ΑΕΚ

Οι τρεις επιλογές του Τίγρη

Οι τρεις επιλογές του Τίγρη
Μελισσανίδης

Tο SPORT 24 παρουσιάζει τις 3 επιλογές Μελισσανίδη. Σάχα: "Τιμή μου να παίζω στην ΑΕΚ". Τέλος ο Καπετάνος.

Αυτό που φαντάζει ως απίθανο σενάριο είναι να εμπλακεί ο Μελισσανίδης σε ένα σχήμα πολυμετοχικότητας το οποίο θα πρέπει να ενισχύσει με τα χρήματα που ζητούν οι νυν μέτοχοι αλλά δίχως να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις αποφάσεις. Οπότε οι τρεις δρόμοι που υπάρχουν μπροστά του και έναν εκ τριών είναι βέβαιο ότι θα επιλέξει, αναλύονται ως εξής:
1. Η δημόσια τοποθέτηση: είναι αυτό που οι περισσότεροι εικάζουν ότι θα πράξει από μέρα σε μέρα. Όμως οι μέρες περνούν δίχως να προκύπτει από πουθενά ότι ο «Τίγρης» σκοπεύει να παραθέσει συνέντευξη Τύπου ή να εκδώσει ανακοίνωση για αναλύσει περισσότερο την πρόταση που κατέθεσε τηλεφωνικώς στον Ντέμη Νικολαΐδη. Ασφαλώς αυτή η επιλογή θα έδινε μεγαλύτερη υπόσταση στην πρότασή του και θα ξεκαθάριζε το τοπίο αναφορικά με τις σκέψεις και τις προθέσεις του βοηθώντας και τους φίλους της ομάδας να καταλάβουν περισσότερα.

Από την άλλη όμως μια τέτοια επιλογή ενδέχεται να προκαλούσε τη δημιουργία ενός νέου μετώπου το οποίο θα ενίσχυε τον διχασμό που ήδη μοιάζει να βρίσκεται στα σπάργανα. Κι όπως προκύπτει από ανθρώπους του περιβάλλοντός του, επιθυμία του Μελισσανίδη δεν είναι να προκαλέσει αναστάτωση και διπολισμό, αλλά να εισχωρήσει στο διοικητικό σχήμα με σκοπό να βοηθήσει την ΑΕΚ να εκτοξευτεί οικονομικά και αγωνιστικά.

2. Η επιλογή της (προσωρινής) σιωπής: με το να αφήσει την κατάσταση να διαιωνίζεται και τον Τύπο να προσπαθεί να μαντέψει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον _ διότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στις επάλξεις από τη στιγμή που αποφάσισε να μπει στη διαδικασία της κατάθεσης πρότασης (έστω και τηλεφωνικής) προς τον Νικολαΐδη _ ο Δημήτρης Μελισσανίδης κερδίζει χρόνο. Χρόνο για να μελετήσει τις συνθήκες, να συμπεράνει και να κρίνει ποια τακτική θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Στο μυαλό του (και σε αυτό των συνεργατών του) υπάρχει πάντοτε η σκέψη ότι το «timing» να βγει τώρα μπροστά δεν είναι το κατάλληλο για τον ίδιο και τους επιχειρηματίες που ενισχύουν την κίνησή του. Ίσως είναι πιο σοφό να περιμένει την ολοκλήρωση των μεταγραφών, τους πρώτους επίσημους αγώνες της ομάδας και εφόσον διαπιστώσει ότι το «καράβι» αρχίσει πάλι να μπατάρει, να ξεκινήσει τις παρεμβατικές τοποθετήσεις του (δρώντας κατά μια έννοια όπως ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την ημέρα που ίδρυσε την ΠΕΚ).

3. Η επιλογή της (μόνιμης) σιωπής: με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη ομάδα μετόχων στην οποία ανήκει και από την οποία διοικείται η ΑΕΚ, ολοκληρώνει το ερχόμενο καλοκαίρι το πενταετές πλάνο της, η επιλογή του να περιμένει ως τον ερχόμενο Μάιο προτού πραγματοποιήσει την επόμενη κίνησή του δεν πρέπει να αποκλειστεί. Ήδη η διοίκηση της ΑΕΚ έχει αποδειχτεί ανακόλουθη στις βασικές θέσεις του πλάνου που είχε εκπονηθεί πριν από πέντε χρόνια και σύμφωνα με το οποίο η ομάδα θα έπρεπε να έχει ήδη προπονητικό κέντρο, ένα σύνολο γεμάτο από έλληνες διεθνείς παίκτες αλλά και λυμένο το θέμα του γηπέδου (για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες). Τίποτε από αυτά δεν έχει γίνει ως σήμερα...

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η ΠΑΕ θα προχωρήσει σύντομα σε ανακοινώσεις για το προπονητικό κέντρο (αφού έχει αγοραστεί η έκταση στο Κορωπί), όμως η αλήθεια είναι ότι κανένα αθλητικό κέντρο στον κόσμο δεν έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους για να πανηγυρίσει. Αντιθέτως πρόκειται για ένα χρέος της διοίκησης προς τους εργαζομένους της (ποδοσφαιριστές) αλλά και προς την ίδια την επένδυσή της, εφόσον θέλει να λέει ότι κάνει πρωταθλητισμό.

Η φετινή χρονιά θα κρίνει πολλά για την κιτρινόμαυρη διοίκηση αφού η ανοχή των φίλων της ομάδας αρχίζει να λιγοστεύει. Η περίπτωση να τερματίσει η ομάδα στην τρίτη θέση _ κάτι που είναι μέσα στο παιχνίδι όταν έχεις απέναντί σου δύο αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά κυρίως διάθεση να ενισχυθούν και όχι μόνο να αρκούνται σε υποσχέσεις _ θα προκαλέσει τριγμούς. Κι ενδεχομένως αυτή η συγκυρία ευνοήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του να καταστήσουν με μεγαλύτερη σαφήνεια και κυρίως πειθώ τις θέσεις του.

Σάχα: "Τιμή μου να αγωνίζομαι στην ΑΕΚ"


Η 1η Ιουλίου είναι σημαντική ημέρα για τον Σεμπάστιαν Σάχα ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σαν Λορέντζο και ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα από την ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός πορτιέρο υπέγραψε συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους διάρκειας ενός έτους με δικαίωμα της Ένωσης να ανανεώσει την συνεργασία για ακόμη τρία χρόνια.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του ο Σάχα εμφανίστηκε χαρούμενος για την νέα σελίδα της καριέρας του υπογραμμίζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ και το θεωρώ τιμή μου που αποτελώ μέλος της. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα για αρκετά χρόνια και ελπίζω και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση".

Αποχωρήσεις

Ύστερα από τρία χρόνια άκαρπης προσπάθειας να προσφέρει στην ΑΕΚ, ο Παντελής Καπετάνος ζήτησε να μείνει ελεύθερος και το αίτημά του έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ομάδας η οποία εκτίμησε το ήθος αλλά και την προσπάθεια του ποδοσφαιριστή να βοηθήσει. Επιπλέον ως δανεικός για τους επόμενους έξι μήνες παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου ο τερματοφύλακας Γιάννης Αραμπατζής.


























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ