ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Οι σκληρές συνθήκες κράτησης του Κουίνσι Πρόμες στη φυλακή του Ντουμπάι

FILE - Netherlands' Quincy Promes looks on during the Euro 2020 group C qualifying soccer match between Northern Ireland and the Netherlands at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Saturday, Nov. 16, 2019. On Friday, March 3, 2023, prosecutors urged a Dutch court to convict Netherlands international Quincy Promes of aggravated assault and sentence him to two years imprisonment for allegedly stabbing his nephew in the knee at a party. (AP Photo/Peter Morrison, File)
FILE - Netherlands' Quincy Promes looks on during the Euro 2020 group C qualifying soccer match between Northern Ireland and the Netherlands at Windsor Park, Belfast, Northern Ireland, Saturday, Nov. 16, 2019. On Friday, March 3, 2023, prosecutors urged a Dutch court to convict Netherlands international Quincy Promes of aggravated assault and sentence him to two years imprisonment for allegedly stabbing his nephew in the knee at a party. (AP Photo/Peter Morrison, File) AP PHOTO / PETER MORRISON

Δημοσίευμα της De Telegraaf αποκαλύπτει τις συνθήκες κράτησης του Κουίνσι Πρόμες στο Ντουμπάι όπου βρίσκεται φυλακισμένος. Το κελί με τα είκοσι άτομα, οι ομαδικές τιμωρίες και το φαγητό.

Ο Κουίνσι Πρόμες συνελήφθη στα ΗΑΕ κατά την προετοιμασία της Σπαρτάκ Μόσχας και κρατήσει σε φυλακή του Ντουμπάι. Ο 32χρονος διεθνής έχει καταδικαστεί πρωτόδικα στην Ολλανδία σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για επίθεση με μαχαίρι σε ξάδερφό του και σε έξι χρόνια για εμπόριο ναρκωτικών, όμως δεν έχει εκδοθεί από το ρωσικό κράτος κι έτσι διέφευγε της σύλληψης.

Όταν ταξίδεψε στο Ντουμπάι, οι αρχές της χώρας τον συνέλαβαν λόγω της σχετικής διπλωματικής συμφωνίας με την Ολλανδία και τον έβαλαν σε φυλακή της πόλης, κάτω από αρκετά σκληρές συνθήκες.

Δημοσιογράφος της Telegraaf έδωσε μία εικόνα του τι συμβαίνει στη συγκεκριμένη φυλακή, υποστηρίζοντας ότι στα κελιά υπάρχουν μόνο έξι κρεβάτια, όμως κοιμούνται συνολικά έως και είκοσι άτομα. Αν ο Πρόμες δεν είναι ένας από τους... τυχερούς που έχουν κρεβάτι, τότε θα πρέπει να κοιμάται στο πάτωμα.

Υπάρχουν τρία γεύματα μέσα στη μέρα, ωστόσο αυτά δεν περιλαμβάνουν λαχανικά ή φρούτα. Οι χώροι είναι αρκετά κρύοι λόγω κλιματισμού, ενώ είναι αρκετά συχνό φαινόμενο οι βιασμοί νεαρών αγοριών στην πτέρυγα όπου βρίσκεται ο Πρόμες.

"Η πλειονότητα των κρατουμένων είναι Πακιστανοί, Αιγύπτιοι ή Ινδοί και τοξικοεξαρτημένοι. Δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο ίδιο κελί με έναν διάσημο ποδοσφαιριστή της Δύσης", υποστήριξε ο Τζον φαν ντεν Χέφελ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε ορισμένους κανονισμούς της φυλακής, όπως το υποχρεωτικό κούρεμα άμα τη αφίξει των κρατουμένων. Αν, δε, κάποιος από αυτούς αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν εντός της φυλακής, τότε τιμωρείται όλη η πτέρυγα με απαγόρευση τηλεφωνημάτων και παρακολούθησης τηλεόρασης.

Αυτή είναι και η μοναδική επαφή που μπορεί να έχει ο Πρόμες με τον υπόλοιπο κόσμο, αφού απαγορεύεται το επισκεπτήριο, από τη στιγμή που είναι προφυλακισμένος και όχι κανονικός τρόφιμος της φυλακής.

Ο Πρόμες ευελπιστεί να εκδοθεί στη Ρωσία (αφού δεν υπάρχει συμφωνία Ολλανδίας - ΗΑΕ για έκδοση κρατουμένων), η οποία έχει κάνει αίτημα λόγω φορολογικής απάτης και να γλιτώσει από το μαρτύριό του στο Ντουμπάι.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ