ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι σκέψεις του Αναστασίου και οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Οι σκέψεις του Αναστασίου και οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Για όλα όσα έχει στο μυαλό του για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου σε πηγαδάκι μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου με τους εκπροσώπους του Τύπου. Διαβάστε όλα όσα είπε για μεταγραφές, αποχωρίσεις, φιλοσοφία και Νταμπίζα.

Έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό του εμφανίστηκε κατά την παρουσίαση του ο Γιάννης Αναστασίου. Λίγη ώρα αργότερα στο πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους και παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε έπαιξε καλή άμυνα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς όμως να βγάλει κάποια είδηση.

Έκανε όμως σαφή κάποια πράγματα γύρω από την φιλοσοφία του και το τι σκέφτεται για τον Παναθηναϊκό ενώ μίλησε αρκετά και για τις μεταγραφές. Αποκάλυψε ότι το Τριφύλλι είναι κοντά σε 3 παίκτες και αναφέρθηκε και στους Μπέργκ και Σερέρο.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Η φιλοσοφία μας είναι το 4-3-3. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα γρήγορη, επιθετική, κυρίαρχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσουμε μεγάλο βάρος στη φυσική κατάσταση. Έβλεπα την ομάδα και καταλάβαινα πως είχε κατεβάσει ταχύτητες, όχι απλά ταχύτητα. Τελείωσε αυτό.

Θέλω να είμαστε σε ένα επίπεδο που θα μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε ένταση. Να παίζουμε ποδόσφαιρο. Επίσης, όποιος δεν κάνει αυτό που θέλουμε, δεν είναι αυτός που πρέπει, δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό δεν θα έχει θέση στην ομάδα. Απόλυτη πειθαρχία».

Για το ρόστερ:
«Θα δουλέψω με μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Είκοσι ποδοσφαιριστές και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να έχω δύο παίκτες σε κάθε θέση, ώστε ο ανταγωνισμός να είναι πολύ μεγάλος και όλοι να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα».

Για το προφίλ των παικτών που ψάχνει ο Παναθηναϊκός:
«Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να έχουν φιλοδοξία. Όχι απλά για να κάτσουν σε ένα συμβόλαιο και να επαναπαυτούν. Κοιτάμε παίκτες που βρίσκονται ηλικιακά ανάμεσα σε 23 και 28 χρονών και θα έχουν στοιχεία που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ.

Δεν πρόκειται να γίνει μεταγραφή για την μεταγραφή. Προσωπικά μιλάω με τα παιδιά και τους αναλύω το πλάνο που υπάρχει, ότι μέσα από την Παναθηναϊκή φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε, θα γίνουν καλύτεροι και θα αναδειχθούν.

Βέβαια, υπάρχει ένα θέμα με τους ατζέντηδες. Νομίζουν πως η Ελλάδα βρίσκετε στην παλιά εποχή, όπου το χρήμα... έρεε στο ποδόσφαιρο. Δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα».

Για τους παίκτες που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό:
«Οι ποδοσφαιριστές που θέλουμε να αποκτήσουμε έχουν ήδη βρεθεί. Έχουν γίνει οι επαφές και είμαστε κοντά σε τρεις περιπτώσεις. Η μία είναι ο Φυτανίδης, με τον οποίο θέλω να μιλήσω προσωπικά, όπως έχω κάνει με κάθε παίκτη που μας ενδιαφέρει. Οι άλλοι δύο είναι ένας μέσος και ένα αριστερό εξτρέμ. Για τον μέσο δεν πρόκειται να φύγω από το γραφείο που θα πάω, αν δεν συμφωνήσουμε με την ομάδα. Υπάρχει μια διαφορά αλλά με τον παίκτη τα έχουμε βρει. Για τον άλλον τα έχουμε βρει με την ομάδα και μένουν κάποιες λεπτομέρειες με τον παίκτη».

Για δανεικούς παίκτες από τον Άγιαξ:
«Είναι πολύ δύσκολο για μία ελληνική ομάδα να πάρει παίκτη από τον Άγιαξ. Θεωρούν πως βρίσκονται στο τοπ επίπεδο και μόνο αν προχωρήσεις σε δανεισμό μπορείς να κάνεις κάτι και μάλιστα παίκτη που να αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα. Εγώ δεν θέλω δανεικούς, δεν ταιριάζουν με την φιλοσοφία που θέλουμε να χτίσουμε στον Παναθηναϊκό. Μόνο αν μιλούσαμε για μία δεύτερη επιλογή στο ρόστερ».

Για την Ελλάδα:
«Θέλω όσοι παίκτες βρίσκονται στην ομάδα και ειδικά οι ξένοι να παίρνουν ερεθίσματα από την χώρα μας. Την πρώτη μέρα θα μιλήσουμε στα αγγλικά και τα ελληνικά και μετά μόνο ελληνικά. Αυτό θα τους βοηθήσει να μπουν στο κλίμα. Θα σας πω την εμπειρία μου από την Παρί, όπου βρέθηκα εκεί τον χειμώνα.

Σε ένα τραπέζι έτρωγαν μεταξύ άλλων οι Ιμπραίμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα και ο Λουγκάνο. Ο Λουγκάνο τους μιλούσε για την Ελλάδα και ήξερε τα πάντα. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Έχουμε μια ξενομανία στην Ελλάδα, αδικαιολόγητη. Πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητες μας».

Για την Λεωφόρο:
«Είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εμένα μου αρέσει. Θα μας βοηθήσει πιστεύω κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Για την Ελληνική αγορά:
«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έκαναν καλή χρονιά αλλά δεν μπορείς να τους κρίνεις από μία σεζόν. Εκτός από κάποια στοιχεία, πρέπει να έχουν διάρκεια. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά που έχουν αυτό που θέλουμε, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαια και θα δούμε τι θα γίνει».

Για τις ακαδημίες:
«Υπάρχουν παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες και είναι έτοιμα και άλλα που έρχονται από πίσω. Ο καθρέφτης είναι η προπόνηση. Όποιος δείχνει ικανός, θα παίζει. Φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Όπως η συμπεριφορά. Ξέρετε στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολο από κακή νοοτροπία να καταστραφεί κάποιο ταλέντο. Εμείς θα κάνουμε κάθε Δευτέρα μίτινγκ με τον διευθυντή των ακαδημιών και θα έχουμε πλήρη εικόνα».

Για τον Νταμπίζα:
«Όταν είχα μία συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο με προτάθηκε η θέση του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή. Εγώ, φυσικά, ήθελα προπονητής. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες μου είπαν ότι είναι κοντά στο να κλείσουν τεχνικό διευθυντή και αν είχα πρόβλημα να είναι ο Νταμπίζας. Δεν είχαμε μιλήσει, δηλαδή, πιο πριν. Εγώ θέλω να δουλεύω με ηθικούς ανθρώπους και ο Νίκος είναι και ηθικός και δουλεύει πάρα πολύ. Έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι».

Για το ταξίδι στην Κύπρο:
«Μας προτάθηκε ένας ποδοσφαιριστής. Ο Άλεξ. Πήγαμε να τον δούμε. Δεν απορρίπτουμε αλλά ούτε και θα πάρουμε παίκτες από τα... dvd. Σίγουρα ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κριθεί από ένα παιχνίδι αλλά εγώ σε δέκα λεπτά καταλαβαίνω αν έχει αυτό που θέλω. Ο συγκεκριμένος δεν το είχε και κοιτάμε παρακάτω. Όλους τους παίκτες που θα πάρουμε θα τους δούμε».

Για τον Μπέργκ:
«Είναι μια περίπτωση που μας ενδιαφέρει. Στη θέση του επιθετικού θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση μας. Έχουμε συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή, είμαστε σε διαπραγμάτευση. Σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του και πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει ''όπλο'' για εμάς αν καταφέρουμε να τον αποκτήσουμε, διότι τα χρήματα που έπαιρνε στο Αμβούργο είναι αρκετά και αυτό είναι ένα θέμα. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, θα μιλήσω τις επόμενες μέρες».

Για το σκάουτινγκ:
«Έχω ένα δίκτυο επαφών και ποδοσφαιριστών υπό παρακολούθηση. Θέλουμε, όμως, να οργανωθούμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Κάτι που θα γίνει σίγουρα στο άμεσο διάστημα».

Για βέτο στις μεταγραφές:
"Όχι δεν έχω θέσει κάποιο βέτο αλλά για παράδειγμα τον Μαυρία αυτή την στιγμή δεν τον πουλάμε. Είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορούμε να στηριχτούμε και να ελπίζουμε σε αυτόν. Στην διάρκεια που ήμουν στο εξωτερικό με πλησίασαν μάνατζερ από 3-4 ομάδες και τους είπα ότι δεν τον δίνουμε. Είναι απαραίτητος για μας, μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτόν και φυσικά αν μάθει να παίζει ακόμα πιο έξυπνα να μας προσφέρει πολλά περισσότερα. Αν έρθει βέβαια μια ομάδα και μας δώσει 10 εκ. φυσικά θα τον δώσουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ