ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δυο λόγοι αισιοδοξίας και το CAS για τον Παναθηναϊκό

Οι δυο λόγοι αισιοδοξίας και το CAS για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό στηρίζουν την αισιοδοξία τους για το ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στην Ελλάδα σε δυο βασικούς λόγους ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος με εντολή του έχει ήδη κινητοποιήσει τις διαδικασίες για το CAS.

Δυο βασικοί λόγοι είναι αυτοί που κάνουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι κατηγορηματικοί και να μην ανησυχούν ότι το "μπλόκο" της UEFA θα επηρεάσει και την άδεια των πράσινων στην Ελλάδα.

Δυο λόγοι οι οποίοι έχουν να κάνουν με παρόμοιες αποφάσεις στο παρελθόν αλλά και καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν αντίστοιχα άλλες ομάδες χωρίς να έχουν επιπτώσεις.

Ο πρώτος είναι ότι η απόφαση της UEFA έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με το financial fair play ενώ η ΕΠΟ και η κάθε ομοσπονδία μένει σε επίπεδο licensing και όπως έλεγαν από τον Παναθηναϊκό μιλάμε για δυο διαφορετικές επιτροπές. Με το Τριφύλλι να ικανοποιεί τα κριτήρια της ΕΠΟ αλλά όχι της UEFA.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος ακύρωσης της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ ούτε αυτή πέφτει αυτόματα λόγω της απόφασης της UEFA.

Όπως έλεγαν στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις που η UEFA δεν έδωσε άδεια για τις διοργανώσεις της σε ομάδες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μαγιόρκα πριν μερικά χρόνια αλλά εκείνες δεν είχαν πρόβλημα στη χώρα τους από τη δική τους ομοσπονδία.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες

Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό μετά από εντολή του Γιάννη Αλαφούζου το νομικό επιτελείο ξεκίνησε τις διαδικασίες για να κατατεθεί προσφυγή στο CAS.

Να πάει κόντρα στην UEFA το Τριφύλλι προσβάλλοντας την απόφαση της με όποιες μελλοντικές συνέπειες έχει αυτό για τους πράσινους προκειμένου να διαπιστωθεί η αρτιότητα του πράσινου φακέλου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ