ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι φιέστες του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη

Οι φιέστες του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 5ο σερί τίτλο του στην Super League, τον οποίο και θα γιορτάσει στο "Γ. Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής (3/5). Το Sport24.gr θυμάται τις 4 προηγούμενες φιέστες των Πειραιωτών.

Πρωταθλητής Ελλάδας για την σεζόν 2014-15 είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα γιορτάσει την φετινή του επιτυχία με την φιέστα που θα πραγματοποιηθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής (3/5) και αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ Καλλονής (ώρα έναρξης 19:00).

Αυτός είναι ο 5ος σερί τίτλος που κατακτά ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Super League και επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2010-11. Το Sport24.gr θυμάται τις 4 προηγούμενες φιέστες των Πειραιωτών και τις στιγμές που τις σημάδεψαν.

Αποθέωση στο αντίο ενός τεράστιου γκολκίπερ

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τα 17 χρόνια προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη. Στην σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τερματίσει... τελευταίοι στα play offs μετά από μια τραγική αγωνιστική σεζόν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε περισσότερες από 15 μεταγραφές και το κυριότερο, μετά τον αποκλεισμό - σοκ από την Μακάμπι, επανέφερε στον πάγκο των Πειραιωτών τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή, την οποία και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο διέλυσε με σκορ 6-0 την Λάρισα, χαρίζοντας θέαμα στους 33000 φίλους του που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ωστόσο η στιγμή που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτή που εκτυλίχθηκε στο 68ο λεπτό.

Η ταμπέλα της αλλαγής σηκώθηκε και είχε φτάσει η ώρα να πει το "αντίο" από τους αγωνιστικούς ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ένας τεράστιος γκολκίπερ, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πλέον αγαπημένους της "ερυθρόλευκης" εξέδρας επί σειρά ετών. Οι συμπαίκτες του του χάρισαν μια μεγάλη αγκαλιά, ο κόσμος στο Φάληρο τον αποθέωσε και η ποδοσφαιρική "αυλαία" έπεσε για τον Νικοπολίδη.

Στην φιέστα που ακολούθησε βραβεύθηκαν οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ντάρκο Κοβάσεβιτς μέσα σε ιαχές και χειροκροτήματα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Εκτός από τους... παλιούς, βραβείο πήρε και ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος βραβεύτηκε πριν την έναρξη του ματς ως ΜVP της φετινής σεζόν, ενώ στην ανάπαυλα πήρε άλλο ένα, καθώς το γκολ του κόντρα στον Πανιώνιο εκείνη τη σεζόν, ψηφίστηκε ως το ομορφότερο του Ολυμπιακού.

Ο πρώτος τίτλος των Πειραιωτών επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν γεγονός .

Τα δάκρυα του Ερνέστο

Το τέλος της σεζόν 2011-12 βρήκε τον Ολυμπιακό ξανά πρωταθλητή και τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνουν το 2/2. Η φιέστα της 9ης Μαΐου ξεκίνησε με ένα δίτερμα των Βετεράνων και ακολούθησε το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο ημίχρονο ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον ομόλογό του στην ομάδα του Βελιγραδίου, Βλάνταν Λούκιτς, όπως και τον Κριστιάν Καρεμπέ. Αμέσως μετά έλαβε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ένα κάδρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού με όλες τις υπογραφές των παικτών της ομάδας.

Μετά τον αγώνα ακολούθησε μια χορογραφία στο χορτάρι του γηπέδου υπό τους ήχους της "Ρόζας" του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. Στη συνέχεια ο Μανώλης Κονταρός τραγούδησε μαντινάδες ειδικά γραμμένες για την περίσταση!

"Αρχίζω και τρελαίνομαι και ο τόπος δεν με βάνει, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος στο λιμάνι. Ποιος είναι αυτός που τόλμησε και τα βαλε μαζί μας, είναι τρελός, τι πολεμά θα δει τη δύναμή μας",όπως και "Βαλβέρδε άμε στο καλό να 'χεις καλή πορεία, σ' όποια ομάδα κι αν επάς να γράψεις ιστορία. Πρωτάθλημα και Κύπελλο πήρες και το μυαλό μας, μα ένα χειροκρότημα αξίζει ο πρόεδρός μας!"

Όταν η γιορτή ολοκληρώθηκε , ο περισσότερος κόσμος αποχώρησε και τα φώτα έσβησαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είχε έρθει η στιγμή να πει και το δικό του αντίο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που κατά την διάρκεια της φιέστας είχε γνωρίσει την αποθέωση του κόσμου των Πειραιωτών.

Ο Ισπανός τεχνικός, ανήμπορος να συγκρατήσει τα δάκρυα του, βγήκε και περπάτησε μόνος στον αγωνιστικό χώρο, κοίταζε τις άδειες εξέδρες και με συντροφιά την φωτογραφική του μηχανή ήθελε να απαθανατίσει τις δικές του τελευταίες στιγμές σε ένα γήπεδο που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Το 4ο αστέρι στην ερυθρόλευκη

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος 2012-13 ήταν ξεχωριστή για τον Ολυμπιακό. Ο τρίτος σερί τίτλος επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν και ο 40ος συνολικά για τους "ερυθρόλευκους". Το 4ο αστέρι ράφτηκε στην φανέλα των Πειραιωτών.

Γεγονός που γιορτάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην φιέστα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τα 39 τρόπαια που στήθηκαν εντός γηπέδου (όσα και τα προηγούμενα πρωταθλήματα) λίγο πριν την απονομή να κλέβουν την παράσταση.

Ξεχωριστή σημασία σε εκείνη την φιέστα είχε και η ιστορική αναδρομή του Ολυμπιακού, με το ρολόι να σταματάει στο 1954, στο 1975, στο 2001 και στο 2013.

Τις χρονιές δηλαδή που ο Ολυμπιακός πήρε το 10ο, το 20ό, το 30ό και το 40ό πρωτάθλημα, με τους Ηλία Ρωσίδη, Γιάννη Γκαϊτατζή, Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και Αβραάμ Παπαδόπουλο να εκπροσωπούν τέσσερις χρυσές διαφορετικές εποχές του συλλόγου παίζοντας το ρόλο των τεσσάρων αστεριών.

Ο Λοσάντα έκλεψε την παράσταση

Την σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Φάληρο και αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Στα μάτριξ έπαιξε ένα βίντεο με δηλώσεις των Αβραάμ Παπαδόπουλου, Σαβιόλα και Μίτσελ, ενώ οι εισπράξεις από τα εισιτήρια έφτασαν τις 170.000 ευρώ τα οποία και διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στην UNICEF.

Περίπου 100 παιδιά υπό τους ήχους του "We are the World" εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μαζί με τον Κριστιάν Καρεμπέ, κρατώντας στα χέρια τους κόκκινα μπαλόνια με το σήμα του Ολυμπιακού και τον αριθμό "41".

Λίγο μετά είχε έρθει η στιγμή για την υποδοχή ενός φίλου από τα παλιά! Του μεγάλου Χούλιο Λοσάντα. Τα μάτριξ ανέλαβαν και πάλι δουλειά, δείχνοντας "ζογκλερικά" του Ουρουγουανού με την ερυθρόλευκη και μόλις ο τελευταίος βγήκε στον αγωνιστικό γνώρισε την αποθέωση.

Ο Λοσάντα πήρε το μικρόφωνο και στα ελληνικά ευχαρίστησε από καρδιάς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την πρόσκληση αλλά και τον "12ο παίκτη του Ολυμπιακού", όπως χαρακτήρισε τον κόσμο της ομάδας.

Ανεμίζοντας με πάθος την φανέλα που κρατούσε στα χέρια, ο Λοσάντα εμφανώς συγκινημένος αποχώρησε μέσα παραλήρημα από τον κόσμο στις κερκίδες.

Ακολούθησε το βίντεο-αφιέρωμα στο, Σταύρο Νταϊφά, στον οποίο εξάλλου όλη η Ολυμπιακή οικογένεια αφιέρωσε εκείνο το πρωτάθλημα.

Τύμπανα και βιολιά έκαναν την εμφάνιση τους παίζοντας το "Kashmir" των θρυλικών Led Zeppelin και ακολούθησαν τρομπέτες στους ήχους του ύμνου των Πειραιωτών. Ήταν η στιγμή που οι 40 κούπες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, περιμένοντας ακόμη μια, για να φτάσουμε στις 41.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή του τροπαίου και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ