ΕΛΛΑΔΑ

Οι θέσεις των ομάδων της Superleague για το αδιέξοδο στη συνάντηση

Οι θέσεις των ομάδων της Superleague για το αδιέξοδο στη συνάντηση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τις αντιδράσεις των ομάδων της Super League μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με FIFA και UEFA και την απειλή του Grexit.

Αντίθετες είναι οι περισσότερες ομάδες της Super League στο ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, απειλή η οποία βρίσκεται προ των πυλών για το ποδόσφαιρο στη χώρας μας. Το Sport24.gr ζήτησε την άποψη των ΠΑΕ της πρώτη τη τάξει εθνικής κατηγορίας, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Δείτε αναλυτικά τις θέσεις των ομάδων που απάντησαν.

ΠΑΟΚ

Σχετική ικανοποίηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το γεγονός ότι άνοιξε σε επίπεδο FIFA και UEFA η συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξένοι διαιτητές, διακοπή ακόμη και του πρωταθλήματος αν υπάρχει κίνδυνος για πολύ σοβαρά κρούσματα βίας, αποβολή όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη. Η λίστα των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση Κοντονή - εκπροσώπων FIFA, UEFA- ακόμη κι αν υπάρχει ορατός ο κίνδυνος Grexit-δημιουργεί ικανοποίηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακριβώς γιατί άνοιξε σε κορυφαίο επίπεδο η συζήτηση για το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.Από κει και πέρα, το σχόλιο που γίνεται από τα γραφεία της Τούμπας και εκφράζει τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι το εξής: "Εμείς είμαστε σύμμαχοι οποιουδήποτε θέλει να τα βάλει με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τρόποι υπάρχουν, το ξέρουν όλες οι πλευρές και περιμένουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για επαναφορά της αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

ΑΣΤΕΡΑΣ

H εμμονή του Υφυπουργού Αθλητισμού καταλήγει σε αδιέξοδο, το οποίο είναι επιζήμιο για όλες τις ελληνικές ομάδες, όχι μόνο για τις παραδοσιακά μεγάλες. Θα περιμένουμε την τελική εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ (προγραμματισμένη για τις 5 Απρίλη) για ανατροπή της απόφασης του Σταύρου Κοντονή, περί ματαίωσης του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Υφυπουργός επηρεάζεται από συνεργάτες του στη δίχως αποτέλεσμα σύγκρουση με τις UEFA και FIFA, με τις κυρώσεις να είναι προ των πυλών και να πλήττουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Αυτά είναι πράγματα που τα καθορίζουν άλλοι. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ό,τι είναι. Λίγο η Πολιτεία, λίγο οι ομάδες, έχουμε όλοι τιναχθεί στον αέρα. Φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο να συμβεί αυτό που πάει να γίνει. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες να προστατευτούμε λίγο περισσότερο έστω και έτσι όπως είμαστε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Είναι καταστροφικό το σενάριο αυτό. Πάει πίσω, έτσι, το ποδόσφαιρο. Θα επιδεινωθούν τα προβλήματα, δεν θα λυθεί κανένα. Θα είναι στραπάτσο για την εικόνα της χώρας και στο εξωτερικό, θα χαθεί η αξιοπιστία. Αυτά ξέχωρα από την οικονομική ζημιά των ομάδων. Θα είναι δυσφήμιση για τη χώρα μας το Grexit. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αφρικανικά κράτη. Ένα ευρωπαϊκό κράτος με τόσες επιτυχίες, αν εξαιρεθεί η τελευταία διετία που είμαστε σε κάμψη, δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί από τις εκτός των συνόρων διοργανώσεις. Έστω και στο παρά πέντε πρέπει να αποφευχθεί το Grexit.

ΒΕΡΟΙΑ

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πάμε 20 χρόνια πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θα υποβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μήπως δεν το ξέρουν; Έτσι δεν αντιμετωπίζεται η βία και η κρίση. Με το να σταματήσει το Κύπελλο δεν θα αντιμετωπιστεί η βία. Απαιτούνται πιο έξυπνες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. Είναι καταστροφικό το σενάριο αυτό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και το Grexit δεν θα βοηθήσει σε τίποτα, αντιθέτως θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο και πρέπει να βρεθεί μια λύση, έστω και την ύστατη ώρα. Αν χρειαστεί, να παρέμβει ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Action images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ