της προπόνηση και οι εκπρόσωποι του Τύπου θα παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 15 λεπτά.









































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ