ΙΤΑΛΙΑ

Οι "ξένοι" της εθνικής Ιταλίας

Foto Daniele Badolato - LaPresse
14 11 2012 Parma
Sport
Amichevole Italia vs. Francia
Nella foto  Balotelli , El Shaarawy

Foto Daniele Badolato - LaPresse
14 11 2012 Parma
Sport
Friendly Match Italy vs. France
In the picture Balotelli , El Shaarawy
Foto Daniele Badolato - LaPresse 14 11 2012 Parma Sport Amichevole Italia vs. Francia Nella foto Balotelli , El Shaarawy Foto Daniele Badolato - LaPresse 14 11 2012 Parma Sport Friendly Match Italy vs. France In the picture Balotelli , El Shaarawy LAPRESSE

Η εθνική Ιταλίας στηρίζεται επιθετικά σε Μπαλοτέλι, Ελ Σααραουί και Οσβάλντο, παίκτες που δεν προέρχονται από την χώρα δηλαδή, ενώ στο... βάθος υπάρχει και ο Χασίμ Μαστούρ

Η εθνική Ιταλίας είχε "ξένους" παίκτες στο ρόστερ της από το πρώτο Μουντιάλ που αγωνίστηκε και κατέκτησε.

Αυτό ήταν το 1934 και οι Ενρίκε Γκουαΐτα και Λουίς Μόντι ήταν στην 11άδα στον τελικό, όπου οι Ιταλοί νίκησαν την Τσεχοσλοβακία στην Ρώμη.

Αμφότεροι γεννήθηκαν στην Αργεντινή και μάλιστα 4 χρόνια πριν είχαν αγωνιστεί με αυτήν στο 1ο Μουντιάλ της ιστορίας.

Το αγωνίζονται Αργεντινοί και Ουρουγουανοί στην εθνική Ιταλίας έγινε παράδοση, αλλά συνήθως είχαν ρίζες από την Ιταλία.

Όχι όπως ο Μάουρο Καμορανέσι, ο οποίος είναι Αργεντινός και... ιταλοποιήθηκε (ιταλική προφορά το Καμορανέζι), ενώ αναδείχθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής με την "σκουάντρα ατζούρα" το 2006.

FLORENCE, ITALY - OCTOBER 10:  Pablo Daniel Osvaldo (L) and Mario Balotelli of Italy during a training session ahead of their FIFA World Cup qualifier against Armenia at Coverciano on October 10, 2012 in Florence, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - OCTOBER 10: Pablo Daniel Osvaldo (L) and Mario Balotelli of Italy during a training session ahead of their FIFA World Cup qualifier against Armenia at Coverciano on October 10, 2012 in Florence, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images) GETTY IMAGES

Μπαλοτέλι, Ελ Σααραουί, Οσβάλντο και... Μαστούρ

Ο προ πάππους του Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο ήταν από την Ιταλία, έτσι ο άσος της Ρόμα, πλέον, είναι μέλος της εθνικής της.

Δεν είναι όμως ο μόνος μη αυθεντικός Ιταλός στην ομάδα, καθώς ουσιαστικά η επίθεσή της πλέον στηρίζεται μόνο σε αυτούς.

Ο... παλιός είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τη ιστορία του να είναι γνωστή. Γκανέζος, γεννήθηκε το 1990 στο Παλέρμο και το 1993 δόθηκε για υιοθεσία στην οικογένεια Μπαλοτέλι, στην Μπρέσια.

Το πιο "καυτό" όνομα στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι ο Στεφάν Ελ Σααραουί της Μίλαν.

Ο 20άχρονος πρώτος σκόρερ της Serie A γεννήθηκε στην Ιταλία και έχει Αιγύπτιο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα.

Έπαιξε στις μικρές εθνικές της Ιταλίας, έπαιξε και στην ανδρών, έτσι η Αίγυπτος έχασε την ευκαιρία.

Οι "ξένοι" της εθνικής Ιταλίας

Καλές σχέσεις το "τρίο"

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν θα έχει πλέον παρτενέρ τον Κασάνο στην επίθεση της Εθνικής, αλλά θα συνεργάζεται περισσότερο με τους Οσβάλντο και Ελ Σααραουί.

Μέχρι στιγμής δείχνει να έχει άριστες σχέσεις και με τους δύο, ενώ δεν αποκλείεται σε λίγο να είναι και συμπαίκτης του "φαραώ" στην Μίλαν.

Πρόβλημα οι κόκκινες κάρτες

Η τάση του Μάριο Μπαλοτέλι για κίτρινες και κόκκινες κάρτες είναι γνωστή και ο Τσέζαρε Πραντέλι κατάφερε λίγο να τον... ηρεμήσει.

Τώρα πρέπει να κάνει το ίδιο και με τον Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο, καθώς αυτός μέσα στο 2012 αποβλήθηκε 5 φορές, 4 με την Ρόμα και μία με την εθνική.

Οι υπόλοιπες επιλογές στην επίθεση

Πάμε τώρα να δούμε ποιες είναι οι υπόλοιπες επιλογές για την επίθεση της Ιταλίας, πέραν των Μπαλοτέλι, Ελ Σααραουί και Οσβάλντο.

Οι Κασάνο και Ντι Νατάλε μετά το Euro 2012 αποτελούν παρελθόν και δύσκολα θα επιστρέψουν, ενώ ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο θα είναι σίγουρα στην εθνική, αλλά σίγουρα δεν θεωρείται στράικερ.

Η πρώτη επιλογή είναι ο Ματία Ντέστρο, αλλά αν δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής στην Ρόμα, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Αν οι Τζιλαρντίνο και Πατσίνι βρουν την χαμένη τους φόρμα μπορεί και να επιστρέψουν, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Μάτρι.

Η νέα γενιά αποτελείται από τους Μπορίνι (Λίβερπουλ), Ινσίνιε (Νάπολι), Φαμπρίνι (Ουντινέζε) και Γκαμπιαντίνι (Μπολόνια).

Και στο βάθος... Χασίμ Μαστούρ

Αν κοιτάξουμε πάντως στο μέλλον, μάλλον εκεί θα δούμε τον Χασίμ Μαστούρ, έναν ακόμη μη Ιταλό ποδοσφαιριστή.

Ο 15άχρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός φοράει το 10 στις ακαδημίες της Μίλαν και... μαγεύει, θεωρείται ό,τι καλύτερο στην ηλικία του παγκοσμίως και ήδη η Μίλαν έχει ζητήσει ειδική άδεια για να παίξει στην Serie A.

Έχει παίξει στις μικρές εθνικές της Ιταλίας και φαντάζει μάλλον απίθανο να επιλέξει το Μαρόκο για εθνική ανδρών και όχι την "σκουάντρα ατζούρα".

Οι "ξένοι" της εθνικής Ιταλίας

Μια γεύση από τον Μαστούρ...

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ