ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Champions League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Champions League
INTIME SPORTS

Στρωμένος με... αγκάθια είναι ο δρόμος του Παναθηναϊκού προς τους ομίλους του Champions League με τους πράσινους σε περίπτωση κατάκτησης της πρώτης θέσης των πλέι οφ να τοποθετούνται στους ανίσχυρους και να αντιμετωπίζουν μεγαθήρια.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση στα πλέι οφ και θέλει έναν βαθμό στο ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ για να κλειδώσει την πρωτιά και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Ο μεγάλος στόχος των πράσινων είναι η είσοδος στους ομίλους και το "χρυσό σεντόνι" αλλά ο δρόμος προς τα αστέρα είναι στρωμένος γεμάτος αγκάθια καθώς ο Παναθηναϊκός θα βρει στο διάβα του μεγαθήρια.

Σε αυτό φυσικά φταίει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή συγκομιδή των πράσινων είναι πάρα πολύ κακή με αποτέλεσμα ο συντελεστής της να είναι πολύ μικρός. Αυτό σημαίνει ότι το τριφύλλι θα είναι 100% στους αδύναμους της κλήρωσης, με πιθανούς αντιπάλους τον Άγιαξ, την Κλαμπ Μπριζ και πιθανότατα τις Σαχτάρ και Μονακό. Επιπλέον, ένα ευτυχές σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να πάρει τη 2η θέση στο ρωσικό πρωτάθλημα η Κρασνοντάρ και όχι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προκειμένου να ανέβει στους ισχυρούς η Γιουνγκ Μπόις, μία ομάδα που σίγουρα θα ήθελε να βρει στο δρόμο του. Με τα τωρινά δεδομένα, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

Πάντως, ακόμα κι αν περάσει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, στα πλέι οφ θα βρει απέναντί της μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βαλένθια, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και πιθανότατα η Σαχτάρ και ο Άγιαξ. Αν πετύχει νέα πρόκριση και βρεθεί στους ομίλους για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, τότε σίγουρα δεν γλιτώνει το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνεται ο δρόμος των μη πρωταθλητών στο Champions League της νέας περιόδου. Κάποια πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά θεωρούμε ως δεδομένο πως οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις θέσεις που οδηγούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πάρουν τελικά τα εισιτήρια.

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Ισχυροί Αδύναμοι
Σαχτάρ (Ουκρανία) 86.033 * Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 31.375
Άγιαξ (Ολλανδία) 66.195 Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 30.825
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 55.599 ** Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 30.020
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 41.440 Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 19.880 *
Μονακό (Γαλλία) 31.483 Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 15.635

* Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αντί για τη Σαχτάρ, μπορεί να είναι η Ντνίπρο.

**Αν δεν βγει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βγει η Κρασνοντάρ. Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες και έχουν ένα ακόμη ματς το προσεχές Σάββατο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να βγει δεύτερη η Κρασνοντάρ η οποία θα τοποθετηθεί στους αδύναμους και θα ανέβει στους ισχυρούς η Γιουνγκ Μπόις που φαντάζει βατός αντίπαλος για το τριφύλλι.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει στα πλέι οφ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού υπάρχουν τρεις πανίσχυρες ομάδες που πιθανότατα θα βρει στο δρόμο του. Πρόκειται για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ίσως, αν προκριθούν, να είναι πιθανοί αντίπαλοί του και οι Σαχτάρ και Άγιαξ, που σίγουρα είναι πιο βατές περιπτώσεις για τους "πράσινους".

Δείτε τον χαρακτηριστικό πίνακα:

Ταμπλό μη πρωταθλητών

Ισχυροί Αδύναμοι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 103.078 Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) 56.276
Βαλένθια (Ισπανία) 99.885 Λάτσιο (Ιταλία) 49.102 **
Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) 87.883 Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 41.440 *
Σαχτάρ (Ουκρανία) 86.033 * Μονακό (Γαλλία) 31.483 *
Άγιαξ (Ολλανδία) 66.195 * Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 31.375 *

* Αν περάσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο

** Δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Τι θα συμβεί αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό τότε θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League με στόχο την είσοδο στους ομίλους, όπως έγινε και πέρσι, με την διαφορά όμως ότι φέτος με τους βαθμούς που έχει θα μπει στο γκρουπ των αδυνάτων αντί για τον ισχυρών. Άρα και εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες ποιο δυνατές ή ισοδύναμες.

Αν όμως το τριφύλλι αποκλειστεί στην φάση των πλέι οφ του Champions League τότε θα μπει αυτόματα στους ομίλους του Europa League χωρίς να δώσει άλλο παιχνίδι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ