SERIE A

Οκτώ ομάδες στην... πρίζα!

Οκτώ ομάδες στην... πρίζα!
ΛΟΥΚΑΡΕΛΙ

Η "μάχη" για την παραμονή στην Serie A συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς 8 ομάδες προσπαθούν να βρεθούν πάνω απο την ζώνη του υποβιβασμού

Μίλαν-Ουντινέζε
Απο τους πλέον αδιάφορους αγώνες. Ο Κάρλο Αντσελότι και οι παίκτες του σκέφτονται τον τελικό του Champions League στην Αθήνα κόντρα στην Λίβερπουλ, την ίδια ώρα που ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες του για τις δυο αγωνιστικές που απομένουν, αλλά δεν μπορεί γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει...

Ο "Καρλίτο" είναι πολύ πιθανό να ξεκουράσει τους Όντο, Μαλντίνι, Τζιλαρντίνο και Ιντζάγκι, ενώ δεν υπολογίζει τον τραυματία, Ρονάλντο και τον τιμωρημένο, Γκατούζο. Αυτό σημαίνει ότι στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Μπονέρα, Καλάτζε, Μπρόκι και Ολιβέϊρα

Αρκετές αλλαγές θα έχει και η Ουντινέζε λόγω των απουσιών. Ο Μαλεζάνι δεν υπολογίζει τους Ιακουΐντα, Τζενόνι, Φελίπε, Ομπόντο, Σίβοκ και Ζαποτόσνι, οπότε στην ενδεκάδα θα βρεθούν οι νεαροί Κόντα, Μότα και Ντ'Αγκοστίνο, ενώ στην επίθεση θα είναι ο Γκίαν Ασαμόα.

Αταλάντα-Ίντερ
Η Αταλάντα κάνει ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει την έξοδο της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και για να τα καταφέρει θα πρέπει να νικήσει την Πρωταθλήτρια, Ίντερ, με τον Κριστιάν Βιέρι να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Οι "νερατζούρι" είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο μετά την απώλεια του Κυπέλλου απο την Ρόμα δεν υπάρχει κάτι άλλο για να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε δεν είναι απίθανο να πάνε στο Μπέργκαμο με "σβηστές μηχανές".

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Στέφανο Κολαντουόνο (υπάρχουν δημοσιεύματα ότι πρόσφατα δέχθηκε πρόταση απο την Παλέρμο), δεν μπορεί να υπολογίζει τους Ντόνι, Ντεφέντι και Μιλιάτσιο. Ο Αργεντινός αμυντικός, Ταλαμόντι, δεν είναι απόλυτα έτοιμος, οπότε είναι πιθανό στο αρχικό σχήμα να είναι ο Καροτσιέρι. Ο Αμπεγιόν θ' αντικαταστήσει τον Μιλιάτσιο, ενώ οι Βιέρι και Ζαμπάνια θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι απο την άλλη, δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Ματεράτσι και Ντακούρ, ενώ είναι πιθανό αρκετοί αναπληρωματικοί να βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Μπουρντίσο και Κόρντομπα θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ο Βιεϊρά θα είναι στο πλευρό του Καμπιάσο στην μεσαία γραμμή, όμως είναι πιθανό ο Κρέσπο να καθίσει στον πάγκο, κάτι που σημαίνει ότι οι Ρεκόμπα-Αντριάνο θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Κάλιαρι-Ρόμα

Η Κάλιαρι "καίγεται" για τη νίκη. Ο σύλλογος της Σαρδηνίας δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό και απέναντι στους "τζαλορόσι" μπορεί να εκμεταλλευθεί την αδιαφορία των φιλοξενούμενων και να φθάσει στη νίκη. Οι παίκτες του σπαλέτι πλέον δεν έχουν κάποιο στόχο καθώς κατέκτησαν το Κύπελλο Ιταλίας και εξασφάλισαν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν απο την Τορίνο εντός έδρας...

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, καθώς είναι στους 37 βαθμούς, έναν πόντο πάνω απο Ρετζίνα και Κιέβο. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Λουτσιάνο Σπαλέτι, θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς. Ο Κούρτσι θα είναι κάτω απο τα δοκάρια, ο Φεράρι στην άμυνα, οι Φατί και Ακουϊλάνι στην μεσαία γραμμή, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα θα πάρουν και οι Ταβάνο, Βίλχεμσον και Βούσινιτς. Απο τους βασικούς σίγουρα θα αγωνιστεί ο Τότι καθώς θέλει να βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι απο την άλλη θα παίξουν 4-3-3. Ο Κιμέντι θα είναι στα δοκάρια, ο Κανίνι λογικά θα είναι στην αμυντική γραμμή, όπως και ο Κολούτσι στο κέντρο. Ο Λανγκέλα θ' απουσιάσει κάτι που περιορίζει τις επιλογές του Τζαμπάολο στην επίθεση, η λογική πάντως λέει ότι η "τριπλέτα" θα αποτελείται απο τους Πέπε, Μαρκίνι και Σουαζό.

Κιέβο-Άσκολι
Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος και η Κιέβο προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτή την Κυριακή υποδέχεται την Άσκολι που έχει ήδη υποβιβαστεί, όμως μπορεί να κρίνει τις εξελίξεις σχετικά με την ομάδα που θα ακολουθήσει αυτήν και την Μεσίνα στην Serie B, καθώς την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει την Κάλιαρι.

Την περασμένη αγωνιστική ο σύλλογος της Βερόνα έμεινε στο 1-1 με την Ρετζίνα και τώρα ψάχνει τη νίκη για να πάρει τεράστια βαθμολογική "ανάσα". Ο Λουΐτζι Ντελ Νέρι δεν φαίνεται να αλλάζει και θα παρατάξει τα "ιπτάμενα γαϊδουράκια" με 4-4-2 και τους Σαμάρκο, Σεμιόλι να έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδεχθεί τον υποβιβασμό όμως θέλουν να φύγουν με καλό τρόπο απο την Serie A. Την περασμένη αγωνιστική έκαναν την "ζημιά" στην Παλέρμο και νίκησαν 3-2 με δυο γκολ του Ουκρανού, Βίκτορ Μπουντιάνσκι. Αυτή την φορά ο Νέντο Σονέτι θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-1-2 καθώς δεν έχει να χάσει κάτι. Ο Φοντάνα θ' αντικαταστήσει στην μεσαία γραμμή τον Μπονάνι, ενώ ο Περούλι θα είναι πίσω απο τους Σονσίν και Παολούτσι.

Έμπολι-Ρετζίνα
Απο τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της αγωνιστικής, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στους τελευταίους πέντε αγώνες η Έμπολι έχει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Για την αναμέτρηση με την Ρετζίνα ο Κάνι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Βανίλι που αποβλήθηκε κόντρα στην Σιένα (και τον Ματεΐνι), κάτι που σημαίνει ότι ο Φιτσίνι θα πάρει θέση στην άμυνα. Ακόμη, ο Μαριάνι θα βρεθεί στον πάγκο για να γίνουν οι απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές και να χωρέσουν στην ενδεκάδα οι Μόρο, Αλμιρόν και Άσκολι. Ο Σαουντάτι θα είναι ο μοναδικός επιθετικός, όμως θα έχει βοήθειες απο τους Μπούσκε, Βανούτσι και Έντερ.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν καταφέρει να μείνουν αήττητοι για ένα μήνα και ξέρουν ότι ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουν. Ο Αρόνικα επιστρέφει στην άμυνα, κάτι που σημαίνει ότι Ντι Ντίο θα πάει στον πάγκο. Ο Ρολάντο Μπιάνκι θα είναι ο μοναδικός επιθετικός, με τους Φότζια και Αμορούζο να του δίνουν βοήθειες.

Λάτσιο-Πάρμα

Η Πάρμα ταξιδεύει στην Ρώμη για να αντιμετωπίσει την Λάτσιο και είναι πολύ πιθανό μετά την λήξη του αγώνα να πανηγυρίζει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Λάτσιο έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην προκριματική φάση του Champions League και πλέον περιμένει την λήξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που μέτραγε οκτώ σερί νίκες, ξαφνικά έχει πάρει μόλις έξι βαθμούς στους έξι τελευταίους αγώνες.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ντέλιο Ρόσι (οργιάζουν οι φήμες ότι το καλοκαίρι θα πάει στην Γιουβέντους), έχει αρκετές σημαντικές απουσίες για την αναμέτρηση με την Πάρμα. Σιβίλια, Τζάουρι, Μουντιγκάϊ και Μουταρέλι είναι τιμωρημένοι, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή των Περούτσι και Μάουρι.

Η Πάρμα απο την άλλη, είναι απο τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Μετράει τέσσερις νίκες στους πέντε τελευταίους αγώνες και έχει μαζέψει 16 βαθμούς στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, σημειώνοντας 14 γκολ. Το ευχάριστο για τον Ρανιέρι είναι ότι δεν έχει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, καθώς δεν υπολογίζονται μόνο οι Καρντόνε και Κουτούζοφ, ενώ παρά την αδιαμφισβήτητη κλάση του ο Μορφέο πιθανότατα θα είναι στον πάγκο.

Μεσίνα-Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και λογικά θα καταφέρει να τον πάρει (ίσως και περισσότερους) κόντρα στην Μεσίνα που ετοιμάζει τα πλάνα της για την Serie B.

Την περασμένη αγωνιστική οι "βιόλα" με γκολ του Πατζίνι νίκησαν 1-0 την Κάλιαρι και ο Τσέζαρε Πραντέλι (υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο) θα τον κρατήσει στην επίθεση αντί του Λούκα Τόνι που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι στην αποστολή (ακόμη και να συμπεριληφθεί θα καθίσει στον πάγκο). Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές απουσίες καθώς δεν υπολογίζονται για διάφορους λόγους οι Μούτου, Πασιέντζα, Ντονατέλ και Σαντάνα.

Η Μεσίνα είναι σε τραγική κατάσταση, καθώς έχει πάρει μόλις ένα βαθμό στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές. Ο τεχνικός (τρίτος στην σεζόν), Μπρούνο Μπόλκι, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει αρκετούς αναπληρωματικούς, καθώς έχει αρκετούς τραυματισμούς. ενώ και οι υπόλοιποι έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται τις διακοπές. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τους Ρέα, Ιουλιάνο, Ζόρο, Ογκασαβάρα, Μινέτι, Φλοκάρι και Μπακαγιόκο. Μοναδική "αχτίδα φωτός" ο επιθετικός, Ριγκανό, που έχει σημειώσει 15 γκολ.

Παλέρμο-Σιένα

Η Παλέρμο ξεκίνησε την σεζόν με αρκετά όνειρα, όμως πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής απο την Άσκολι. Αυτό το αποτέλεσμα εξαγρίωσε τον ιδιοκτήτη της ομάδας που απομάκρυνε απο την τεχνική ηγεσία τον Ρέντσο Γκόμπο και επανέφερε τον Φραντσέσκο Γκουϊντολίν μετά απο τρεις αγώνες (!).

Οι "ροσανέρο" δεν μπορούν να υπολογίζουν για την αναμέτρηση με την Σιένα τους Αμάουρι, Ντιάνα, Καβάνι, Μπιάβα, Σιμπλίσιο. Στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Ματούσιακ, Μπριέντσα, Αγκλιάρντι και Κασάνι. Οι Σικελοί έτσι όπως είναι η κατάσταση θέλουν τη νίκη, αλλά στην κατάσταση που είναι η ομάδα δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι θα τα καταφέρουν...

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Σιένα δεν υπολογίζει μόνο τους Νέγκρο, Μπερτότο και Μπρέβι, ωστόσο υπάρχουν αντικαταστάτες, αφού στο αρχικό σχήμα θα είναι οι Γκασταλντέλο και Κοντρέα. Οι φιλοξενούμενοι είναι σε οριακό σημείο και πρέπει να επιστρέψουν στην "βάση" τους με θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζουν στην παραμονή.

Σαμπντόρια-Κατάνια
Η Σαμπντόρια είναι εντελώς αδιάφορη, καθώς έχασε την προηγούμενη αγωνιστική και τις μαθηματικές ελπίδες που είχε για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι "μπλουτσερκιάτι" ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες την φετινή σεζόν, όμως δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ο Βάλτερ Νοβελίνο απο την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η Κατάνια βλέπει την κατάσταση που επικρατεί στους γηπεδούχους και θέλει να την εκμεταλλευθεί για να φθάσει στη νίκη που θα την βοηθήσει για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Σικελοί έχουν μόλις μια ήττα στους πέντε τελευταίους αγώνες και ελπίζουν με τις επιστροφές παικτών που έχουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην Γένοβα.

Ο Πασκουάλε Μαρίνο θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Λουκέντι (Ο Ίθκο θα πάει στον πάγκο), με τους Σπινέζι (έφθασε τα 17 γκολ) και Μασκάρα να συνθέτουν την επιθετική "τριπλέτα". Στην άμυνα ο Σιλβέστρι θα είναι δεξιός μπακ, κάτι που σημαίνει ότι ο Σάρντο θα πάει στον πάγκο.

Η "Σαμπ" απο την άλλη θα έχει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Φραντσεσκίνι θα πάρει την θέση του Ζίγκλερ και ο Ντελβέκιο του Ρούμπεν Ολιβέρα.

Τορίνο-Λιβόρνο
Οι δυο ομάδες είναι στο γκρουπ των "8" που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Όπως γίνεται κατανοητό θα κυνηγήσουν τη νίκη, όμως μπορούν να εξασφαλιστούν και με ισοπαλία αν ηττηθεί μια εκ των Κιέβο, Ρετζίνα.

Οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση καθώς μετρούν δυο συνεχόμενες νίκες, σε αντίθεση με την Λιβόρνο που έχει μόλις μια νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Οι "ταύροι" θα επιμείνουν στο 4-3-3, με τον Μπαλέστρι να παίρνει θέση στην άμυνα, αντί του Φραντσεσκίνι, ενώ ο Λάζετιτς είναι αυτός που θα ολοκληρώσει την "τριπλέτα" της επίθεσης, μαζί με τους Μούτσι και Ροσίνα. Δεν υπολογίζονται οι Μπόβο, Πάνκαρο και Γκάλο.

Η Λιβόρνο απο την άλλη, θα έχει τον Μανίτα κάτω απο τα δοκάρια, καθώς παραμένει εκτός ο Αμέλια αλλά και ο Πορτογάλος μέσος, Βιντιγκάλ.



































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ