EURO

Οι "23 εκλεκτοί" για το EURO

Οι "23 εκλεκτοί" για το EURO
Προπόνηση

Ανακοινώθηκε η αποστολή για το EURO. Εκτός της 23αδας ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Ο αμυντικός της ΑΕΚ που είχε επιλεγεί ανάμεσα στους 24 παίκτες που είχε αρχικά επιλέξει ο Γερμανός τεχνικός για το φιλικό με την Ουγγαρία, "κόπηκε" από την λίστα για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και επιστρέφει από την Φρανκφούρτη. Οι διεθνείς, καθώς και οι αριθμοί στις φανέλες τους είναι οι:

1.Αντώνης Νικοπολίδης
2.Γιούρκας Σεϊταρίδης
3.Χρήστος Πατσατζόγλου
4.Νίκος Σπυρόπουλος
5.Τραϊανός Δέλλας
6.Αγγελος Μπασινάς
7.Γιώργος Σαμαράς
8.Στέλιος Γιαννακόπουλος
9.Αγγελος Χαριστέας
10.Γιώργος Καραγκούνης
11.Λουκάς Βύντρα
12.Κώστας Χαλκιάς
13.Αλέξανδρος Τζόρβας
14.Δημήτρης Σαλπιγγίδης
15.Βασίλης Τοροσίδης
16.Σωτήρης Κυργιάκος
17.Φάνης Γκέκας
18.Γιάννης Γκούμας
19.Παρασκευάς Αντζας
20.Γιάννης Αμανατίδης
21.Κώστας Κατσουράνης
22.Αλέξανδρος Τζιόλης
23.Νίκος Λυμπερόπουλος

Οι επιλογές Ρεχάγκελ-Δέκα παίκτες από το έπος της Πορτογαλίας

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της τελικής αποστολής για τα τελικά, ο Ότο Ρεχάγκελ θεώρησε ότι υπάρχει πληρότητα στην άμυνα, καθώς εκτός των Κυργιάκου, Δέλλα, Γκούμα, ο Άντζας που δοκιμάστηκε σε ρόλο αμυντικού μέσου στο τελευταίο φιλικό με την Ουγγαρία είναι μία ακόμη λύση για το κέντρο της άμυνας όπου επίσης μπορεί να αγωνιστεί και ο Κατσουράνης.

Οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος είναι οι επιλογές ως πλάγιοι μπακ. Εξάλλου για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν οι Μπασινάς,Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Πατσατζόγλου(σ.σ μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ) ενώ στην επίθεση ο Ότο Ρεχάγκελ έχει έξι επιλογές με τους Χαριστέα, Αμανατίδη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Λυμπερόπουλο και Γκέκα.

Όσο για τη θέση του τερματοφύλακα, πίσω από τους Νικοπολίδη και Χαλκιά, ο Αλέξανδρος Τζόρβας είναι εκείνος που κέρδισε την τρίτη θέση.
Όπως προκύπτει εξάλλου σε σχέση με την αποστολή πριν από τέσσερα χρόνια που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, στην αποστολή βρίσκονται δέκα παίκτες που ήταν "παρών" στο έπος του 2004. Πρόκειται για τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Μπασινά, Γιαννακόπουλο, Χαριστέα, Χαλκιά, Γκούμα, Καραγκούνη και Κατσουράνης.

Στο αγωνιστικό μέρος ολοκληρώθηκε, με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών, η σημερινή προπόνηση της Εθνικής Ανδρών στην Φρανκφούρτη καθώς και ο Αντώνης Νικοπολίδης φώναξε "παρών".

Οι διεθνείς θα έχουν έως το βράδυ ελεύθερο πρόγραμμα. Η προπόνηση της Πέμπτης(29/5) θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

"Μπορούμε να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο"

Η Εθνική ομάδα μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην εφημερίδα "As".

" Θα δημιουργήσουμε τεράστιες προσδοκίες, αν πούμε πως θα κερδίσουμε ξανά το Euro. Εχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15 ομάδες. Αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: " Τώρα είμαστε οι πρωταθλητές. Και ως τέτοιοι έχουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, παίζοντας ως αυτό που είμαστε, ως πρωταθλητές. Η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι συμπεριφορά νικητή. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε".

Όταν ρωτήθηκε εξάλλου για την Ισπανία που είναι αντίπαλος της "γαλανόλευκης" στον όμιλο, είπε: " Είναι μεταξύ των φαβορί, είναι πολύ δυνατή ομάδα. Γι' αυτό, αν προκριθούμε ως δεύτεροι του ομίλου, δεν θα είναι αποτυχία. Το σημαντικό είναι η πρόκριση".

Έλεγχος ντόπινγκ από την UEFA

Εκπρόσωποι της UEFA διενήργησαν σήμερα έλεγχο ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας Ανδρών μετά το τέλος της προπόνησης. Δείγμα έδωσαν, στο ξενοδοχείο της αποστολής, δέκα διεθνείς.Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα ανάλογος διενεργήθη στην Εθνική ομάδας της Ρουμάνιας.

*Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε με έγγραφό της για τους διαιτητές που θα διευθύνουν τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με την αντίστοιχη της Αρμενίας την Κυριακή(1/5) στο γήπεδο του Οφενμπαχ. Διαιτητής θα είναι ο Ραφάτι Μπάμπακ, βοηθοί του οι Χόλγκερ Χένσελ, Φρανκ Βίλεμποργκ και 4ος διαιτητής ο Γιόχεν Ντρέες.


















































TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ