ΑΕΚ

Όχι στο... πισωγύρισμα

Όχι στο... πισωγύρισμα
πανηγυρικό

Πανηγύρια τέλος και επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα για την ΑΕΚ που δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα του Αιγάλεω

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ γνωρίζει πολύ καλά πως μία νίκη όπως αυτή επί της Μίλαν μπορεί να αποδιοργανώσει μία ομάδα και αναπόφευκτα να έρθει μία γκέλα στο επόμενο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με υποδεέστερο αντίπαλο.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στους παίκτες στην τελευταία προπόνηση πάνω σε αυτό το θέμα καθώς δικαίως πιστεύει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Σαββάτου (19:00) είναι ο ίδιος της ο εαυτός. " Δεν πρέπει να είμαστε χορτασμένοι. Οι άνθρωποι που είναι χορτασμένοι ακόμα και όταν έχουν μπροστά τους από τα πιο καλά φαγητά δεν τα ακουμπάνε.

Άλλωστε εμείς δεν έχουμε πετύχει πολλά όσο μεγάλη και αν ήταν η νίκη επί της Μίλαν ώστε να είμαστε χορτασμένοι. Είναι πολλά ακόμα που πρέπει να κάνουμε και να αποδείξουμε

", ήταν τα πρώτα λόγια του Φερέρ προς τους παίκτες ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο παιχνίδι με το Αιγάλεω:

" Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα αν δεν κερδίσουμε στο Αιγάλεω. Επειδή σε ένα ματς δεν ξέρεις ποτέ τι θαγ γίνει, εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει και το αποτέλεσμα θα έρθει. Το Αιγάλεω είναι μί δύσκολη και δυνατή ομάδα, πειθαρχημένη στην άμυνα και ξέρουμε ότι για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια ομάδα θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, πειθαρχία και μεγάλη ταχύτητα στη σκέψη".

Γρίφος οι έντεκα


Όσο για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Φερέρ στο "Σίτι" αποτελεί ερωτηματικό ακόμα και για τους ίδιους τους παίκτες. Στην προπόνηση της Παρασκευής δοκίμασε πολλά πράγματα, μπέρδεψε αρκετά τους ποδοσφαιριστές χωρίς να δοκιμάζει κάποιο βασικό σχήμα.

Στο μυαλό του Φερέρ, πάντως είναι να ξεκουράσει κάποιος ποδοσφαιριστές που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει μετά από καιρό ο έτοιμος πλέον Γεωργέας, που πριν τον τραυματισμό τους δεν έβγαινε από το αρχικό σχήμα.

Τέλος υπάρχει και η σκέψη να ξεκουραστεί ο Λυμπερόπουλος, αλλά αυτό θα είναι μεγάλο ρίσκο και το γνωρίζει ο Φερέρ, καθώς όταν λείπει ο "Λύμπε" η ΑΕΚ αλλάζει κατά πολύ το αγωνιστικό της πρόσωπο. Αυτό σκέφτεται ο Ισπανός σε συνδυασμό με την κλειστή και πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων, δύσκολα θα πάρει το ρίσκο.

Η αποστολή για Αιγάλεω

Εκτός αποστολής από το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω έμεινε ο Παουτάσο. Ο αμυντικός της ΑΕΚ κρίθηκε ανέτοιμος από τον Λορένθο Σέρα Φερέρ, ο οποίος προτίμησε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση που ακολουθεί. Εκτός έμεινα και οι Ιβιτς, Λαγός, Ουντέζε, Αλεξόπουλος.

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε για τον αυριανό αγώνα 19 παίκτες. Πρόκειται για τους Σορεντίνο, Χιώτη, Τσιρίλο, Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Γεωργέα, Ζήκο, Λάκη, Κονέ, Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Χετεμάι, Εμερσον, Καμπάνταη, Πλιάτσικα, Ντελίμπασιτς και Λυμπερόπουλο.

Ο Αλεξόπουλος


Στο μεταξύ, σήμερα εξετάστηκε εκ νέου από το γιατρό της ομάδας, Γιάννη Λεβάκο, ο Γιώργος Αλεξόπουλος, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του μετά τη επέμβαση, στην οποία έχει υποβληθεί. Η πορεία της αποθεραπείας του εξελίσσεται ομαλά και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λεβάκου, ο έμπειρος αμυντικός θα μπορέσει να επανέλθει στις προπονήσεις μετά από 2-2,5 μήνες.




















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ