PREMIER LEAGUE

Οι Ράιτ και Σίρερ έβγαλαν στη σέντρα τον Ζότα για το πέναλτι που πήρε κόντρα στην Νιούκαστλ

Ο Ντιόγκο Ζότα με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ | 29 Οκτωβρίου 2023
Ο Ντιόγκο Ζότα με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ματς κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ | 29 Οκτωβρίου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Το πέναλτι που κέρδισε ο Ζότα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Νιούκαστλ και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο Σαλάχ για να γράψει το 4-2 υπέρ της Λίβερπουλ, είχε ως συνέπεια να δεχτεί δριμεία κριτική ο Πορτογάλος φορ.

Η επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ να αντικαταστήσει στο 64ο λεπτό του Λίβερπουλ - Νιούκαστλ τους Ντίας και Νούνες με τους Ζότα και Χάκπο αποδείχτηκε απολύτως σωστή, με το συγκεκριμένο δίδυμο να "κουμπώνει" ιδανικά μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ και να συμβάλλει τα μέγιστα στην επικράτηση των κόκκινων που τους κράτησε μόνους στην κορυφή.

Ο μεν Ζότα έβγαλε την ασίστ στον Τζόουνς στο 74ο λεπτό για να γίνει το 2-1 για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ενώ στο 78' ήταν η σειρά του Χάκπο να "μιλήσει", γράφοντας το 3-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του Σαλάχ από τα δεξιά.

Ωστόσο, υπήρχε μία φάση που έβαλε τον έναν εκ των δύο επιθετικών στο στόχαστρο και αυτή δεν ήταν άλλη από το πέναλτι που κέρδισε ο Ζότα σε πέσιμό του στη μεγάλη περιοχή, ύστερα από επαφή που είχε με τον Ντουμπράβκα, με τον Πορτογάλο να κατηγορείται για "θέατρο" και το πάνελ του Sky Sports να τον λοιδωρεί για την ενέργειά του.

"Προτίμησε να πέσει για να πάρει πέναλτι παρά να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία. Τα έχω δει όλα", ήταν το δηκτικό σχόλιο του παλαιμάχου φορ της Άρσεναλ και νυν τηλεσχολιαστή, Ίαν Ράιτ, με τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Premier League, Άλαν Σίρερ, να παίρνει τη σκυτάλη και να κάνει λόγο για "ντροπή".

Σημειώνεται πως αρνητική άποψη για την επιλογή του Ζότα να πέσει στο χορτάρι σχημάτισε και ο Τζέιμι Κάραγκερ, με τον άλλοτε στόπερ της Λίβερπουλ να είναι κατηγορηματικός:

"Δεν χρειάζεται να πέσει κάτω. Απλά να συνεχίσει έχοντας μπροστά του κενή εστία. Υπήρχε μία ελάχιστη επαφή αλλά δεν είναι αυτή που τον ρίχνει κάτω. Έπεσε πολύ εύκολα", σχολιάσε χαρακτηριστικά.

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ