ΑΕΚ

Οι... νέοι είναι ωραίοι

Οι... νέοι είναι ωραίοι
πανηγυρικό

Παπασταθόπουλος, Κονέ, Χέτεμαϊ, Κυριακίδης, Τόζερ, Τζιρτζιόπουλος και Πλιάτσικας μιλούν στο επίσημο περιοδικό της ΑΕΚ

Παπασταθόπουλος, Κονέ, Χέτεμαϊ, Κυριακίδης, Τόζερ και Πλιάτσικας ειναι το μέλλον του δικέφαλου αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου (εξαιρούνται φυσικά οι ξένοι στην δεύτερη κατηγορία).

Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι ήρθαν στην ΑΕΚ πολύ μικροί και σχεδόν άμεσα μπήκαν στην πρώτη ομάδα. Το επίσημο περιοδικό της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ "ΑΕΚ Empire" τους ζήτησε να θυμηθούν τα πάντα γύρω από το ντεμπούτο τους. Τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις, τα πειράγματα, τις συμβουλές που δέχτηκαν.

Ηλίας Κυριακίδης: " Μετά το τέλος του αγώνα συνειδητοποίησα ότι συμμετείχα σε ένα παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και νικήτρια ήταν η ομάδα στην οποία αγωνιζόμουν. Αυτό με έκανε να νιώσω πολύ δυνατός και κατάλαβα πως πλέον ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είχα πολλά περισσότερα κίνητρα για να συνεχίσω στο ίδιο επίπεδο".

Βασίλης Πλιάτσικας: " Μέχρι το Σάββατο, δυο μέρες πριν τον αγώνα, δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι θα αγωνιστώ και μάλιστα, ως βασικός. Σε εκείνη την προπόνηση, ο προπονητής, ο Φερνάντο Σάντος τότε, με δοκίμασε. Μετά με πήρε και στην αποστολή. Κάτι άρχισα να υποψιάζομαι. Το είπα στον πατέρα μου και περίμενα το όνειρο να βγει αληθινό. Τελικά, το έμαθα λίγο πριν τον αγώνα. Όσο για τον πατέρα μου, το είδε στο γήπεδο, όταν έβγαινα με τους βασικούς. Ενθουσιάστηκε. Σήκωσε το χέρι του και μου έκανε νόημα. Ήταν η δύναμη που πήρα. Μπήκα στο γήπεδο με κρύο αίμα. Ένιωθα κάτι τρομερό, δεν ήθελα να το χάσω. Οι πρώτοι με τους οποίους επικοινώνησα μετά το παιχνίδι ήταν η γιαγιά και ο παππούς μου. "Έπαιξα" τους είπα, λες και δεν το ήξερα".

Περπαρίμ Χέτεμαϊ: " Φοβόμουν λίγο, μόλις έμαθα πως θα παίξω, η αλήθεια είναι. Champions League είναι αυτό. Στην πατρίδα μου δεν γνωρίζουν πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν έχουν και την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Το Champions League, όμως, το παρακολουθούν όλοι. Είχα από την μια τον εφιάλτη «τι θα γίνει αν παίξω άσχημα;» και από την άλλη το όνειρο να παίξω πολύ καλά. Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά το ματς ήταν να πάρω τηλέφωνο τον πατέρα μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι μόνος μου για πρώτη φορά σε μια ξένη χώρα και είναι πολύ σημαντικό να στέλνω καλά νέα στους δικούς μου".

Ντάνιελ Τόζερ: " Οταν μπήκα μέσα το συναίσθημα μου δεν μπορεί να μεταφερθεί στο χαρτί. Ενιωσα ρίγος, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και το χειροκρότημα του κόσμου, με το πού μπήκα στο γήπεδο, μου έδωσε τεράστια βοήθεια για να παίξω καλά. Όταν, δε, έκανα τη σέντρα από την οποία προήλθε το γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου ξετρελάθηκα. Με το πού μπήκα στο αυτοκίνητο για να επιστρέψω στο σπίτι μου συνειδητοποίησα ότι έζησα κάτι απίστευτο. Ένα πολύ όμορφο όνειρό μου έγινε πραγματικότητα".

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: " Η αλήθεια είναι πως είχα υποψιαστεί ότι ενδέχεται να αγωνιστώ κόντρα στη Λιλ, γιατί στη διάρκεια της προετοιμασίας για το παιχνίδι και συγκεκριμένα για τέσσερις ημέρες ήμουν με τους βασικούς στις προπονήσεις και είχε περάσει από το μυαλό μου η σκέψη, η ιδέα ότι συγκεντρώνω πιθανότητες να ξεκινήσω. Θα ήταν άδικο για τον ίδιο μου τον εαυτό να μπω φοβισμένος στο γήπεδο υπό την έννοια ότι θα «χαλούσε» ένα όνειρό μου. Ειλικρινά, φόβος δεν υπήρχε. Λίγο άγχος στην αρχή, ναι. Κι αν με ρωτούσατε αν έζησα ένα όνειρο ή έναν εφιάλτη, θα σας απαντούσα κατηγορηματικά: Όνειρο! Γιατί σε έναν αγώνα Champions League είτε κερδίζεις, είτε χάνεις δεν υπάρχει η λέξη εφιάλτης. Όλα είναι μαγικά κι όταν το ζεις, το διαπιστώνεις..."

Παναγιώτης Κονέ: " Αυτό που μου έχει μείνει από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι η νίκη της ομάδας. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και στη συνέχεια που έπαιξα. Δεν μπήκα μέσα για να κάνω ατομικές ενέργειες και να εντυπωσιάσω, αλλά για βοηθήσω την ομάδα. Ο πρώτος που με πήρε ήταν ο αδερφός μου, ενώ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ο Γεωργέας, με τον οποίο μέναμε μαζί στο δωμάτιο, μου είπε: «Είδες έμεινα μαζί σου και έπαιξα πολύ καλά. Αν μείνω άλλο άλλο λίγο μαζί σου θα γίνω παικτάρα»".

Επίσης στο περιοδικό που κυκλοφορεί ο αναγεννημένος Λεωνίδας Καμπάνταης δηλώνει σίγουρος πως θα επέστρεφε στην ΑΕΚ.

Για τις σκέψεις του το διάστημα που ήταν μακριά από την ΑΕΚ: " Πολλά πράγματα περνούσαν από το μυαλό μου όταν έλειπα. Από το ότι δεν θα ξαναγυρίσω, μέχρι ότι την επόμενη μέρα μπορεί να συμβεί κάτι πολύ ευχάριστο ποδοσφαιρικά για μένα. Την οποιαδήποτε μέρα. Γενικά, πάντως, δεν ήμουν και πολύ καλά. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, βέβαια, είχα την ΑΕΚ. Ήξερα ότι ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ είχε ξεπεράσει τα προβλήματά της και εγώ ήθελα πολύ να γυρίσω πίσω".

Για την επιστροφή του με προπονητή τον κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ: " Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, διότι δεν ήξερα πως θα με δει ο καινούριος προπονητής, ειδικά από τη στιγμή που ήμουν τραυματίας και χρειαζόμουν μία, δύο εβδομάδες για να γίνω καλά. Εκείνο το διάστημα κάναμε προπόνηση στους Θρακομακεδόνες και στη συνέχεια φεύγαμε για Αυστρία και δεν ήξερα πως θα το δεχτεί ο κ. Φερέρ. Ευτυχώς, μου έδωσε την ευκαιρία να του δείξω ποιος είμαι. Για μένα το ότι με πήρε στην Αυστρία ήταν κάτι σαν παράταση. Εκεί προσπαθούσα να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις μου, να δουλεύω πολύ και να δείχνω όρεξη".

Για τη συμμετοχή του κόντρα στον Παναθηναϊκό: " Ήταν μικρή έκπληξη για μένα. Από τα μέσα της εβδομάδας είχα την πεποίθηση ότι θα γίνει αυτό. Έβλεπα ότι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και η συμπεριφορά του προπονητή απέναντί μου, μου έδειχνε κάποια πράγματα. Εγώ από τη μεριά μου ανταποκρινόμουν όσο καλύτερα μπορούσα για να πάρω μια θέση στην 11άδα".

Για τις πολλές αλλαγές στην 11άδα που πραγματοποιεί ο προπονητής: " Από την αρχή είχα πιστέψει τον προπονητή. Ο κόσμος ήταν λογικό να τον αντιμετωπίζει επιφυλακτικά και να μην πιστεύει ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες, διότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, το εγχείρημα αυτό… βγαίνει και ο προπονητής μάς έχει όλους σε εγρήγορση. Περιμένουμε όλοι πότε θα πάρουμε την ευκαιρία".

Για την μη δήλωσή του στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League: " Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα όταν μου το ανακοίνωσε ο προπονητής, αλλά, όπως σου είπα, δεν έχω μάθει να απογοητεύομαι. Παλεύω για το καλύτερο για μένα και συνεχίζω να προσπαθώ. Εύχομαι να περάσει η ΑΕΚ στον επόμενο γύρο του Champions League και θα ήταν δικαίωση για μένα, αν ο προπονητής με δήλωνε για τη συνέχεια".

Aνακοίνωση

" Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ-Μίλαν θα διατίθενται από αύριο Δευτέρα 20/11, μόνο από το εκδοτήριο στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη». Λόγω της υψηλής ζήτησης των εισιτηρίων και καθώς έχει μείνει περιορισμένος αριθμός ανά θύρα, η διάθεση τους προς το κοινό θα γίνεται μόνο από το συγκεκριμένο σημείο, από τις 11.00 έως τις 18.00.

Με τη σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας «ανοίγει» και η θύρα 22 με διαθέσιμα εισιτήρια προς τους φιλάθλους

".






























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ