ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Οι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ αγόρασαν το Big-4 της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και εκ των ιδιοκτητών της Νιούκαστλ, Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν
Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας και εκ των ιδιοκτητών της Νιούκαστλ, Μοχαμέντ Μπιν Σαλμάν @ 2019 JACQUELYN MARTIN / AP IMAGES

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας, καθώς το PIF (Public Investment Fund) που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νιούκαστλ, έγινε το "αφεντικό" σε τέσσερις από τις πιο μεγάλες ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είτε κατέχουν στις τάξεις τους μεγάλους αστέρες (Ρονάλντο) είτε θέλουν να τους αποκτήσουν (Μέσι, Μπενζεμά).

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο κατέχει το 80% των μετοχών της Νιούκαστλ, απέκτησε το 75% τεσσάρων εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας.

Πρόκειται για τις Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, Αλ Ιτιχάντ (στην οποία είναι μια ανάσα από το να υπογράψει ο Μπενζεμά), Αλ Χιλάλ (η οποία ενδιαφέρεται θερμά για τον Μέσι με μια αστρονομική πρόταση) και η Αλ Αχλί. Πρόκειται για τις κορυφαίες σε τίτλους χώρες, ενώ μαζί τους είναι και η Αλ Σαμπάμπ που έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα.

Οι συγκεκριμένες ομάδες θα γίνουν εταιρείες, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ξεπεραστούν τα όποια νομικά "κωλύματα" σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας. Το PIF (το fund που κατέχει τη Νιούκαστλ) θα κατέχει το 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% θα ανήκει σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως αναφέρει το PIF έγινε στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής της χώρας για ανάπτυξη του αθλητισμού σε τρεις χώρες. Πρώτον την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων και χορηγιών, την αύξηση της συνεισφοράς του ιδιωτικού τομέα στον αθλητισμό της χώρας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αθλητισμό.

TAGS ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ