ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι φήμες για τον Τίτο Βασιλόπουλο και τον Παναθηναϊκό

Οι φήμες για τον Τίτο Βασιλόπουλο και τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο φαρμακοβιομήχανος, Τίτος Βασιλόπουλος ενδιαφέρθηκε για να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά πλέον το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να προχωράει.

Ένα σενάριο το οποίο αν επιβεβαιωνόταν ίσως ο Παναθηναϊκός πραγματικά εκτοξευόταν έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες αλλά από ότι φαίνεται δεν θα προχωρήσει.

Σύμφωνα με αυτό ο εκατομμυριούχος φαρμακοβιομήχανος, Τίτος Βασιλόπουλος, ενδιαφέρθηκε να εμπλακεί με τα διοικητικά της πράσινης ΠΑΕ. Είτε μόνος του είτε ως συμπαίκτης του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα "Γάτα" ο 60χρονος Τίτος Βασιλόπουλος βρέθηκε την Κυριακή στο Παγκρήτιο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη. Συνηθίζει άλλωστε να δίνει το παρών σε πολλά από τα εκτός έδρας ματς των πράσινων αλλά και στα εντός.

Μόνο που στο Παγκρήτιο η παρουσία του έγινε "περισσότερο" αντιληπτή και όλοι την συνέδεσαν με το σενάριο να εμπλακεί με τον Παναθηναϊκό.

Εν συνεχεία στον αέρα του "Sentra 103,3" επιβεβαιώθηκε το σχετικό δημοσίευμα και έγινε λόγος πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αποφάσισε να εμπλακεί με την πράσινη ΠΑΕ μετά τον εκτός έδρας με τον Πανιώνιο. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα πω είχε κάνει και κάποιες επαφές και έψαχνε να βρει και στελέχη τα οποία θα ασχοληθούν με το Τριφύλλι.

Κάποιοι δικοί του άνθρωποι όμως προσπάθησαν να τον αποτρέψουν από την κίνηση αυτή, λέγοντάς του να το ξανασκεφτεί. Στη συνέχεια ήρθε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος τον προέτρεψε να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, μπαίνοντας μαζί του ως «συμπαίκτης»

Δεν κατάφερε όμως να τον πείσει, τουλάχιστον με τις έως τώρα πληροφορίες που υπάρχουν και εμμένει εντέλει στην απόφαση του να μην ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Τίτος Βασιλόπουλος είναι ένας επιχειρηματίας πολύ χαμηλών τόνων και είναι οικογενειακός φίλος με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ενώ κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνάντηση του Τζίγγερ με τον Βασιλόπουλο για αυτό το θέμα.

Η οικονομική επιφάνεια του Βασιλόπουλου

Κάποιοι βέβαια θα αναρωτιούνται για την την οικονομική του επιφάνεια. Να σημειώσουμε μόνο ότι στις 26 Μαίου 2011 πούλησε την εταιρία του, Specifar, στον διεθνή φαρμακευτικό «κολοσσό» Watson Pharmaceuticals, εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ μετρητά και ποσοστών επί της πώλησης ενός φαρμάκου για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Η Specifar δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, διανομή και προώθηση γενοσήμων (generics) φαρμάκων. Ο Όμιλος Specifar έχει την έδρα της στην Ελλάδα και απασχολεί 460 εργαζομένους, και θεωρείται μία πολυεθνική κυρίως εξαγωγική φαρμακευτική εταιρεία, και με γραφεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις για το 2010 ανήλθαν σε περίπου 85 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Watson απέκτησε τη Specifar καταβάλλοντας 400 εκατ. ευρώ. Οι πρώην Μέτοχοι της Specifar θα λάβουν επίσης ποσοστό επί των μικτών κερδών για τις πωλήσεις της esomeprazole των πέντε πρώτων ετών, με ανώτατο όριο των 40 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να έχει άμεση θετική επίδραση στην κερδοφορία της Watson, εξαιρουμένων των όποιων επιπρόσθετων συνεργειών καθώς και των ενδεχόμενων μελλοντικών κερδών από την κερδοφορία του esomeprazole.

Σχετικά με την πώληση ο Τίτος Βασιλόπουλος είχε δηλώσει: "Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν 75 χρόνια στα προάστια της Αθήνας αλλά η τρίτη γενιά ήταν αυτή που είδε την ευκαιρία στις φαρμακοβιομηχανίες. Την δεκαετία του '80 ο Περικλής Βασιλόπουλος ήταν αυτός που μπήκε στον τομέα των Ιατρικών συσκευών και αγόρασε και μια ιδιωτική κλινική.

Τελικά το 2001 αποκτήσαμε ένα εργοστάσιο αποκτώντας 400 άδειες marketing προϊόντων και ανοιχτήκαμε στις αγορές της Αυστραλίας, Ν. Αφρικής και Καναδά. Επενδύσαμε βαριά στο εργοστάσιο επειδή είχαμε μεγάλη ρευστότητα από τους άλλους κλάδους. Μπορουμε να παράγουμε 3-5 δισεκατομμύρια δισκία το χρόνο. Το δεύτερο εργοστάσιο είναι υπό κατασκευή εως το 2012 στο Σχηματάρι έχει δυνατότητα παραγωγής 8,8 δις δισκία ετησίως."

Το συγκεκριμένο σενάριο δεν φαίνεται όμως να υφίσταται την δεδομένη χρονική στιγμή και θα πρέπει να δούμε αν αλλάξουν τα πράγματα μέχρι την Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ