ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Βιλένα είναι ένα πολυεργαλείο πολυτελείας που μπορεί να αναβαθμίσει τον Παναθηναϊκό

Tonny Vilhena of US Salernitana during the Serie A match between US Salernitana 1919 and  Torino FC at Stadio Arechi, Salerno, Italy on 8 January 2023.  (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Tonny Vilhena of US Salernitana during the Serie A match between US Salernitana 1919 and Torino FC at Stadio Arechi, Salerno, Italy on 8 January 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) CREDIT: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/AFP

Ο Αντρέα Παλομπαρίνι γράφει για το πολυεργαλείο Τόνι Βιλένα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το βράδυ του Σαββάτου (7/7) ένα μεγάλο μεταγραφικό "μπαμ", ανακοινώνοντας τον Τόνι Βιλένα. Έναν παίκτη για τον οποίο οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν εικόνα αφού τον έχουμε δει στο παρελθόν να αγωνίζεται κόντρα σε ελληνικές ομάδες.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο πολυτελείας στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αυτά έδειξε στη Σαλερνιτάνα

Είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να παίξει τόσο αριστερά, αλλά και δεξιά με ανάποδο πόδι -όπως χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην Κράσνονταρ, όσο και στο κέντρο.

Φυσικά, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του άξονα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε 33 συμμετοχές με τη Σαλερνιτάνα, συμβάλλοντας με την παρουσία του στην παραμονή της ομάδας στη Serie A.

Σε αυτά τα ματς αγωνίστηκε κυρίως στο "8" αλλά και ως αμυντικός μέσος, ενώ λιγότερες συμμετοχές είχε σαν αριστερό εξτρέμ και δεκάρι. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και του ταιριάζει το 4-2-3-1 και στο 4-3-3.

Αυτό έχει δείξει μέχρι στιγμής σε όλη του την καριέρα και μπορεί να το κάνει και στον Παναθηναϊκό.

Ξεπετάχτηκε στη Φέγενορντ

Στα 28 του χρόνια, έχοντας αγωνιστεί σε τέσσερις ομάδες, έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά και πολλές παραστάσεις με παρουσία σε τέσσερα πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα δύο, Serie A (Σαλερνιτάνα) και La Liga (Εσπανιόλ) είναι στο Top-5 της Ευρώπης.

Έφτιαξε το όνομά του στη Φέγενορντ και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της. Από εκεί αποχώρησε έχοντας κατέγραψε 258 συμμετοχές με 41 γκολ και 29 ασίστ.

Η παρουσία του εκεί συνδυάστηκε και με πέντε τίτλους, ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ Ολλανδίας.

Η εξαιρετική παρουσία στην Κράσνονταρ και ο Μπεργκ

Το 2012/13 ήταν ανάμεσα στους καλύτερους νέους του Ballon d'or. Ο Βιλένα το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στη Ρωσία και την Κράσνονταρ η οποία τον απέκτησε δίνοντας περίπου 9 εκατομμύρια.

Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Μαζί με τον Καμπελά ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Κράσμονταρ και εκεί είχε για συμπαίκτη τον Μάρκους Μπεργκ.

Η σεζόν του στην Κράσνονταρ είναι αξιομνημόνευτη. Είναι ίσως η καλύτερη περίοδος της καριέρας του. Εκείνη την εποχή η ρωσική ομάδα μεσουρανούσε κι έφτασε μέχρι τα προκριματικά του Champions League.

Θετικά δείγματα απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Ήταν ένα σύνολο από σπουδαίους ποδοσφαιριστές κι ο Ολλανδός ξεχώριζε με την ηγετική του παρουσία. Ήταν καταληκτικός κι ειδικά στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, όπου και απέκλεισε τον Δικέφαλο με δύο νίκες.

Την προηγούμενη σεζόν η Κράσνονταρ είχε αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό στην προκριματική φάση του Champions League κι είχε κι εκεί θετική παρουσία, παρότι οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση.

Δεδομένα είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να δώσει το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ