ΟΦΗ

ΟΦΗ: Ο Λυσάνδρου το νέο "εργαλείο" στο πρότζεκτ και το όραμα του Μπούση

Παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου ως τον νέο CEO του ΟΦΗ
Παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου ως τον νέο CEO του ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT 24 καταγράφει τον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του ΟΦΗ με την παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του στο πρότζεκτ των Κρητικών, αλλά και τη συζήτηση για το γηπεδικό που έχει ανοίξει για τα καλά.

Ο ΟΦΗ το Σάββατο (15/5) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του σε μία περίεργη σεζόν. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν το καλοκαίρι με όνειρα, αφού έπαιζαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από μία 20ετία, όμως κατέληξαν να παλεύουν για τη σωτηρία τους μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές των playouts της Super League Interwetten.

Η απομάκρυνση του Γιώργου Σίμου, ενός προπονητή που έπεσε θύμα της απειρίας του στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, έφερε την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια, ενός ανθρώπου που γνωρίζει από κρίσιμες στιγμές, αφού είχε βρεθεί στον πάγκο των Κρητικών σε δύσκολες εποχές ακόμη και στη Γ' Εθνική.

Η σωτηρία του ΟΦΗ έφερε την ηρεμία, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη και με τη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (17/5), όπου παρουσία του ιδιοκτήτη, Μιχάλη Μπούση, παρουσιάστηκε ο Μηνάς Λυσάνδρου ως ο νέος CEO των Κρητικών.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΓΡΑΜΜΙΚΗ

Στη ζωή και κατ' επέκταση στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν εξελίσσεται γραμμικά. Τα βήματα μπροστά μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε ένα πισωγύρισμα, αναθεώρηση της στρατηγική, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει η πρόοδος. Το ίδιο ισχύει και σε ένα πρότζεκτ.

Αρχικά, να ξεκαθαριστεί ότι το πρότζεκτ του ΟΦΗ μπορεί να χωριστεί σε κομμάτια. Το κομμάτι της οργάνωσης είναι το πρώτο, ένα δεύτερο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό των υποδομών και τέλος "καθρέφτης" όλων των παραπάνω είναι το αγωνιστικό. Βεβαίως, όλοι οι τομείς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Ο Νίκος Νιόπλιας στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα playouts της Super League Interwetten.
Ο Νίκος Νιόπλιας στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Τη φετινή σεζόν υπήρξε πισωγύρισμα στο τελευταίο. Ο ΟΦΗ είχε ως στόχο την αγωνιστική σταθερότητα, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Η πανδημία του κορονοϊού, η έλλειψη κόσμου στα γήπεδα, αλλά και οι πολλοί τραυματισμοί έπαιξαν το ρόλο τους. Στο τέλος, όμως, και με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια το μοιραίο αποφεύχθηκε.

Το ζήτημα είναι, όμως, η χρονιά να μην ξεχαστεί, αλλά να γίνει αφομοίωση της πληροφορίας μίας κακής σεζόν, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν τα λάθη που θα οδηγήσουν σε μία παρόμοια κατάσταση.

Φυσικά, η οργάνωση που υπάρχει στον ΟΦΗ και οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Σύλλογο μπορούν να ερμηνεύσουν τι πήγε στραβά, τι χρειάζεται να αλλάξει και ποια βήματα πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει στο αγωνιστικό κομμάτι και ο Νίκος Νιόπλιας με τον Γιάννη Σαμαρά έχουν σηκώσει "μανίκια", ώστε να χαράξουν πορεία ενόψει της νέας σεζόν.

ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο ΟΦΗ προχώρησε στην πρόσληψη του Μηνά Λυσάνδρου ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας. Πλέον, ανάμεσα στους ποδοσφαιρανθρώπους των Κρητικών (Γιώργος, Γιάννης Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης) θα βρίσκεται και ένα τεχνοκράτης, ο οποίος γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Έχει επιδείξει έργο κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ επί 4,5 χρόνια, όπως και ως πρόεδρος της Super League. Πλέον, αναλαμβάνει ρόλο CEO στον ΟΦΗ, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που είχε ο Μιχάλης Μπούσης. Οι Κρητικοί χρειάζονταν άλλωστε έναν πρόεδρο, ο οποίος θα βρίσκεται συνεχώς στην Ελλάδα, θα είναι 24 ώρες το 24ωρο πάνω απ' την ομάδα, ώστε να γίνεται και πιο σωστός καταμερισμός των εργασιών.

Η παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου ως νέου CEO στον ΟΦΗ
Η παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου ως νέου CEO στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Η πρόσληψη του Λυσάνδρου δείχνει πως ο ΟΦΗ κάνει βήματα μπροστά στον τομέα της οργάνωσης, ώστε να προχωρήσει και το πρότζεκτ με τον βέλτιστο τρόπο, πάνω στις βάσεις που ήδη έχουν μπει. "Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω κάτι, αλλά για να ενισχύσω μία προσπάθεια" ήταν από τις ατάκες που ξεχώρισαν κατά την παρουσίαση, δείχνοντας ότι η παρουσία του Λυσάνδρου ενισχύει και δεν αλλάζει κάτι στο πλάνο. Παράλληλα, δίνεται η εντύπωση πως ο ΟΦΗ έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με ονόματα από τα ψηλά "ράφια" του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

Ένας από τους βασικούς τομείς του πρότζεκτ είναι αυτό της ανάπτυξης των υποδομών. Ο κορονοϊός και γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν καθυστερήσει κάπως το πλάνο, όμως δεδομένων των δυσκολιών προχωράει με σταθερούς ρυθμούς.

Ήδη από τις 14 Μαρτίου οι μπουλντόζες έκαναν την παρουσία τους στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο με την εκκίνηση της α' φάσης των εργασιών που περιλαμβάνει ανακατασκευή τριών γηπέδων, αγωνιστικών διαστάσεων 105 μ. Χ 68 μ. με φυσικό, υβριδικό και τεχνητό χλοοτάπητα αντίστοιχα.

Φυσικά, οι εργασίες στο ΒΑΚ δεν θα σταματήσουν εκεί. Όπως τόνισε και ο Ηλίας Πουρσανίδης στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (17/5) στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου κτιρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί την πρώτη ομάδα, αλλά και τις ακαδημίες.

Επιπλέον, εργασίες θα ξεκινήσουν και στο Γεντί Κουλέ, το οποίο εξαιτίας της ηλικίας του χρειάζεται συνεχώς παρεμβάσεις, ώστε να παραμένει σε καλή κατάσταση. Η εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα, αλλά και η βελτίωση του φωτισμού μπαίνουν ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης του ΟΦΗ.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ

Βεβαίως, η μεγάλη είδηση της συνέντευξης Τύπου ήταν το γηπεδικό ζήτημα. Για πρώτη φορά ακούστηκε δημόσια από τους ανθρώπους της ομάδας της Κρήτης πως ο ΟΦΗ έχει ανάγκη ένα νέο γήπεδο και στόχος του Μιχάλη Μπούση είναι η δημιουργία του.

Μάλιστα, το έργο της κατασκευής ενός νέου γηπέδου συνδέεται με τη μετακίνηση του αεροδρομίου από τη τωρινή του θέση στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Καστέλι. Στον ΟΦΗ, αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου υπάρχει συζήτηση για τη μεταφορά του γηπέδου στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, όταν ολοκληρωθεί το έργο στο Καστέλι, ώστε η περιοχή που βρίσκεται το Γεντί Κουλέ να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ο Μιχάλης Μπούσης στην παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου
Ο Μιχάλης Μπούσης στην παρουσίαση του Μηνά Λυσάνδρου EUROKINISSI SPORTS

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε για το όραμά του, αφού ονειρεύεται το νέο γήπεδο του ΟΦΗ να αποτελεί ορόσημο για το Ηράκλειο, με τη συμβολή στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Εκτός από το κέρδος που θέλει να βγάλει, όπως κάθε επιχειρηματίας, ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του στην πόλη του Ηρακλείου.

"Το επόμενο γήπεδο πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο. Να είναι ένα γήπεδο που μπορούν να γίνουν συναυλίες και άλλα πράγματα. Να υπάρχουν μαγαζιά γύρω από αυτό. Ο χώρος του αεροδρομίου είναι που θα μείνει ελεύθερος, εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Αν θέλετε να μείνει το αεροδρόμιο όπως είναι στην Αθήνα και γελάει όλος ο κόσμος. Εσείς θα χάσετε, όπως έχασε η Αθήνα." ανέφερε συγκεκριμένα.

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν πως στον ΟΦΗ έχουν επεξεργαστεί καλά το πλάνο το οποίο υπάρχει από την πρώτη μέρα που ο Μιχάλης Μπούσης και τα "παιδιά" του Γκέραρντ ανέλαβαν την κρητική ομάδα. Η πρόσληψη του Μηνά Λυσάνδρου, ενός ανθρώπου που γνωρίζει από τη θητεία του στην ΑΕΚ από την ανάπτυξη υποδομών, ίσως παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων ετών. Πάντως, το πρότζεκτ των Κρητικών, παρά το φετινό αγωνιστικό πισωγύρισμα, συνεχίζει να αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ