ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΟΦΗ-Θρασύβουλος 1-3

ΟΦΗ-Θρασύβουλος 1-3
κοζλει πανηγυρικο

Την πρώτη του νίκη στη Super League πήρε ο Θρασύβουλος, που επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο "Παγκρήτιο"

"Χρυσός" σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κόζλεϊ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, στο 31', στο 57' με πέναλτι και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το σκορ για τον ΟΦΗ είχε "ανοίξει" στο 5ο λεπτό ο Εντόι.
Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε και από τα συνθήματα των φιλάθλων του ΟΦΗ, που αποθέωναν τον Νίκο Μαχλά, ενώ ταυτόχρονα αποδοκίμαζαν τον Φανούρη Βατσινά.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Στράκα): Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Ισά, Μονιάκης (73' Ερέρα), Ρουμπάκης, Ταραλίδης, Κουνενάκης (61' Κοστόβσκι), Σφακιανάκης, Σίμιτς, Δημούτσος (64' Πλιάγκας), Εντόι

Θρασύβουλος (Τσιώλης): Πεκάνια, Ροκάστλ, Λιαπάκης, Μαυρογενίδης (36' Μπελεγρίνης), Πουλάκος (24' Κόζλεϊ), Βεντούρα, Κατσίκης, Ντε Κάστρο, Τσιώλης, Ρόκας, Ουέλινγκτον (79' Σωτήρχος)

Κίτρινες κάρτες: Ισά, Κουνενάκης - Ροκάστλ, Λιαπάκης, Ντε Κάστρο, Κατσίκης, Πεκάνια

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Βασσάλος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Με μια ματιά
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα, όταν ο Εντόι απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Ντε Κάστρο και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Πεκάνια.

Νωρίτερα, ο Σενεγαλέζος είχε απειλήσει και πάλι την εστία των φιλοξενουμένων, όταν στο 3ο λεπτό επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πεκάνια δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι φίλοι του ΟΦΗ που βρέθηκαν στις εξέδρες του Παγκρήτιου Σταδίου, φώναζαν συνθήματα υπέρ του Νίκου Μαχλά, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναμιχθεί στα διοικητικά της ομάδας, ενώ αποδοκίμαζαν τον Φανούρη Βατσινά.

Στη συνέχεια, ο Θρασύβουλος ανέβασε λίγο την απόδοσή του και άρχισε να πιέζει τους Κρητικούς, δημιουργώντας μάλιστα προβλήματα στην εστία του Μάλαρτζ με τους Πουλάκο (10') και Κατσίκη (17').

Στο 24ο λεπτό, ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να αντικαταστήσει το βασικό επιθετικό του, τον Πουλάκο, και να περάσει στη θέση του τον πιο έμπειρο Κόζλεϊ. Ο Σλοβάκος φρόντισε να δικαιώσει πολύ γρήγορα τον προπονητή του, καθώς στο 31' με ωραία γυριστή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον, ισοφάρισε για την ομάδα της Φυλής. Μάλιστα, το γκολ του Κόζλεϊ είναι μόλις το πρώτο για τον Θρασύβουλο στη Super League, μετά από πέντε "άγονες" αγωνιστικές.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά στο να απαντήσει στο γκολ του Κόζλεϊ, όταν ο Σίμιτς με ωραία ενέργεια από τα αριστερά, βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που δοκίμασε, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Πεκάνια.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ρόκας βρέθηκε μια ανάσα από το να "παγώσει" για μια ακόμα φορά το Παγκρήτιο, αλλά ο Μάλαρτζ τον νίκησε στο τετ-α-τετ, διώχνοντας το πλασέ του σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Θρασύβουλος μπήκε πολύ δυνατά και απείλησε άμεσα την εστία του Μάλαρτζ, καθώς στο 52ο λεπτό ο Κατσίκης επιχείρησε ένα σουτ από δεξιά, αλλά ο Πολωνός μπλόκαρε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, η πίεση των φιλοξενουμένων απέδωσε. Σε αντεπίθεση, ο Ρόκας μπήκε στην περιοχή, με τον Μάλαρτζ να τον ανατρέπει καθαρά και τον διαιτητή Τριτσώνη να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Κόζλεϊ και πάλι ήταν αυτός που μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ και έδωσε το προβάδισμα στον Θρασύβουλο.

Από το 66' μέχρι το 71', ο Θρασύβουλος έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ρόκα, ενώ ο ΟΦΗ είχε και δεύτερο δοκάρι, με τον Σφακιανάκη αυτή τη φορά, ο οποίος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να σκοράρει, μετά την άστοχη έξοδο του Πεκάνια.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο ΟΦΗ βρέθηκε να παίζει με τέσσερις επιθετικούς, καθώς ο Φράντισεκ Στράκα πέρασε στον αγώνα τους Κοστόβσκι, Πλιάγκα και Ερέρα, που μαζί με τον Εντόι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση των Κρητικών.

Ο Πλιάγκας τα κατάφερε, καθώς στο 82ο λεπτό κέρδισε το πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσιώλη, αλλά ο Ταραλίδης σπατάλησε την ευκαιρία των γηπεδούχων να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ μετά την εκτέλεση του πέναλτι.

Το παιχνίδι "έκλεισε" με τον Κόζλεϊ να "υπογράφει" το προσωπικό του χατ-τρικ, όταν μετά από μπαλιά του Κατσίκη, πλάσαρε όμορφα τον Μάλαρτζ για το 1-3.
Συνέντευξη Τύπου
Σάκης Τσιώλης (Θρασύβουλος): "Πρόκειται για μια ιστορική νίκη η οποία άργησε να έρθει. Σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα ήμασταν ανταγωνιστικοί, έστω κι αν δεν πήραμε βαθμούς. Πλέον έπειτα από αυτό το διπλό όλοι θα μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο.

Ο Κόζλεϊ είναι μεγάλος σκόρερ και το απέδειξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στη φάση του πέναλτι φυσικά φοβήθηκα γιατί έχουμε δει πολλά. Αν ο ΟΦΗ ισοφάριζε εκεί, μπορεί και να γύριζε το ματς

".

Φράντισεκ Στράκα (ΟΦΗ): "Πρώτη φορά συμβαίνει στην καριέρα μου κάτι τέτοιο. Σαφώς επηρέασε τους παίκτες. Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι έγινε μετά τα 20 λεπτά. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο. Ρωτήστε τους υπεύθυνους για το αν θα παραμείνω ".







Όλα τα λεφτά...
Φυσικά ο Κόζλεϊ. Ο Σλοβάκος επιθετικός αγωνίστηκε ως αλλαγή και πέτυχε χατ-τρικ, χαρίζοντας τους πρώτους βαθμούς στην ομάδας, ενώ σημείωσε και τα μοναδικά γκολ του Θρασύβουλου στο φετινό πρωτάθλημα. Εξαιρετική και η έμπνευση του Σάκη Τσιώλη να τον περάσει στον αγώνα μόλις στο 24ο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το άστοχο πέναλτι του Γιάννη Ταραλίδη, ο οποίος σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο είχε την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
3' Σουτ ΟΦΗ : Εντόι
Σέντρα του Μονιάκη από δεξιά, σουτ του Εντόι από πλάγια θέση, ο Πεκάνια μπλοκάρει
5' Γκολ ΟΦΗ : Εντόι
Ο Εντόι αποφεύγει τον Ντε Κάστρο, μπαίνει στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι σουτάρει, η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι και καταλήγει στα δίχτυα
10' Ευκαιρία Θρασύβουλος : Πουλάκος
Μετά από μπαλιά του Κατσίκη, ο Πουλάκος επιχειρεί το πλασέ, αλλά η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του Μάλαρτζ
13' Σχόλιο
Οι φίλοι του ΟΦΗ φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Νίκου Μαχλά, ενώ αποδοκιμάζουν τον Φανούρη Βατσινά
17' Ευκαιρία Θρασύβουλος : Κατσίκης
Σουτ του Κατσίκη μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
23' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Ροκάστλ
24' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Κόζλεϊ στη θέση του Πουλάκου
30' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Ισά
31' Γκολ Θρασύβουλος : Κόζλεϊ
Εκτέλεση φάουλ του Ουέλινγκτον, ο Κόζλεϊ με γυριστή κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1
33' Δοκάρι ΟΦΗ : Σίμιτς
Ο Σίμιτς με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πεκάνια
36' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Μπελεγρίνης στη θέση του Μαυρογενίδη
39' Ευκαιρία Θρασύβουλος : Ρόκας
Ο Ρόκας πλασάρει τον Μάλαρτζ, αλλά ο Πολωνός διώχνει δύσκολα σε κόρνερ
45' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Κουνενάκης
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
52' Σουτ Θρασύβουλος : Κατσίκης
Σουτ του Κατσίκη απο δεξιά, ο Μάλαρτζ μπλοκάρει
54' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Μπαρκαουάν
57' Γκολ Θρασύβουλος : Κόζλεϊ
Ο Κόζλεϊ ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Ρόκας από τον Μάλαρτζ
60' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Λιαπάκης
61' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Κοστόβσκι στη θέση του Κουνενάκη
64' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πλιάγκας στη θέση του Δημούτσου
66' Σουτ Θρασύβουλος : Ρόκας
Σουτ του Ρόκα από πλάγια θέση, η μπάλα περνάει άουτ
67' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Ντε Κάστρο
68' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Κατσίκης
69' Δοκάρι ΟΦΗ : Σφακιανάκης
Απίστευτη ευκαιρία από τον Σφακιανάκη, που στέλνει την μπάλα στο δοκάρι σε κενή εστία
71' Ευκαιρία Θρασύβουλος : Ρόκας
Ο Κόζλεϊ στρώνει στον Ρόκα, που από κοντά στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια
73' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Ερέρα στη θέση του Μονιάκη
78' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Ουέλινγκτον
79' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Σωτήρχος στη θέση του Ουέλινγκτον
82' Πέναλτι ΟΦΗ
Ο Πλιάγκας κερδίζει πέναλτι από τον Τσιώλη
83' Άουτ ΟΦΗ : Ταραλίδης
Ο Ταραλίδης εκτελεί άουτ το πέναλτι
84' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος : Πεκάνια
92' Γκολ Θρασύβουλος : Κόζλεϊ
Κάθετη του Κατσίκη στον Κόζλεϊ, ο οποίος με ωραίο πλασέ, πετυχαίνει χατ-τρικ
93' Λήξη αγώνα
































TAGS ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ