ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι 24 ατάκες... του Τεν Κάτε

Οι 24 ατάκες... του Τεν Κάτε
Τεν Κατε

Oι 24 "ατάκες"-δηλώσεις του Χενκ Τεν Κάτε που "προκάλεσαν"... ενδιαφέρον μέσα από το SPORT 24

Το SPORT 24 έχει βρεθεί πολλές φορές απέναντι από τον θηριώδη Ολλανδό και σας παρουσιάζει 24... "ατάκες" του τόσο από τις συνεντεύξεις Τύπου, όσο και από τις ομιλίες προς τους ποδοσφαιριστές του αλλά και τις δηλώσεις του γενικότερα, ως τεχνικός του "τριφυλλιού".

Δηλώσεις με "ατάκες" που έμεναν χαραγμένες στο μυαλό πολλών για καιρό για την ειδική διάσταση που έδινε σε θέματα που αφορούσαν πάντα την ομάδα του...

1- Η βόμβα που έριξε πριν από μερικούς μήνες (μέσα Δεκεμβρίου) και είχε "ταρακουνήσει" τα ελληνικά νερά ήταν οι δηλώσεις του Τεν Κάτε στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους όπου είχε πει για το τέλος της καριέρας του: " Είμαι στα 55 μου και ήδη δουλεύω πολλά χρόνια και σε υψηλό επίπεδο.



Το 2010, μόλις τελειώσει το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό, θα σταματήσω την καριέρα μου ως προπονητής. Είναι κάτι που το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό, γιατί θέλω να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Είναι κάτι που το έχω αποφασίσει για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους."

2- Οι συνεχείς διαρροές στον Τύπο, ανάγκασαν τον Χενκ Τεν Κάτε να ξεσπάσει εναντίων των παικτών του λέγοντας, την απίστευτη ελληνική βρισιά: " Εγώ πιστεύω στον Νίνη και στο ταλέντο του και θα τον βοηθήσω. Όποιος διαρρέει τις ομιλίες μου στον Tύπο είναι μπάσταρδος! Θα τον βρω και θα τον τελειώσω".

3- Μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό και την απώλεια βαθμών στην Τρίπολη από την ισοπαλία με τον Αστέρα, ο Χενκ Τεν Κάτε με αφορμή το πρόστιμο στους παίκτες είχε τονίσει: " Θα εισηγηθώ στη διοίκηση να πληρώσω και εγώ πρόστιμο και ο Αντωνίου! Είμαστε ομάδα και μαζί χάνουμε και μαζί κερδίζουμε. Φταίμε όλοι στις αποτυχίες..."

4- Λίγα λεπτά μετά την νίκη επί της Λάρισας, το ματς πριν από το καθοριστικό παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε: " Εδώ κουβεντιάζουμε μεταξύ μας και είμαστε 25 προπονητές, ενώ και στον κόσμο υπάρχουν 20.000 προπονητές, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως ένας είναι ο δρόμος για Ρώμη. Δεν μπορεί η ομάδα να είναι τη μία εβδομάδα η καλύτερη και την άλλη η χειρότερη, όπως και ο προπονητής.

Αν πάνε όλα καλά και είμαστε πειθαρχημένοι στην τακτική μας, υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση και να δείτε και άλλα μέρη της Ευρώπης.Καταλαβαίνω την απογοήτευση των οπαδών, αφού έτσι αισθανόμαστε και εμείς. Το καταλαβαίνω απολύτως.

Είναι άνθρωποι που πληρώνουν από το υστέρημα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα και μερικές φορές τα πράγματα πάνε άσχημα Την Τρίτη είναι καλοδεχούμενοι και δημοσιογράφοι κόκκινης απόχρωσης.

"

5- Η απώλεια πάρα πολλών ευκαιριών στο προτελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό και το τελικό 0-0, ανάγκασαν τον Τεν Κάτε να πει στην συνέντευξη Τύπου: " Μακάρι να ήμουν εγώ παίκτης να σκόραρα."

6- Το αρνητικό ρεκόρ των "πράσινων" επί ισπανικού εδάφους αποτέλεσε αφορμή για ερώτηση στον Τεν Κάτε, την παραμονή του αγώνα με την Βιγιρεάλ και εκείνος σαφώς απάντησε: " Ωραία ερώτηση. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για ένα θετικό αποτέλεσμα."

7- Τα όσα είχαν ακουστεί περί υπόδειξεις από τους ανωτέρους του... εξόργισαν τον Ολλανδό προπονητή, που μετά το ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, υποστήριξε: " Έγινε μια καλή συζήτηση με τους μετόχους, στην οποία κανείς δεν μου έκανε την παραμικρή υπόδειξη. Ο ΠΑΟ είναι ένα μεγάλο κλαμπ και στα μεγάλα κλαμπ υπάρχουν περισσότερα πράγματα που ενδιαφέρουν πέρα απ' τη διαιτησία, δεν μου είπε κανείς τι να κάνω."

8- Το ισόπαλο σκορ 0-0 στον πρώτο προημιτελικό με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας με την μέτρια εμφάνιση των "πράσινων" στο παιχνίδι ανάγκασε τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να πει στην συνέντευξη Τύπου: " Εμφανιστήκαμε σαν ένα σύνολο από πριμαντόνες! Για να μπορεί να κερδίζει μια ομάδα, πρέπει να έχει κίνητρο. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν ήταν στο παιχνίδι και αυτό φάνηκε από την ώρα που φτάσαμε στο γήπεδο."

9- Ανήμερα των γενεθλίων του και έχοντας πάρει ως δώρο την πρόκριση του "τριφυλλιού" στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρωτοπόρος του 2ου ομίλου, ο Χενκ Τεν Κάτε ανέφερε στους συμπατριώτες του: " Θέλω να δημιουργήσω μια πολύ μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν προοπτικές και θέλω να τα καταφέρω. Φυσικά θέλω και τίτλους με τον Παναθηναϊκό."

10- Το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με την Βέρντερ Βρέμης είχε στεναχωρήσει εκτός από τους 60.000 οπαδούς του συλλόγου και τον Ολλανδό τεχνικό που στάθηκε στο γεγονός αυτό λέγοντας: " Στα επόμενα τρία παιχνίδια η τύχη μπορεί να μας επιστρέψει αυτά που μας πήρε. Το ελπίζουμε και προσευχόμαστε στους Ελληνες Θεούς για αυτό".

11- Σε αντίθεση με την νοοτροπία άλλων προπονητών, ο Χενκ Τεν Κάτε στην συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με την Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ και την επιστροφή του "τριφυλλιού" στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε τονίσει: " Ειλικρινά εύχομαι κάθε επιτυχία στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό να έχει δυο ομάδες και να μαζέψει πόντους που θα στέλνουν τις ομάδες απευθείας στους ομίλους" εκπλήσοντας αρκετούς δημοσιογράφους.

12- Στην έναρξη των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Ιντερ στο ΟΑΚΑ, ο Ολλανδός τεχνικός είχε σταθεί στην βαρύτητα της διοργάνωσης, λέγοντας: " Πιστεύουμε ότι η Ιντερ είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Δεν είναι τσίρκο, εδώ. Κύριοι, αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ."

13- Η ήττα από τον Εργοτέλη ήταν "καταδικαστική" στην φετινή πορεία του πρωταθλήματος και το 2-3 μέσα στο ΟΑΚΑ, από την παρέα του Κουτσιανικούλη ανάγκασε τον Ολλανδό τεχνικό να πει μετά: " Αναλαμβάνω την ευθύνη και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο να πω. Ντρέπομαι για το αποτέλεσμα".

14- Παρά τα συγχαρητήρια από την επικράτηση με την Ξάνθη, ο Χενκ Τεν Κάτε βρήκε κάτι αρνητικό στο ματς λέγοντας απευθυνόμενος στον Σωτήρη Νίνη που είχε μπει αλλαγή: " Νίνη, δεν έκανες τίποτα στο διάστημα που αγωνίστηκες, ασχολιόσουν μόνο με το μαλλί σου και έφτιαχνες συχνά τις κάλτσες σου."

15- Λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, στις πρώτες του δηλώσεις ο Χενκ Τεν Κάτε τόνισε μεταξύ άλλων: " Θέλω να ξέρετε πως είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ και ο κόσμος να ξέρει ότι θα είναι περήφανος απ’ αυτό που θα βλέπει από την ομάδα του. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό» ήταν τα πρώτα λόγια του Ολλανδού προπονητή που ήταν ιδιαίτερα φιλικός"

16- Μετά το ματς της Τρίπολης, ο 55χρονος τεχνικός του "τριφυλλιού", είπε στους παίκτες του, την επόμενη μέρα προκαλώντας για άλλη μια φορά την έκπληξη: " Σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσω ποιος αποτελεί την πρώτη επιλογή, ποιος θα είναι η δεύτερη και ποιος θα είναι η τρίτη σε κάθε θέση για να ξέρει ο καθένας σας τι γίνεται. Ηθελα να το κάνω από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν με αφήσανε."

17- Για άλλο ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός υστέρησε και δεν πήρε αυτό που ήθελε, όπως και στην Τρίπολη, ο Τεν Κάτε είπε στην συνέντευξη Τύπου: " Οποιος δουλεύει κάνει λάθη. Κι εγώ έκανα στην πορεία της σεζόν. Δείξτε μου κάποιον που δεν κάνει λάθη. Κανείς δεν είναι τέλειος."

18- Η ήττα από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα, εξανάγκασε τον Χενκ Τεν Κάτε να "ρίξει" τα πρώτα βέλη για μερίδα των παικτών του λέγοντας: " Όταν δεν παλεύουμε, είμαστε μια ομάδα της σειράς. Αντίθετα, όταν παλεύουμε και όταν παίζουμε το παιχνίδι μας, τότε είμαστε καλή ομάδα. Σήμερα δεν ήμασταν καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, ήταν καλύτερη από εμας. Εμείς νομίζαμε πως ήταν Χριστούγεννα. Το ίδιο και ο επόπτης."

19- Ικανοποίηση έκρυβαν τα λόγια του Χενκ Τεν Κάτε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, και την επιλογή του να αντικαταστήσει τον Μάριο Γκαλίνοβιτς με τον Αλέξανδρο Τζόρβα. " Αισθάνομαι δικαιωμένος που τον επέλεξα. Έκανε μια σημαντική απόκρουση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ κι ο τρόπος με τον οποίο κατεύθυνε την άμυνα έδινε ηρεμία στους συμπαίκτες του. Ήταν καταπληκτικός", δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός.

20- Οι αντιδράσεις των πανηγυρισμών των "πράσινων" στο γκολ του Γκούμα στην Νέα Σμύρνη, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς του 55χρονου τεχνικού που ρωτήθηκε και απάντησε στην συνέντευξη Τύπου: " Ήταν ένα ξέσπασμα πάθους για αυτό που συνέβαινε γενικότερα στο παιχνίδι γιατί οι παίκτες είχαν αντιμετώπιση που δεν έπρεπε. Γι’ αυτό αντέδρασαν έτσι. Γι’ αυτό ξέσπασαν. Αν μια ομάδα άξιζε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες πάλεψαν και πήραν πανάξια νίκη."

21- Μετά το 0-0 με τον "αιώνιο" αντίπαλο στο ΟΑΚΑ, ο Χενκ Τεν Κάτε προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα κατήφειας στα αποδυτήρια λέγοντας προς τους ποδοσφαιριστές του: " Παλέψαμε σε όλο το ματς και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν σαφώς καλύτεροι. Ετσι θέλω και στη συνέχεια. Ημασταν και παίξαμε σαν ομάδα. Συνεχίστε να πιστεύετε στους εαυτούς σας... θα τα καταφέρουμε."

22- Νέα "έκρηξη" του Ολλανδού προπονητή μετά την νέα απώλεια στο ΟΑΚΑ, με τον Αστέρα Τρίπολης: " Οι επτά από τους 14 περπατούσατε. Ήσασταν απαράδεκτοι. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να δείτε τα χάλια σας και να δείτε ότι εσείς φταίτε. Χάσαμε άλλους δύο βαθμούς στην έδρα μας. Είναι ανεξήγητο αυτό. Άλλα λέμε κι άλλα κάνετε. Δεν είχατε καθόλου πάθος."

23- Ισοπαλία με Ηρακλή στο Ολυμπιακό στάδιο και νέα "ροπαλιά" για τους "πράσινους" με τον Ολλανδό προπονητή να λέει στους δημοσιογράφους: " Το γεγονός ότι χάσαμε τον έλεγχο δεν ήταν δική μου τακτική. Υποχώρησαν οι παίκτες. Η ομάδα έδειξε κακή νοοτροπία. Οταν χάνεις τόσες ευκαιρίες δεν σου αξίζει να κερδίζεις."

24- Παραμονή των γενεθλίων του ο Χενκ Τεν Κάτε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για το ματς του ΟΑΚΑ με την Ανόρθωσή είχε πει χαρακτηριστικά: " Αυτό το παιχνίδι είναι το καλύτερο δώρο στην καριέρα μου και τη ζωή μου. Ποιος άνθρωπος στον κόσμο έχει 70.000 ανθρώπους να του ευχηθούν;".



















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ