ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα ανοιχτά στη ΓΣ του Παναθηναϊκού

Όλα ανοιχτά στη ΓΣ του Παναθηναϊκού

Η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε με όλα τα σενάρια, από το να μπουν λεφτά μέχρι και καθόλου, είναι ανοιχτά.

Είκοσι μέρες έμειναν μέχρι να κριθεί το ευρωπαϊκό (κι όχι μόνο) μέλλον του Παναθηναϊκού μπροστά στα αρμόδια όργανα της ΟΥΕΦΑ.

Η Γενική Συνέλευση λοιπόν της Παρασκευής θα δείξει σε ένα μεγάλο βαθμό αν αυτό θα είναι ζοφερό ή θα φέρει κάποιο άνεμο αισιοδοξίας.

Όλοι οι "παίκτες" έχουν ετοιμάσει τις θέσεις και τις προτάσεις τους και υπό την παρουσία κόσμου έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα φανεί αν όντως θα μπουν χρήματα, που είναι και το ζητούμενο, ή όχι.

Μέχρι στιγμής λοιπόν πέντε είναι τα σενάρια που, λογικά, θα συμβούν και θα τα δούμε αναλυτικά, με δεδομένο πάντα πως η τιμή της μετοχής θα πάει στα 0.33 λεπτά.

Οι πέντε άξονες

Το λογικό: Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα μπει με το ποσοστό του (1.9 εκ. ευρώ), όπως και ο Αδαμάντιος Πολέμης. Δεν αποκλείεται ο πρώτος να αυξήσει το ποσοστό του με τη συμμετοχή "συμπαικτών", ενώ και ο δεύτερος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βάλει περισσότερα χρήματα.

Το αισιόδοξο: Ο Βλάσης Τσάκας όντως θα κάνει την εμφάνιση του με πρόταση για την αγορά των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη και στα ταμεία θα μπουν 15 εκ. ευρώ.

Η έκπληξη: Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης εδώ και καιρό έχει τονίσει πως έχει έτοιμο πλάνο -"σωτηρίας" / συμμαζέματος- της ΠΑΕ το οποίο θα ρίξει στο τραπέζι. Μάλιστα ακούγεται πως ίσως πίσω του να υπάρχουν και κάποιοι δυνατοί επιχειρηματίες.

Το αουτσάιντερ: Ακούγεται έντονα πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σκοπό να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του, ούτε και διαψεύδεται.

Το απαισιόδοξο: Πολλά ακούμε, λίγα βλέπουμε. Στο τέλος ίσως συμβεί ότι και στις προηγούμενες συνελεύσεις. Δηλαδή έχουμε αλληλοκατηγορίες και από χρήματα τίποτα. Ίσως και να μοιάζει το πιο πιθανό.

Το μέλλον στα χέρια τους

Όπως και να έχει η όλη κατάσταση είναι στα χέρια των μετόχων, που από τη στιγμή που αποφάσισαν να βγουν ξανά στο προσκήνιο, πρέπει να βρουν και λύση ή αν αποχωρήσουν μία πειστική δικαιολογία.

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

ΟΝΟΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Βαρδινογιάννης 54,7% 8.205.000 ευρώ
Βγενόπουλος 10,8% 1.620.000 ευρώ
Πατέρας 5,3% 795.000 ευρώ
Γιαννακόπουλοι 4,83% 724.000 ευρώ
Πολέμης/Ξυλάς/Νίκας 4,83% 724.000 ευρώ
Ζολώτας 4,83% 724.000 ευρώ
Δάβαρης 2,74% 411.000 ευρώ
Ερασιτέχνης 10%
Σύνολο 100% 12.408.000 ευρώ

* Το 10% που μένει είναι του ερασιτέχνη και πρέπει να το βάλουν οι μέτοχοι

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ