ΠΑΟΚ

Οι ευρωπαϊκές "καμπάνες" και το κόστος τους

Οι ευρωπαϊκές "καμπάνες" και το κόστος τους

Η τιμωρία της ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟΚ με αναστολή θυμισε αυτή μετά τα επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν μόνο που τότε πέραν της αναστολής υπήρχε και ευρωπαϊκός αποκλεισμός που έστειλε τον "Δικέφαλο" πολλά χρόνια πίσω.

Δεν είναι μικρή η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τη μη τήρηση βασικών κανόνων του financialcfair play, ούτε και η... αναστολή πρέπει να γίνει λόγος για χαλάρωμα.

Άλλωστε στον "Δικέφαλο" θυμούνται πως στο παρελθόν για ανάλογα και όχι παραπτώματα, είχαν πολύ αυστηρές ποινές.

Την 1η Οκτωβρίου 1992 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΥΕΦΑ με το πρώτο να έχει λήξει 2-0 υπέρ των Γάλλων με δύο γκολ του Γουεά. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν και πάλι 2-0 με τον Λιβεριανό να ξανασκοράρει ενώ το δεύτερο πέτυχε ο Σασί.

Τότε ήταν που ο κόσμος ξέσπασε και έγιναν πρωτοφανή για ευρωπαϊκό παιχνίδι επεισόδια. Το δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε, ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της γαλλικής ομάδας και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό, ο οποίος μειώθηκε το 1995 σε έναν χρόνο ενώ υπήρχε και τότε ο μπαμπούλας της αναστολής - επιτήρησης για αύξηση της τιμωρίας.

Οι ξένοι παρατηρητές του αγώνα είχαν χαρακτηρίσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως "εξίσου επικίνδυνους με τους Αγγλους ή τους Γερμανούς χούλιγκαν, μόνο που οι Ελληνες ¬ εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ¬ μπορούν να αρχίσουν τα επεισόδια και χωρίς να καταναλώσουν σταγόνα αλκοόλ". Ο Δικέφαλος επέστρεψε τελικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 1997-1998.

Η... χαμένη έξοδος λόγω Γούμενου

Να θυμήσουμε πως ο ΠΑΟΚ έμεινε εξωαγωνιστικά μία ακόμη φορά εκτός Ευρώπης για οικονομικούς στην ουσία λόγους επί της θητείας Γούμενου με τον Ατρόμητο να παίρνει τη θέση του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ