ΕΥΡΩΠΗ

Οι ελεύθεροι επιθετικοί του καλοκαιριού

Οι ελεύθεροι επιθετικοί του καλοκαιριού

Ο Έιντουρ Γκουντγιόνσεν έδειξε το δρόμο και βρίσκεται μία ανάσα από την ΑΕΚ. Δείτε ποιοι σπουδαίοι επιθετικοί είναι ελεύθεροι από τον Μπομπό μέχρι τον "τρελό" Ρώσο που σκοράρει και τραγουδάει!

Είχαμε κάνει 2-3 θέματα από τον Γενάρη και ύστερα με αφορμή τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ελληνική ομάδα και έμεναν ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι.

Δεν ξέρουμε αν στην ΑΕΚ μας διάβασαν, πάντως ο Γκούντγιονσεν ήταν το πουλέν μας και ευτυχώς για το ελληνικό κοινό θα τον δούμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από την νέα σεζόν στα γήπεδα της Superleague (όταν αυτή αρχίσει).

Παρότι φτάσαμε 18 Ιουλίου αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην επίθεση που παραμένουν ελεύθεροι μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα μας και ας έχουν τσιμπημένη ηλικία, αρκεί βέβαια να έρθουν σε μία νορμάλ ομάδα.

Αρχίζουμε λοιπόν και ελπίζουμε μετά την ΑΕΚ να κοιτάξουν λίγο και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης που ψάχνουν επιθετικό με λίγα χρήματα και σπουδαίο βιογραφικό.

Μία ενδεκάδα.... ενδεκάρια!

Μίκαελ Φορσέλ 30 ετών (Φινλανδός): Σαν τον Γκούντγιονσεν και αυτός πήγε στην Τσέλσι για 7 χρόνια, όμως δεν έπιασε σε αντίθεση με τον Ισλανδό. Έχει όμως σπουδαία καριέρα στη Γερμανία και θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Βιαστείτε μόνο....

Τζον Κάριου 32 ετών (Νορβηγός): Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει πετύχει 38 γκολ, 30 περισσότερα από τον Γκούντγιονσεν, όμως όπως και ο Ισλανδός είναι στα αζήτητα τις τελευταίες δυο σεζόν. Η ποιότητα του είναι γνωστή και σίγουρα θα αποτελούσε φορ αναφορά σε κάθε ομάδα της Ελλάδας.

Χάρι Κιούελ 33 ετών (Αυστραλός): Στην Γαλατάσαραϊ αναστήθηκε και έπαιξε 90 παιχνίδια με 34 γκολ σε τρία χρόνια και 20 ασίστ! Παίζει και στα άκρα. Ότι ψάχνει ο Παναθηναϊκός δηλαδή. Άντε γιατί τον "ψήνουν" να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Νταβίντ Σουάζο 31 ετών (Ονδούρα): Τον ξέρετε όλοι από την Ίντερ. Ένας τραυματισμός τον κράτησε πίσω, όμως είναι ποιοτικός παίκτης. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάρει την κάτω βόλτα, αλλά παραμένει γρήγορος και επικίνδυνος. Τώρα σε και καλή τιμή.

Μπομπό 26 ετών (Βραζιλιάνος): Πόσα καλοκαίρια; Πόσα καλοκαίρια τον ακούσαμε για Ελλάδα; Ε τώρα είναι ελεύθερος και με την Μπεσίκτας πέτυχε 100 γκολ σε 220 εμφανίσεις.

Αντρέα Καρατσιόλο 30 ετών (Ιταλός): Ο μπόμπερ της Μπρέσια τα τελευταία τρία χρόνια, πέτυχε 51 γκολ σε 99 εμφανίσεις. Δεν θα είναι για καιρό ελεύθερος και ήδη έχει δεχθεί πολλές προτάσεις. Περίεργος χαρακτήρας.

Ντιμίτρι Μπουλίκιν 31 ετών (Ρώσος): Τρομερή περίπτωση παίκτη, καθώς κάθε φορά που σκοράρει τραγουδάει ένα ρωσικό κομμάτι. Παίκτης - jukebox με λίγα λόγια. Την τελευταία σεζόν πάντως έβαλε 21 γκολ με την Ντεν Χάαγκ.

Ραούλ Ταμούδο 34 ετών (Ισπανός): Μεγάλη καριέρα στην Εσπανιόλ. Πέρσι έπαιξε στην Σοσιεδάδ με 8 γκολ σε 31 ματς. Κακή φυσική κατάσταση, αλλά είναι εγγύηση.

Γουόλτερ Παντιάνι 35 ετών (Ουρουγουανός): 30 γκολ σε 95 εμφανίσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την Οσασούνα. Τα έβαλε και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θέλετε και άλλα;

Εμανουέλ Κονέ 24 ετών (Ακτή Ελεφαντοστού): 'Επαιξε στην Ρουμανία με μέσω όρο 8 γκολ τη σεζόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι καλή περίπτωση και με μέλλον.

Ρικάρντο Φούλερ 31 ετών (Τζαμαϊκανός): Με 10 χρόνια στην Αγγλία και 100 γκολ σχεδόν στο ενεργητικό του, μόνο κακή περίπτωση δεν είναι. Τελευταία αγωνίστηκε σε Φούλαμ και Στόουκ Σίτι. Όλες ομάδες Πρέμιερ Λιγκ.

** Οι παίκτες έχουν πολλές προτάσεις, οπότε ακόμα και τη μέρα που γράψαμε το κείμενο ίσως και να έχουν κλείσει σε ομάδα.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ