EUROPA LEAGUE

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Ντιόγκο Μπελούτσι

Πολλά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περιλαμβάνουν τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του κυπέλλου UEFA. Στο δεύτερο γκρουπ οι ερυθρόλευκοι (video)

Εύκολα, απλά και εντυπωσιακά ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τη Νόρντζελαντ με 5-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στον επαναληπτικό αγώνα για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 του πρώτου αγώνα στη Δανία, πήραν με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο της πρόκρισης.
Το εμπόδιο της άσημης ομάδας από τη Δανία αποδείχθηκε και στην πράξη εύκολο για τον νταμπλούχο Ελλάδας, ο οποίος σκόραρε όποτε ήθελε και ενθουσίασε το κοινό του ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου.

Η εμφάνιση της "ερυθρόλευκης" αρμάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε το βράδυ της Πέμπτης (3/10), έδειξε πως ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει φέτος της διοργάνωση του Κυπέλλου UEFA και ναφτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Αντώνη Νικοπολίδη: "Είναι δεδομένο πως ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να περάσει τη φάση των ομίλων".

Μετά και τα χθεσινά ματς, οι "ερυθρόλευκοι" τερμάτισαν στην 11η θέση που σημαίνει πως βρίσκονται στο Β' γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις: "Στουτγκάρδη, Αγιαξ, Λα Κορούνια, Μπριζ, Σπάρτακ Μόσχας, Παρι Σεν Ζερμέν και Χέρενφειν.

Οι παραπάνω ομάδες δεν θα μπορούν να βρεθούν στο δρόμο των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά σίγουρα οι ομάδες από τον Α' όμιλο μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ανάμεσα σε αυτές είναι τα ονόματα της Μίλαν, της Βαλένθια και της Σεβίλλης...

Συνεργασία με την "Emirates"

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η βραβευμένη αεροπορική εταιρία από το Dubai «Emirates» θα παρουσιάσουν τη συνεργασία τους, σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή 5/10/08 και ώρα 19:15 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού



Στη Νιόν της Ελβετίας...


Η κλήρωση θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας την Τρίτη (7/10) και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο όμιλος θα αποτελείται από 5 όμαδες με τον Ολυμπιακό να δίνει 2 ματς εντός, 2 εκτός και θα έχει και ένα ρεπό. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει στην πρώτη θέση θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση ομάδα από το UEFA που τερμάτισε στην τρίτη θέση, με τον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη.

Αν πάρει τη δεύτερη θέση, θα παίξει με μια ομάδα από τις 8 τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι με τον επαναλητικό στον Πειραιά.

Αν τερματίσει 3ος τότε θα βρει μπροστά του μια από τις πρώτες ομάδες των ομίλων του UEFA, αλλά με τον επαναληπτικό στην έδρα της αντιπάλου ομάδας.

Αναλυτικά τα γκρούπ δυναμικότητας:

Ά ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ
ΜΙΛΑΝ Ιταλία
ΣΕΒΙΛΛΗ Ισπανία
ΒΑΛΕΝΘΙΑ Ισπανία
ΜΠΕΝΦΙΚΑ Πορτογαλία
ΣΑΛΚΕ Γερμανία
ΤΣΣΚΑ Μ. Ρωσία
ΤΟΤΕΝΑΜ Αγγλία
ΑΜΒΟΥΡΓΟ Γερμανία

΄Β ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Γερμανία
ΑΓΙΑΞ Ολλανδία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ Ισπανία
ΜΠΡΙΖ Βέλγιο
ΣΠΑΡΤΑΚ Μ. Ρωσία
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Γαλλία
ΧΙΡΕΝΦΕΙΝ Ολλανδία

΄Γ ΓΚΡΟΥΠ



ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ
ΡΟΖΕΜΠΟΡΓΚ Νορβηγία
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ Ιταλία
Φέγενορντ Ολλανδία
Μπράγκα Πορτογαλία
Σλάβια Πρ. Τσεχία
Μάντσεστερ Σ. Αγγλία
Γαλατασαράι Τουρκία
Σαμπντόρια Ιταλία

΄Δ ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΑ
ΧΕΡΤΑ Γερμανία
ΠΑΡΤΙΖΑΝ Σερβία
ΝΑΝΣΙ Γαλλία
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ Αγγλία
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Αγγλία
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ Ισπανία
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Δανία
ΝΤ. ΖΑΓΚΡΕΠ Κροατία

Έ ΓΡΟΥΠ

ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΑ
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ Γαλλία
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ Γερμανία
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Βέλγιο
ΤΒΕΝΤΕ Ολλανδία
ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ Ολλανδία
ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ Ουκρανία
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ Πολωνία
ΖΙΛΙΝΑ Σλοβακία












































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ